سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

نکاتی برای بهتر شستن ظروف


نکاتی برای بهتر شستن ظروف

شستن ظرف ها این روزها شاید با ماشین های مخصوص باشد اما خانه های بسیاری هستند که هنوز از این وسایل استفاده نمی کنند و باید طریقه درست شستن ظرف را بدانند.چنانچه ظروف شما جرم چربی …

شستن ظرف ها این روزها شاید با ماشین های مخصوص باشد اما خانه های بسیاری هستند که هنوز از این وسایل استفاده نمی کنند و باید طریقه درست شستن ظرف را بدانند.چنانچه ظروف شما جرم چربی گرفته اند و شست وشو را با دست انجام می دهید، کافی است با توجه به جنس ظروف مختلف به توصیه های زیرعمل کنید:

ابتدا سینک را از آب پر کنید، نصف فنجان جوش شیرین معمولی به آن بیفزایید و ظروف را در آن قرار دهید. خواهید دید که جرم چربی را کاملا می برد. افزودن سرکه به آب داخل سینک نیز نتیجه خوبی دارد، زیرا سرکه در از بین بردن لکه های چرب به عنوان یک برنده ملایم عمل می کند و در ضمن، اثر ضدعفونی کنندگی نیز دارد.

همچنین بهتر است شست وشو را از ظروف تمیزتر آغاز کنید و با ظروف کثیف و چرب خاتمه دهید. به این ترتیب، لازم نیست آب سینک ظرف شویی را چند بار عوض کنید.

-مایع ظرفشویی: ته مانده های صابون را جمع کنید و آنها را در یک قوطی رنده کنید. سپس یک یا دو قاشق سوپخوری جوش شیرین و آبجوش به آن بیفزایید. مخلوط را در یک قوطی مایع ظرفشویی خالی کنید و حالا مایع ظرفشویی خانگی آماده است.

-قابلمه و ظروف پخت وپز: قابلمه یا ظروف پخت و پز کثیف را از آب داغ پر کنید و نصف فنجان پاک کننده مخصوص ماشین ظرفشویی (مایع یا پودر) به آن بیفزایید. بگذارید چند ساعت به همین ترتیب بماند و سپس خوب آبکشی کنید.

-لکه های چای و قهوه: با استفاده از یک تکه پارچه آغشته به جوش شیرین می توان این گونه لکه ها را با اطمینان خاطر از قهوه خوری و فنجان، و حتی چینی های مرغوب، پاک کرد.

-ظروف از جنس روی: بعد از خرید ظروف رویی، قبل از استفاده می توانید داخل ظرف را آب بریزید، چند قاشق سرکه اضافه کنید و آن را چند دقیقه روی اجاق قرار دهید تا بجوشد و بعد آب آن را خالی کرده و از ظرف استفاده کنید، هرگز سیاه نمی شود.

اگر این ظروف سیاه شده، برای تمیز کردن آن از سیم ظرف شویی و صابون استفاده کنید. اگر این ظروف به اثر سرخ شدن یا پختن غذا سیاه شده، ظرف خالی را روی اجاق قرار دهید و شعله را روشن کنید. با این کار تمام قسمت های سیاه ظرف بصورت دود از ظرف خارج می شود و ظرف شما کاملا سفید می شود. به شرط اینکه بعد از خاموش کردن اجاق تا قبل از سرد شدن ظرف آب به آن نپاشید. چون این کار باعث سوراخ شدن ظرف می شود.

-تمیز کردن ظرفی که در آن غذا سوخته: اگر غذا به ته قابلمه چسبیده، هرگز کارد، قاشق یا کفگیر فلزی برای پاک کردن آن به کار نبرید. کافی است آن را از آب گرم پر کنید و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. اگر غذا خیلی محکم به قابلمه چسبیده، مقداری سرکه در آن بریزید و بجوشانید تا کاملا پاک شود.