سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مقابله علمی با اعتیاد
هماکنون ۲ هزار ماده مخدر صنعتی در جهان وجود دارد و برنامهریزی کشورهای استعماری این است که در سال ۲۰۱۵ این تعداد به ۴ هزار ماده صنعتی برسد.امروز نگرانی در این زمینه وجود دارد که در آینده نه چندان دور مصرف شیشه اگرچه به لحاظ کمی مقادیر پایینی دارد اما با تغییرات قیمت مواد مخدر در بازار، کاهش کشت تریاک و افزایش قیمت آن بالاتر رود. با این وجود سازمانهای مردم نهاد به تدریج باید خود را برای ترک این نوع ماده مخدر آماده کنند و بخصوص در شهرهای بزرگ، مراکز ترک شیشه برای زنان که هدف عرضه مواد مخدر صنعتی به عنوان شاهکلید فروپاشی خانوادهها هستند ایجاد کند.فعالیتهای خوبی در این زمینه انجام شده است و به طور کلی اینکه شیشه غیر قابل درمان بود و آثار وحشتناک مصرف آن پشت هر فردی را میلرزاند شکسته شده است.
سیستم اعتیاد از غفلت و بیتوجهی مسئولان به مقوله توسعه اجتماعی در برنامههای دوم و سوم توسعه، نهایت استفاده را برد و سریع در بین جوانان گسترش پیدا کرد.
در سه دهه اخیر تلاشهایی در زمینه مقابله سختافزاری با مواد مخدر انجام شد اما اکنون باید با حساسیت با این پدیده شوم برخورد کرد و هر گونه سهلانگاری موجب از بین رفتن نسل جوان و نوجوان میشود.باید راهکارهای علمی برای مقابله با پدیده اعتیاد به مواد مخدر ارائه کرد، نیازمند به دانش تخصصی در عرصه پیشگیری از طریق حوزههای علمیه و دانشگاهها هستیم یعنی اینکه باید کارشناسان متخصص در راستای پیشگیری از مواد مخدر وجود داشته باشد.همچنین باید دیدبانی مستمر در حوزه مواد مخدر وجود داشته باشد یعنی اینکه با اقدامات پیشگیرانه مسائل را رصد کرد نه اینکه هنگامی که مواد جدید در جامعه گسترش داده شد بعد به فکر پیشگیری افتاد و در غیر این صورت بازنده هستیم.
در قرن بیستم جنگ ایدئولوژیک بین کشورها وجود داشت و در هزاره سوم آنچه بشریت نظارهگر آن است نبرد فرهنگی و بحث سلطه فرهنگی از طریق زلزله خاموش یعنی مواد مخدر است.کشورهای سلطهگر با ارائه مواد صنعتی مخدر مانند مواد روانگردان، الکل و روابط سوء اخلاقی میخواهند فرهنگ خود را به جوامع دیگر القا کنند تا نوجوانان را بر اساس سلطه فرهنگی از پا در بیاورند.کشورهای استکباری امروز بنیان خانواده و مذهب مردم را هدف قرار دادهاند و به نوعی در صدد ریشهکن کردن بنیه جوانان هستند و این کشورها هوشمندانه و از طریق یک سیستم دینامیک و فعال در حال فعالیت علیه کشورهای دیگرند. استکبار برای مقابله با کشورهای دیگر و برای زیر فشار قرار دادن آنها هماکنون ۱۶ هزار سایت و صدها کانال ماهوارهای را راهاندازی کرده است.
چشمانداز قانون برای همه مبارزهکنندگان با مواد مخدر امیدوارکننده است و اثرات اجتماعی مثبتی خواهد داشت.در حوزه سازمانهای مواد مخدر همین اثر بس است که با حکم قضائی، نگهداری معتادان در مراکز نگهداری اعتیاد در قانون آمده است و این مراکز به عنوان بازوی اجرایی این قانون درآمدهاند.این موضوع بسیار با اهمیت است چرا که این ذهنیت که به سازمانهای مردم نهاد و مراکز ترک اعتیاد همیشه با شک و تردید نگاه میشد از بین خواهد رفت. تا پیش از این نیروی انتظامی در برخورد قاطعانه با تولید کنندگان مواد مخدر صنعتی با چالش قانونی مواجه بود.در قانون جدید بازدارندگی بسیار زیادی در مبارزه با مواد مخدر صنعتی لحاظ و مجازاتهایی تا حد مرگ برای تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد مخدر صنعتی در این قانون پیش بینی شده است.
علیرضا قشقایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست