چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چگونه خوش رفتار بودن را به کودکان یاد دهیم


چگونه خوش رفتار بودن را به کودکان یاد دهیم

رفتار کودکان می تواند در آینده آنان تاثیرگذار باشد به همین خاطر ما با ارائه این مقاله به شما اموزش می دهیم که چگونه خوش رفتار بودن را به کودکانتان یاد دهید.

کودکان از رفتار والدینشان همه چیز را یاد می‌گیرند. شما می‌توانید به آن‌ها یاد بدهید که خوش‌رویی و رفتار درست اهمیت دارد، ولی اگر طبق صحبت هایتان رفتار نکنید، کودکانتان شما را جدی نمی‌گیرند. عبارت مشهور "طوری باشید که مردم از رفتارتان یاد بگیرند، نه از حرف هایتان" این حقیقت را نشان می‌دهد. به عنوان والدین، شما باید برای یاد دادن این درس اجتماعی، جلوی فرزندانتان مؤدبانه رفتار کنید.

دستورالعمل‌ها:

۱. چگونه برای کودکان الگو مؤدبی باشیم

۲. برای فرزندانتان الگو باشید. در خانه مؤدبانه رفتار کنید. با گفتن کلماتی مانند " ممنونم " و " لطفاً "، آن‌ها را به فرزندتان آموزش دهید. برای مثال، در طول شام، از یکی از اعضای خانواده بپرسید " می توانی لطفاً نمک را به من بدهی؟" . بعد از گرفتن نمک از او تشکر کنید. هرچه شما این لغات را بیشتر بگویید، بیشتر در ذهن فرزند شما جای می‌گیرد. در نتیجه‌، آنها نیز این کلمات را در زندگی اجتماعی خود استفاده کرده و تبدیل به افرادی مؤدب می‌شوند.

۳. هنگام ورود به ساختمان ، در را برای دیگران باز کنید. صرف‌نظر از مرد یا زن بودن شما، هنگامی که به ساختمان یا اداره می‌رسید و افراد دیگری پشت سر شما هستند، در را برای آن‌ها باز نگه‌دارید. این را برای خودتان یک عادت کنید تا هنگامی که فرزندانتان با شما هستند، نیاز نباشد که این کار را به طور اجباری انجام دهید. کودک شما یاد می گیرد که باز نگه داشتن در برای بقیه، نشانه ای از احترام است.

۴. اگر با شخصی موافق نیستید، آرام و مؤدبانه با او صحبت کنید. منتظر نوبتتان برای صحبت بوده و در حرف او وقفه ایجاد نکنید. بچه‌ها متوجه می‌شوند که پریدن میان حرف دیگران بی‌ادبانه است و باید برای رسیدن نوبتشان منتظر بمانند. هنگام تنبیه فرزندتان، هرگز صدایتان را بلند نکنید. آن‌ها باید متوجه شوند که بلند کردن صدا آن‌ها را به جایی نرسانده و رفتاری بی‌ادبانه است.

۵. هنگام صحبت با دیگران همیشه به چشم‌های آن‌ها نگاه کنید. وقتی با فرزندتان صحبت می‌کنید، باید به چشم‌های او نگاه کنید. اگر هنگام صحبت کردن با او چشم‌هایش به اطراف می‌چرخد، به او بگویید که این کار مؤدبانه نیست. ارتباط چشمی در طول یک مکالمه یک عادت خوب است.

نکات و هشدارها:

بگذارید فرزندانتان متوجه شوند که لغاتی جادویی مانند " لطفاً " ، " ممنونم " و " ببخشید " وجود دارند. از این لغات در مکالمه‌هایتان با افراد دیگر استفاده کنید.

زمانی از روز را صرف آموزش یک مکالمه‌ی تلفنی مؤدبانه به فرزندتان کنید. شما خودتان هم باید این را تمرین کنید. هنگامی که به تلفن جواب می‌دهید، شاید خوب و مودبانه سلام کرده و با احترام اسم طرف مقابل را بپرسید.

در رفتار خود ثبات داشته باشید. با تناقض در رفتار، بچه‌ها را گیج نکنید.

wiki.۵۰۴۰.ir