جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

IP Address چیست


كسانی كه در مورد شبكه های كامپیوتری اطلاعات مختصری داشته باشند حتما می دانند كه هر شبكه كامپیوتری دارای آدرسی است كه بوسیله اعداد مشخص می گردد

كسانی كه در مورد شبكه های كامپیوتری اطلاعات مختصری داشته باشند حتما می دانند كه هر شبكه كامپیوتری دارای آدرسی است كه بوسیله اعداد مشخص می گردد.این اعداد از چهاربخش تشكیل شده اند كه هر بخش عددی بین ۰ الی ۲۵۵ را شامل می گردد.

مثال : ۲۱۹.۲۱۸.۱۳۹.۱۷ .به این اعداد آدرس IP می گویند . همچنین هر كامپیوتر هم هنگامی كه به شبكه ( هر شبكه ای) متصل شود یك آدرس IP به آن تعلق می گیرد . این آدرس در واقع آدرس آن كامپیوتر خاص در شبكه است و از طریق آن دیگر كامپیوتر ها می توانند با كامپیوتر مذكور ارتباط برقرار نمایند و یا به منابع آن دسترسی پیدا كنند.در صورتی كه بخواهید آدرس IP خود را پیدا كنید هنگامی كه به اینترنت متصل هستید از قسمت Run فرمان winipcfg را صادر نمایید و یا پس از تایپ دستور cmd در Run واردDos Prompt شده و تایپ کنید ipconfig . در قسمت IP Address شماره IP كامپیوتر شما مشخص شده . ( در ویندوز XP هنگامی كه به اینترنت متصل هستید روی علامت كامپیوترهای كوچكی كه كنار ساعت ظاهر می شوند كلیك راست كنید و گزینهDetail را انتخاب كنید . در قسمت Client IP address شما شماره خودتان را مشاهده می كنید )شما اگر از طریق مودم شماره گیر و خط تلفن به اینترنت متصل شوید ، هر بار یك آدرس IP متفاوت به شما تعلق می گیرد . در واقع سه بخش سمت چپ آدرس IP متعلق به ISP یا همان اشتراك دهنده اینترنت شما می باشد و آخرین قسمت سمت راست شماره شما در آن نشست ارتباط با اینترنت است . ( در عدد مقابل ۳۲ مربوط به شماست۲۱۸.۲۱۹.۱۶۷.۳۲ )بنابراین ممكن است شما هر بار كه به اینترنت متصل می شوید فقط عدد سمت راست آدرس شما تغییر كند . البته این بستگی به این امر دارد كه ISP شما چند شبكه داشته باشد . چون آدرس هر شبكه با دیگری متفاوت خواهد بود . معمولا اگر چند شماره تلفن در اختیار شما باشد هر كدام متعلق به یكی از شبكه های ISP خواهد بود . البته این مسئله کاملا به ISP شما بستگی دارد و ممکن است با وجود داشتن شماره های مختلف سری IP یکسانی داشته باشند.

مهم : دوستانی كه با مودم كابلی یا موارد مشابه به اینترنت متصل می شوند باید توجه داشته باشند كه در بیشتر موارد شماره IP آنها برای مدتی كه اشتراك دهنده اینترنت تعیین می نماید مثلا یك ماه یا بیشتر كاملا بدون تغییر باقی می ماند . این امر بسیار خطرناك است و در واقع می توان گفت افرادی كه مودم كابلی دارند به دلیل داشتن سرعت بالا و IP ثابت طعمه های بسیار خوبی برای هكرها هستند و در صورت به دام افتادن ممكن است بسیار بیشتر از سایرین لطمه بخورند . چون اغلب هكرها از PC این افراد برای حمله به كامپیوترهای دیگر استفاده می نمایند.مودم كابلی در ایران هنوز چندان رایج نشده و بیشتر در كشورهای قاره اروپا و آمریكا استفاده می شود . در بیشتر آن كشورها تجارت الكترونیك و خرید و فروش و مبادله پول از طریق اینترنت امری رایج به شمار می رود . همین امر باعث می شود كه كلاهبرداران اینترنتی به راحتی كامپیوترهای محافظت نشده را پیدا كرده و با دزدیدن شماره كارتهای اعتباری ، صاحب كامپیوتر را دچار زیانهای مالی نمایند . پس توصیه ما به این قبیل دوستان این است كه در حفاظت از كامپیوتر خود حساستر باشند.فكر می كنم فعلا تا این حد در مورد آدرس IP كافی باشد.