جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مدیریت هچری و مرحله نوزادگاهی برای تولید میگوی آب شیرین در شرایط آب و هوایی معتدل
هچری میگوی آب شیرین ( ماکروبراکیوم روزنبرگی ) در آب و هوای معتدل ، نوعی فعالیت است که در آبهای سبز راکد و نیز آبهای در جریان بصورت متداول در دنیا مشاهده نمی شود.اغلب هچری های میگوی آب شیرین در آب و هوای معتدل در نقاط دور دست ( نقاط مرزی ) قرار گرفته اند . از آنجاییکه برای پرورش لارو میگوی آب شیرین، آب لب شور با ۱۲ قسمت درهزارشوری مورد نیازمیباشد معمولاً درهچری ها جهت تولیدتجاری لارو ، ازمخلوط نمک دریا استفاده می شودکه این می تواند درصد زیادی از هزینه های هچری را شامل شود.با توجه به هزینه های بالا در حدود ۴۵-۳۰ دلار جهت تهیه ۱۰۰۰ لیتر آب لب شور که بطور مصنوعی تولید می شود، بیشتر هچری های آب و هوای معتدل از آب صفر درجه که با سیستمهای آب تازه وآب برگشتی در محیط های بسته مبادله می شوند، استفاده می کنند.استفاده از برگشت آب بطور متوالی و ازمیان فیلترهای مکانیکی و بیولوژیکی به حذف جامدات و ضایعات نیتروژنی کمک می کند. موفقیت در این کار بطور عمده به طراحی مناسب هچری ها و مهارتهای مدیریتی گردانندگان آن، بستگی دارد. دراین سیستمها لازم است که همه چیز برای میگوها در طول مدت تکثیر از جمله روشنایی، مواد غذایی، اکسیژن، کنترل دما و دفع مواد زاید، مهیا باشد. بعلاوه ایجاد سیستمهای پشتیبانی اضطراری و هشدار دهنده، جهت تامین الکتریسیته و استفاده از سیستم برگشت آب (بهره برداری مجدد از آب) ، جهت هوادهی بسیار ضروری است که می توان با ایجاد این تمهیدات، مانع از بروز زیانهای فاجعه آمیز گردید.
ظرفیت ذخیره ماهیان مولد و نگهداری آنها:
ماهیان مولد جهت ذخیره سازی،از استخرهایی که درپاییز برداشت میگوی آنها انجام می شود، انتخاب می گردند . مولدین درمخازن نگهداری ، که نسبت نرها به ماده ها ،۳ به ۷ می باشد ، ذخیره می شوند. در طول زمستان ، مولدین در داخل مخازن دارای سیستم برگشت آب با دمای۲۶ درجه سانتیگراد، نگهداری می گردند. در مخازن نگهداری ، سازه های مصنوعی ایجاد می گردد که با ایجاد یک متر مربع از این اشکال مصنوعی، می توان ۱۰ قطعه مولد را ذخیره سازی نمود. در یک مخزن ۳۸۰۰۰ لیتری با ایجاد سازه های مصنوعی می توان تقریباً ۴۵ کیلوگرم میگوی مولد را نگهداری نمود. از شهریورماه ( سپتامبر ) تا آذر ماه (دسامبر)، میگوهای ذخیره شده ، با جیره غذایی که دارای ۳۲ در صد پروتئین میباشد، تغذیه میشوند ( تقریباً یک در صد وزن بدن) . یک ماه قبل از هچ ( تفریخ تخمها )، ماهیان مولد با غذاهایی که کیفیت خوبی داشته و درصد پروتئینی بالایی دارند ، تغذیه می شوند .جیره غذایی میگوی خانواده پناییده در این زمان ۲-۵/۱ درصد وزن کل بدن می باشد . این جیره مولدین ، سطوح بالایی ازاسیدهای چرب اشباع نشده را دارا می باشد که در هرم انرژی ، در سطح بالایی قرار دارد . ماهی خرد شده ( تکه تکه) ، اسکویید و کبد گاو می تواند ، بعنوان جیره غذایی تکمیلی مورد استفاده قرارگیرد.
مرحله هچری :
درحدود اواسط بهمن ماه (فوریه )ماهیان مولد ازمخازن نگهداری ، جمع آوری شده و به هچری معرفی می گردند . ماده های رسیده با تخمهای به رنگ قهوه ای تا خاکستری از آبهای شیرین جدا شده و سازش آنها با آب لب شور۱۲ قسمت در هزار ، چندین ساعت بطول می انجامد . ماده ها را بطور جداگانه در ظروف سوراخدار جای داده وسپس آنها را درمخازن هچ (تفریخ تخم ) ۵۰۰ لیتری ،قرار می دهند . پس از دو روز، تخمها هچ شده ،سپس ماده ها جداسازی می گردند . مولدین پس ازهچ شدن تخمهایشان ، به مخازن برگردانده می شوند . این در حالیست که تخمهای ریخته شده توسط مولدین، دردیگرمخازن هچری قرار داده میشود . ماده های رسیده از آب شیرین جدا می گردند و تطابق آنها با آب لب شور ۱۲ قسمت در هزار ، چندین ساعت بطول می انجامد.پس از گذشت دو روز از تفریخ تخمها ، لاروها با ظرفیت ۳۰۰-۲۰۰ قطعه در لیتر در مخازن هچری نگهداری میشوند . لاروها بمدت ۱۰-۷ روز در مخازن هچ باقی می مانند، آنها براساس نمودارارایه شده توسط دانشگاه ایالتی - می سی سی پی - دوباردر روز با آرتمیا تغذیه میشوند.سپس لاروها به مخازن بزرگتربا گنجایش۴۵۰۰-۳۰۰۰ لیترآب منتقل می شوند ، این در حالیست که ظرفیت نگهداری لاروها ، به مقدار ۱۰۰-۴۰ قطعه در هر لیتر، کاهش می یابد.برخلاف میگوهای بالغ که اجتماعات کفزی ته آب را تشکیل می دهند ، لارو میگوها ، جزو موجودات معلّق پلاژیک ستون آب می باشد . در مخازن بزرگتر ، آنها برای زنده ماندن ، از آرتمیا و جیره غذایی تکمیلی که شامل تخم ( تخم مرغ پودر شده ) ، ماهی ، ویتامینها ، مواد معدنی ،روغن کبد ماهی و مواد چسبنده می باشد ، استفاده میکنند . پس از تقریبا ً ۳۰ روز ، اغلب لاروها از کلیه مراحل لاروی عبور کرده و در حالیکه تغییر شکل داده اند به پست لارو تبدیل می شوند . پست لاروها شکل مینیاتوری میگوهای بالغ بوده که زندگی پلاژیک آنها در ستون آب طولانی نیست ، آنها پس از مدتی کفزی شده و اغلب همه چیز خوار می شوند . زمانیکه تقریباً ۹۵% از لاروها به پست لارو تغییر شکل پیدا کردند ،همه گروه به آرامی با آب شیرین سازش یافته و در مخازن ۳۸۰۰۰-۳۸۰۰ لیتری نرسری ( نوزادگاهی ) ، شروع به حرکت می نمایند .پست لاروهایی که شکل گرفته و دارای وزن می باشند، در مخازن لاروی ذخیره می گردند.در مرحله نرسری ، پست لاروها در مخازن، ذخیره می گردند (در این مخازن ، ساختارهای مصنوعی ایجاد شده و پست لاروها با جیره غذای کنسانتره تغذیه می شوند). بدلیل اینکه فصل رشد میگوی آب شیرین در نواحی معتدل محدود می باشد ، اغلب از پست لاروهای ۶۰-۴۵ روزه جهت پرورش در استخرها استفاده می شود .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست