چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
Pair Gain; بن بست اینترنت پرسرعت در ایران
در هر کسب و کاری، کار مدیران تصمیم گیری است اما در اغلب مدیریت های ما، مشاهده می شود که تصمیم گیری، موضوعیتی ندارد زیرا هیچ آلترناتیوی در کنار موضوع مطرح شده برای تصمیم گیری وجود خارجی ندارد و تصمیم گیری به نفی یا ایجاب آن تک موضوع مطروحه، خلاصه می شود! اکثر مدیران نیز بر غلط بودن این نوع تصمیم گیری ها (میان رد یا قبول تنها یک گزینه) معترف اند اما برای شان تصمیم غلط گرفتن، بهتر از هیچ تصمیمی نگرفتن است. آری به قول حافظ:
طاعت ار دست نیاید گنهی باید کرد در دل دوست به هر حیله، رهی باید کرد!
ده پانزده سال پیش، تصمیم گیری برای استفاده کلان ازPair Gain، بدون هیچ آلترناتیو و جایگزینی، گشایشی برای مدیران مخابرات به وجود آورد ولی اکنون معلوم شده است که:
یا باید سامانه ها و متمرکز کننده های Pair Gain را جمع آوری کنند تا راه برای توسعه DSL باز شود که به سهم خود، هزینه بر، کاربر و زمان بر است!
و یا باید سرمایه گذاری های چندین میلیون دلاری روی ورود و توسعه DSL را به فراموشی بسپارند!
اما این آغاز ماجرا است!
● Pair Gain چیست؟
در شبکه های تلفن ثابت و در بخش دسترسی یعنی شبکه ای که یک سر آن اماکن مشترکان و سر دیگر آن، مرکز تلفن است، ازPair Gain روشی برای "تافتگری" یا مالتی پلکــــینگ به منظور انتقال چند گانه سیگنال صوتی، روی یک "زوج سیم مسی تابیده به هم" است به طوری که به توان یک خط مشترک را به چندین اشتراک تلفن، متصل کرد بدون آن که مزاحمتی برای یکدیگر ایجاد کنند. به عبارت دیگر به جای تخصیص هر زوج سیم مسی به یک اشتراک تلفنی، همان اتصال سیمی موجود را طوری چند برابر استفاده کرد که دیگران یا پایانه های دیگر نیز بتوانند سهمی از آن داشته باشند. منظور و هدف از به کارگیری Pair Gain ، به واقع، حل موقت و سریع یک مشکل بزرگ سرویس دهی به متقاضیان جدید است و آن نیز کمبود یا نبود خط دسترسی است. پس یا باید به تقاضاهای جدیدی که با این فقدان روبرو می شوند جواب منفی داد و یا این که باید شبکه دسترسی را توسعه داد که کاری سنگین، هزینه بر و زمان بر است زیرا توسعه فیزیکی شبکه دسترسی نیازمند توسعه اتاق کابل، قاب های انشعاب، حوضچه اصلی و حوضچه های فرعی، "کافو" ها یا کابین های توزیع خطوط مشترکان و کابل کشی خاکی و هوایی، تقویت پست ها و مجاری زیرزمینی است.
اما Pair Gain ظرفیت شبکه موجود دسترسی را بدون این همه کار دست و پا گیر و پر هزینه، افزایش و کسری از هزینه های توسعه را به خود اختصاص می دهد.
سامانه Pair Gain نوعی PCM (مدوله سازی کد پالس) است متشکل از متمرکز کننده یا چند برابرکننده که سیگنال های مجزا را در یک سیگنال تجمیعی واحد، یکپارچه و ترکیب می کند و هر یک از سیگنال های مجزا را به هنگام تحویل به اشتراک مربوطه، از یکدیگر جداسازی می کند.
برای مثال اگر یک مشترک که دارای خط تلفن در حال کار است نیاز به یک دور نگار (یا فکس) با شماره ای مستقل داشته باشد اما مرکز تلفن نتواند زوج سیم مسی جدیدی برای متقاضی بکشد، از یک Pair Gain که دو اتصال مشترک را یکی می کند می توان استفاده کرد.
استفاده ازPair Gain خیلی زود یعنی حدود چهل پنجاه سال پیش در اروپا شروع شد و تلقی مدیریت های مخابراتی از آن ، کاربری موقت به عنوان مسکن و تسکین دهنده لحظه ای بود و نه راه حل نهایی و شفا بخش! اما وقتی که ۱۰-۱۵ سال پیش این فناوری به صورتی خود کفا در کشور عرضه شد، مدیران وقت شرکت های مخابرات، ساده انگارانه، در آن منجی خود را دیدند و به جای برنامه ریزی برای توسعه فیزیکی گران قیمت ترین شبکه های مخابراتی یعنی شبکه دسترسی، بی برنامه و بدون راهبرد ، سامانه های Pair Gain را سفارش دادند و وارد شبکه موجود دسترسی کردند.
● سر کنگبینی که صفرا فزود!
اکنون بدون این که مدیران مخابراتی وقوف داشته باشند به چه میزان و با چه توزیعی، از Pair Gain در شبکه دسترسی استفاده شده است، می خواهندگام های بزرگی را در راستای خدمات رسانی پیشرفته به مشترکان خود بردارند:
▪ آقای وفا غفاریان می خواهد ACS را برای عرضه Video-On-Demand روی خطوط مشترکان بگذارد و آن را یکی از جالب ترین و اولی ترین کارهای خود می داند اما این کار با وجود Pair Gain نشدنی است!
▪ آقای سلیمانی ( وزیر) می خواهد شبکه نسل آتی (NGN) و خدمات شبکه هوشمند (IN ) را به عنوان "وزارت آینده" (!) کلید بزند بی توجه به این که روی Pair Gain هیچ خدمات ارزش افزوده ای را نمی توان عرضه کرد!
▪ شرکت های دولتی مخابرات و شرکت های PAP سرمایه گذاری هایی میلیارد تومانی برای عرضه DSL کرده اند بی آن که اشراف داشته باشند، به چند درصد از مشترکان به علت Pair Gain پاسخ منفی خواهند داد.
▪ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، میلیاردها تومان از بهره برداران و فراهم آوران خدمات PAP می گیرد و گرفته است بی ان که از قبل آگاهی از موانع موجود داشته باشد و موانع را از پیش پای شرکت های PAP و مشترکان بردارد.
▪ مشترکان نیز در انتهای خط، خط خطی می شوند چون با یکی از شرکت های PAP قرارداد امضاء می کنند و پس از یکی دو هفته با خبر می شوند که به علت وجود Pair Gain روی خط شان نمی توانند از "اینترنت پرسرعت" بهره مند بشوند!
▪ مدیران مراکز تلفن و کارکنان امور مشترکین این مراکز نیز نامه هایی را از متقاضیان DSL دریافت می کنند که "PCM موجود روی خط ما را حذف کنید و سیم مسی را به اشتراک ما تخصیص دهید" اما گاهی دستشان بسته است و نمی توانند کاری کنند جز جابجایی Pair Gain ولی سر آخر چه؟
استفاده بی رویه و بی برنامه آن هم به صورت کلان از Pair Gain ، دست همه را بسته است .
● چه باید کرد؟
بدیهی است : باید Pair Gain در اکثر موارد بر چیده شود اما در کدام برنامه پنج ساله، پروژه برچیدن Pair Gain دیده شده است؟
وانگهی در نیمه شب خصوصی سازی؟ بیدار شدن و با مشکلی جدید دست و پنجه نرم کردن، نیز کار عاقلانه ای نیست! پس چه باید کرد:
ساختن و سوختن!؟ به امید آن که مدیران آتی، فکری عاجل کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست