پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
لاستیک مصنوعی ـ سنتزی
بیشتر لاستیکهائی که هماکنون ساخته میشود محصول عمل بسپارشی است. تکپارهای استفاده شده مولکولهائی هستند که حاوی حداقل یک پیوند دو گانه میباشند. این پیوندهای دوگانه باعث تشکیل زنجیر بلند درشت مولکول میشود.
محصولات سنتزی در مقابل پارگی زنجیرها مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند و این بدین خاطر است است که محصولات سنتزی نسبت به محصولات طبیعی زمان بیشتری برای افزایش خصلت پلاستیکی احتیاج دارند. برای افزایش خصلت پلاستیکی همسپار سنتزی میتوان از موادی مثل فورفورال ـ فنیل هیدرازون استفاده کرد.
انواع مختلف لاستیکهای با مارک بازرگانی تولید لاستیکی بوتیل در ۱۹۴۳ توسط استاندارد اویل در ایالات متحده آمریکا آنگاه توسط کارخانه G - R - I و اینک توسط استاندارد اویل با نام انجی بوتیل تولید و عرضه میشود. در کانادا این ماده توسط پلی مرکور پوریشن با نام ساربوتیل تولید میشود.
انجی بوتیل ۵/۱ تا ۵/۳ درصد ایزوپرن کاربرد در روکشهای الکتریکی دارد. فرانسه نیز لاستیک بوتیل تولید میکند.
لاستیکهای سیلیکن ـ بهعلت ساختار و خواص آنها جای خاصی در مجموعه کشپارهای سنتزی دارند.
خواص
برجستهترین خاصیت این لاستیک نگاهداری خواص کشسانی آن در محدوده زیاددما (میان ۵۰ ـ و ۳۰۰ c درجه) به این لاستیک همان موادی را میافزایند که به لاستیک اضافه میکنند ماده دوده کربن بهعنوان مواد فعال، روی اکسیدها یا منیزیم اکسید بهعنوان مواد خنثی حتی گاهی بدلیل مصارف خوب آن در زمینه نگهداری گرما مواد غیر قابل حساس که در برابر گرما به آن افزوده میشود مانند پنبه کوهی پشم شیشه یا گرد میکا
لاستیک سیلیکون را میتوان بهصورتهای مختلف نرم شده و نخی شکل مورد استفاده قرار داد. لاستیکهای سیلیکون در مقابل روغن، اوزون و اشعه فرابنفش مقاومت میکند و دارای خواص الکتریکی خوبی است.
لاستیک سیلیکون را به مقدار زیاد در تولید اتصالهای مختلف بهکار میبرند. اتصالهائی که در دمای بالا بکار میروند یا متحمل تغییرات سریع در دما هستند. لاستیکهای سیلیکون در صنایع هواپیما سازی نیز موارد کاربرد فراوانی دارد.
در صنایع اتومبیلسازی نیز از لاستیک سیلیکون برای ساخت اتصالهای زیادی که گاهی تعداد آن به ۳۰ نمونه میرسد، استفاده میشود. لاستیکهای فلئوردار معمولاً در مقابل حلالها و مواد شیمیائی مقاوم هستند و گازها نیز در آن غیر قابل نفوذند [۱].
۱ ـ لاستیکها و الیاف مصنوعی ـ ژان ون ـ ترجمه دکتر علیپور جوادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست