دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
دلایل تفاوتهای فرهنگی
در دنیای امروز تضاد، ناسازگاری و سوءتفاهم بین افرادی که از فرهنگهای بستهتر آمده و افرادی که متعلق به فرهنگهایی با محدودیت کمتر هستند، پیش میآید. اکنون مطالعات بینالمللی جدید به سرپرستی دانشگاه مریلند، نگرشهای جدیدی ارائه کرده که میتواند پلی میان چنین اختلافها و تفاوتهای فرهنگی باشد.
این مطالعات که برای اولین بار انجام گرفته به ارزیابی میزان ایجاد محدودیت کشورها در برابر آسانگیری (تساهل) و فاکتورهایی که باعث شده آنها چنین رفتاری داشته باشند، میپردازد. طبق یافتههای محققان تحمیل هنجارهای اجتماعی، پیروی از رسوم و همنوایی و مجازات رفتارهای ضداجتماعی در جوامع مختلف از درجات متفاوتی برخوردار است. همچنین مطالعات نشان میدهد هر چه جامعه بیشتر در معرض تهدیدات قرار داشته باشد احتمال این که فرهنگ آن محدودتر شود، بیشتر است.
بعضی کشورها دارای هنجارهایی قوی هستند و میزان انحراف از این هنجارها بسیار پایین است، در حالی که بعضی دیگر هنجارهای ضعیفی دارند و انحراف از آنها نیز بالاست.
میشل گلفند، پروفسور روانشناس از دانشگاه مریلند میگوید: ما معتقدیم دانستن این موضوع و علل آنها، راهی است که میتواند به درک تفاوتهای فرهنگی کمک کند. چنین درکی در دنیایی که وابستگی متقابل ملل و همچنین تهدیدهای جهانی رو به افزایش است، بسیار حیاتی به نظر میرسد. در این تحقیق ۶۸۲۳ نفر از ۳۳ کشور مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد در صنفها و حرفههای بسیار مختلف قرار داشتند. اطلاعاتی راجع به تهدیدهای تاریخی، محیطی و سازمانهای اجتماعی از پایگاههای اطلاعاتی متنوع و معتبری جمعآوری شد.
اطلاعات تاریخی همچون تراکم جمعیت از سال ۱۵۰۰تاکنون، تاریخچه تضادها و تعارضها در ۱۰۰ سال گذشته و رواج تاریخی شیوع بیماریها از هر جایی که امکانپذیر بود، جمعآوری شد. همچنین گستره وسیعی از دادهها در مورد سازمانهای اجتماعی مانند دولتها، رسانهها و دادگستریها به دست آمد. محققان مقیاس جدیدی از سختگیری و آزادی و همچنین درجه تاثیر شرایط روزمره بر این مقیاس را به وجود آوردند.
آمارها نشان میدهد کشورهایی مانند کره، ژاپن، سنگاپور و پاکستان سختگیری بیشتری نسبت به هنجارها دارند، در حالی که کشورهایی همچون اکراین، برزیل و ایالات متحده آمریکا سهلانگارانهتر باهنجارها برخورد میکنند. تحقیقات بیشتر میگوید سهلانگاری یا سختگیری ملتها تا حدی از فاکتورهای انسانی و اکولوژیکی شکلدهنده تاریخ آن ملت تاثیر میپذیرد. عواملی همچون جنگ، تراکم جمعیت و بلایای طبیعی، شیوع بیماریها و کمبود منابع طبیعی. کشورهای سختگیرتر در مقایسه با همتایان سهلگیر خود، دولتهای مستبدتر، رسانههای بستهتر و سیستم جنایی با نظارت زیاد داشته و برای جلوگیری از جرم روشهای بازدارنده سختتری دارند. در جوامع سختگیرتر افراد بیشتر متوجه قانون بوده و درجه خودگردانی بالاتری نسبت به افراد جوامع سهلانگارتر دارند. این خصوصیات به افراد کمک میکند تا با سطح محدودیتهای موجود در فرهنگستان تطابق بیشتری پیدا کرده و همزمان آن را تقویت کنند.
محققان معتقدند آگاهی در مورد این تفاوتهای فرهنگی میتواند برای افراد زیادی همچون دیپلماتها، مدیران جهانی، نظامیها، مهاجران و گردشگران فوقالعاده ارزشمند و گرانبها باشد. این دانش به ما کمک میکند قضاوت کوتهفکرانه کمتری در مورد تفاوتهای فرهنگی جوامع داشته باشیم و ارزش بیشتری برای آن قائل شویم.
physorg / مترجم: آتنا حسنآبادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست