سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
تغـذیـه تحـصیـلی
![تغـذیـه تحـصیـلی](/web/imgs/16/22/ek0ep1.jpeg)
سرک کشیدن به بوفه مدرسه
زنگ تفریح، فرصت مناسبی است برای مصرف میانوعدههای سالم و کسب انرژی لازم برای درس و بحث و مطالعه. این در حالی است که این روزها بوفه بسیاری از مدارس تبدیل شده است به محلی برای عرضه انواع و اقسام خوراکیهای وسوسهبرانگیز و ناسالم که بیش از سلامت و مصلحت دانشآموزان، به درآمد بوفه و خوشایند بچهها فکر میکند...
«پوستر» این هفته «سلامت» میکوشد تا به این پرسش دانشآموزان پاسخ بدهد که: «از بوفه مدرسه چه بخواهیم؟»
۱) به هیچ عنوان پفک، نوشابههای گازدار (به جز ماءالشعیر)، آدامس، شکلات، پاستیل، سوسیس و کالباس، سالاد الویه، چیپس، لواشک، آلو و آلوچه را از بوفه مدرسهتان نخرید.
۲) بهترین نوشیدنیها برای شما شیر با طعمهای مختلف، دوغ بدون گاز، ماءالشعیر، انواع آبمیوههای طبیعی و آب معدنی هستند که البته همه آنها باید پاستوریزه و استریلیزه باشند.
۳) در بوفه مدارس بهتر است که خشکبار و خرما، انواع مغزها (بادامزمینی، بادام، بادامهندی، فندق، پسته، کشمش، نخودچی، آجیل سویا، توت و انجیر خشک) که از نظر ارزش تغذیهای بسیار ارزشمندند، عرضه شود و به دانشآموزان توصیه میشود در صورت نبودن این قبیل خوراکیها در بوفه، آنها را از خانه به مدرسه بیاورند.
۴) لبنیات نیز جزو بهترین گزینههای انتخابیاند؛ انواع ماست، پنیر و بستنی (به جز بستنی یخی) که پاستوریزه و استریلیزه باشند.
۵) بهتر است انواع میوههای سالم شسته و ضدعفونیشده در بستهبندیهای یکنفره وکیومشده و همچنین انواع میوههای خشک سالم در اختیار دانشآموزان قرار گیرد. در صورت عرضه نشدن میوه در بوفه مدارس، به دانشآموزان توصیه میشود انواعی از میوههای فصل و تازه را با خود به مدرسه ببرند.
۶) اگر میخواهید بیسکویت بخرید، یادتان باشد که بیسکویت باید ساده باشد و ترجیحا سبوسدار و بدون کِرِم.
۷) کیک و کلوچههایی را انتخاب کنید که روی بستهبندی آنها درج شده باشد: «روغن به کار رفته در این محصول حاوی اسید چرب ترانس زیر ۵ درصد است.» عرضه محصولات بدون بستهبندی کیک و کلوچه مجاز نیست زیرا به احتمال زیاد، روغن به کار رفته در تهیهشان حاوی اسید چرب ترانس بیش از ۱۱ درصد است.
۸) مصرف نانهای سفید را به حداقل برسانید و انواع سبوسدار آنها را برای خوردن انتخاب و در تهیه لقمه و ساندویچهایتان نیز از این نوع نانها استفاده کنید. به مسوول بوفهتان نیز پیشنهاد کنید که از نانهای سبوسدار، بیشتر استفاده کند.
۹) لقمه سالم شامل نان، پنیر و گردو، نان و تخممرغ، نان، پنیر و خیار، نان، پنیر و گوجهفرنگی و نان و کره و عسل است.
۱۰) از خرید آبنباتهایی که به سطح دندان میچسبند، آبمیوههایی که از آب، قند و اسانس میوه تهیه شدهاند و بستنی یخی نیز خودداری کنید؛ زیرا به غیر از کالری، ماده مغذی دیگری به بدن نمیرسانند.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران پزشکیان دولت چهاردهم دولت رئیس جمهور ترور انتخابات دولت سیزدهم سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری مجلس شورای اسلامی
زلزله تیراندازی شاهچراغ تهران شهرداری تهران هواشناسی تب دنگی وزارت بهداشت بازنشستگان سازمان هواشناسی شورای شهر تهران پلیس راهور
قیمت خودرو قیمت طلا یارانه نقدی ترافیک حقوق بازنشستگان قیمت دلار خودرو ایران خودرو سایپا برق بازار خودرو قیمت
امام حسین امام حسین(ع) روز عاشورا مهران غفوریان لیلی رشیدی مداحی تلویزیون فیلم سینمایی مختارنامه دفاع مقدس سینمای ایران سینما
فناوری دانش بنیان فضا
دونالد ترامپ ترامپ رژیم صهیونیستی غزه فلسطین آمریکا ترور ترامپ جنگ غزه روسیه اسرائیل ایالات متحده آمریکا جو بایدن
پرسپولیس استقلال فوتبال رامین رضاییان یورو 2024 علیرضا بیرانوند تیم ملی اسپانیا تیم ملی انگلیس باشگاه پرسپولیس لیگ برتر نقل و انتقالات مهدی طارمی
همستر کامبت ناسا دیابت هوش مصنوعی ایلان ماسک کد مورس اپل شیائومی سامسونگ
گرمازدگی تخم مرغ طب سنتی کاهش وزن طول عمر