سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
انتخابات و تحول در آرایش جریانهای سیاسی
به اعتقاد صاحب نظران سیاسی و تحلیل گران مسائل ایران پس از شکل گرفتن فضای انتخاباتی برای مجلس هشتم در کشور آرایش جناح های سیاسی در نظام جمهوری اسلامی شکل و هیات تازه ای بخود گرفته است.
تا پیش از انتخابات مجلس هفتم در سال ۱۳۸۲ دو تعریف اصلاح طلبان و راستگرایان میتوانست یک تقسیم کلی برای جناح های سیاسی ایران باشد. اما پس از انتخابات مجلس هفتم، و ظهور گروهی جدید بنام اصولگرایان، تقسیم بندی جناح های سیاسی کشور عملا متحول شد. زیرا پس از این انتخابات مجلس هفتم و سپس پیروزی احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری نهم درسال ۱۳۸۴عملا اصولگرایان با پسوند تندرو، باعث تغییر در فضای سیاسی وجناح بندی کشور شدند.
لیکن با نزدیک شدن به فضای انتخاباتی مجلس هشتم اصولگرایان دچار انشعاب و انشقاق های متعددی شدند. هم اکنون ناظران آگاه سیاسی با توجه به اظهارات چهره های شاخص اصولگرا طی چند ماه گذشته - از آستانه رقابت های انتخاباتی تا کنون- معتقدند که اصولگرایان را میتوان به سه گروه تقسیم کرد:
۱) اصولگریان اصلاح طلب؛
اصولگرایان اطلاح طلب که طیفی هستند که با شیوه ها و مشی سیاسی اصولگرایان حاکم در دولت نهم سازگاری ندارند و سعی میکنند تا فضای سیاسی کشور را تعدیل کنند.
۲) اصولگرایان عملگرا؛
اعتقاد بر این است که این طیف نیز تلاش کرده است تا اعتقاد خود به اصولگرایی و ارزشهای خود را با انجام اقدامات عملی و مدیریت بهینه در شهر تهران را بعنوان یک مدل کوچک به اثبات برساند.
۳) اصولگرایان میانه رو؛
اما در بین این طیف بندی ها تحلیل گران معتقدند که طیفی بنام اصولگرایان میانه رو نیز شکل گرفته است که عمدتا طیف سنتی جناح راست هستند. این گروه به سبب سن بالا و تجارب متعدد اجرای و سیاسی و سوابق مبارزاتی مشی میانه روی و اعتدال را در پیش گرفته اند و به همه گروه های اصولگرا میانه روی را توصیه می کنند. محافل شاخص این طیف نیز جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هستند.
بنابراین تعریف از طیف های اصولگرا، برخی از ناظران سیاسی ایران معتقدند که با توجه به تحولات و تحرکاتی که در محافل سیاسی کشورمشاهده میشود اصولگرایان اصلاح طلب با تکیه بر روابط و مشی سیاسی خود در رقابت های سیاسی و انتخاباتی، تلاش می کنند تا اصولگرایان عملگرا و میانه رو را از صحنه سیاسی کشورحذف و کرسی های قدرت سیاسی را بخود اختصاص دهند.
همچنین برخی از تحلیل گران سیاسی معتقدند که گروههای اصلاح طلب حامی سید محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین، با توجه به تحولات سیاسی سالهای گذشته در کشور و ردصلاحیت های صورت گرفته در انتخابات کنونی مجلس، تا اطلاع ثانوی در صحنه سیاسی کشور خیلی فعال نخواهند بود. بنابراین تا تحول احتمالی بعدی که مجددا این گروه از فعالان سیاسی به عرصه فعالیت سیاسی بازگردند،همچنان اصولگرایان در محافل سیاسی و مراکز قدرت مستقر خواهند بود و ناظران سیاسی تحرکات و فعالیت آنها را رصد خواهند کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست