جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

۸ توصیه پزشکان به جانبازان شیمیایی


۸ توصیه پزشکان به جانبازان شیمیایی

۱. از حضور در محیط‏های آلوده بپرهیزید یا زمان آن را به وقتی میزان آلودگی کمتر است، موکول کنید. در صورت ضرورت برای تردد در محیط آلوده، تمام بدن‏ را با لباس سبک، نخی، روشن و نسبتا …

۱. از حضور در محیط‏های آلوده بپرهیزید یا زمان آن را به وقتی میزان آلودگی کمتر است، موکول کنید. در صورت ضرورت برای تردد در محیط آلوده، تمام بدن‏ را با لباس سبک، نخی، روشن و نسبتا گشاد بپوشانید و استفاده از کلاه، ماسک،

عینک آفتابی و دستکش را فراموش نکنید.

۲. هرگز نباید بدن خود را بخارانید زیرا پوست خشک دچار خراش می‌شود و در صورت خاراندن و ایجاد خراش شرایط نفوذ بیشتر مواد مضر فراهم می‏‌شود.

۳.بدون لباس روی فرش و موکت نخوابید زیرا مواد شیمیایی موجود در موکت، پوست بدن‌تان را تحریک می‏کند.

۴.مراقب گرد و غبار ناشی از ساخت و ساز اطراف منزل خود باشند. حتی گرده گل و گیاه به خصوص در فصل بهار، می‏تواند عاملی در افزایش خشکی پوست باشد.

۵. شستشوی بدن، دست و صورت‌تان را با شامپوی با pH خنثی (مخصوص بچه‏ها) انجام دهید. استحمام مکرر و طولانی برای شما نه تنها مضر نخواهد بود، بلکه باعث جذب رطوبت بیشتر می‏شود. در زمان استحمام، از لیف کشیدن محکم بدن خودداری کنید و آبکشی بدن را خیلی خوب انجام دهید تا ذرات شوینده‏ها کاملا از بدن‌تان پاک شود. پس از استحمام، بدن خود را کاملا خشک نکنید و اجازه دهید مقداری رطوبت بر سطح پوست‌تان باقی بماند و در همان زمان از کرم‏های نرم‏کننده ترکیبی مانند اوسرین، وازلین یا نرم‏کننده‏های دیگر استفاده کنید تا با رطوبت باقیمانده در سطح پوست ترکیب و به‌تدریج جذب شود. هیچ‌گونه محدودیتی در تعداد دفعات استفاده از نرم‏کننده‏ها وجود ندارد.

۶. از مصرف عطر و ادکلن بپرهیزید.

۷.از شنا در آب دریا و چشمه‏های آب‏معدنی پرهیز کنید زیرا مواد معدنی و نمک موجود در این آب‌ها باعث افزایش خشکی پوست شما می‏شود.

۸.از مواد تحریک‏کننده مانند سس، فلفل و مواد افزودنی خودداری کنید. مصرف دارو‏های خوراکی ضدخارش در مواردی با نظر پزشک معالج توصیه می‏شود.