یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

قلیه ماهی


● مواد لازم:
▪ ماهی پوست گرفته و پاک شده یک کیلو( شوریده- سنگسر- هامور)
▪ سیر یک بوته
▪ سبزی( گشنیز و شنبلیله) ۳۰۰ گرم
▪ تمرهندی یک بسته
▪ پیاز یک عدد متوسط
▪ زردچوبه و نمک به قدر دلخواه …

مواد لازم:

ماهی پوست گرفته و پاک شده یک کیلو( شوریده- سنگسر- هامور)

سیر یک بوته

سبزی( گشنیز و شنبلیله) ۳۰۰ گرم

تمرهندی یک بسته

پیاز یک عدد متوسط

زردچوبه و نمک به قدر دلخواه

پودر فلفل قرمز یک قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب گوجه فرنگی

طرز تهیه :

ماهی را به اندازه ی تکه های ۴×۴ سانتی متر خُرد کرده و می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های : شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان ۱۵۰ گرم می باشد. پیاز خرد شده را با ۳ قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است.

نکات تغذیه ای :

این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.

همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند.