پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
نگاه یوگا و استفاده از سبزیجات و میوهجات در سلامتی پایدار
در رژیم غذائی یوگا میوهها و سبزیها نقش اساسی دارند تمرینات یوگا بدن استفاده از رژیم غذائی و تغذیه مناسب نمیتواند نقشی مؤثر در سلامتی پایدار داشته باشد.
برای اینکه بدانیم تغذیه چه تأثیری بر روی جسم و ذهن ما دارد به شرح خواص بعضی از سبزیجات و میوهها میپردازیم. تغذیه فقط به منظور پرکردن شکم نیست، بلکه برای حفظ سلامت و شادابی و تأمین انرژی حیاتی مورد لزوم، هر یک از خوراکیها نقش خاص خود را دارند و در این میان میوهها و سبزیها از نظر ضرورت و اهمیت در اولویت قرار میگیرند.
نگاهی بیندازیم به نیازهای گوناگون بدن و چگونگی تأمین آنها با مصرف میوهها و سبزیهای مختلف:
برای رفع شکنندگی ناخنها و محکم شدن دندانها، ما به ”کلسیم“ نیازمندیم و این ماده در انواع میوهها و سبزیها وجود دارد. بهویژه در فصل زمستان استفاده از سیب و گلابی بسیار مفید است. سیب از ویتامینهای آ ـ ب ـ ث و املاح معدنی نظیر کلسیم، منگنز، فسفر و آهن سرشار است. همچنین موادچربی و سلولز داشته و تنبلی روده را برطرف میکند. گلابی نیز در خواص مفید غذائی دست کمی از سیب ندارد و محتوی ویتامینهای آ ـ ب ـ ب۱ و ب۲ ـ قند از نوع دکستروز و سوربیتول، پروتئین، کالری چربی، کلسیم و آهن است. گلابی میوهای مقوی، مدر، ملین، کاهشدهنده فشار خون و مناسب برای بیماران قندی محسوب میشود.
برای تقویت دید و درخشش چشمها باید به سراغ خوراکیهای محتوی ویتامین ”آ“ برویم و باز هم در این مورد میوهها و سبزیها نقش مهمی بهعهده دارند. تخم آفتابگردان بهویژه برای تقویت دید تجویز میشود. هویج و میوهها و سبزیهای محتوی ماده ”کاروتن“ نیز موجب تقویت بینائی میگردند، زیرا دستگاه گوارش و کبد کاروتن را به ویتامین ”آ“ مبدل میکند. همچنین از جعفری، اسفناج، کاهو، زردآلو، گوجه، موز و گوجهفرنگی نیز میتوان استفاده کرد.
برای اینکه اعصاب قوی و سالم داشته باشید، باید هر چه بیشتر از غذاهای محتوی انواع ویتامین ”ب“ مصرف کنید. در جوانه گندم، انواع سبزیجات خشک، آرد سبوسدار و از میان میوهها بهخصوص در گردو و بادام ویتامین ب وجود دارد. همچنین از مصرف شیر و ماست و تخممرغ نباید غافل شد و چای نیز در آرامش بخشیدن به اعصاب تأثیر دارد، بیآنکه تاکنون زیانی برای آن شناخته شده باشد. برعکس براساس کشفیات تازه مصرف چای برای رقیق کردن خون و جلوگیری از گرفتگی رگها مفید است.
برای کسانیکه بهعلت روی آوردن به تمرینات یوگا از مصرف گوشت منع شدهاند، در میان میوهها موز و در میان حبوبات لوبیا بهترین جانشین گوشت است. موز دارای مواد پروتئینی و چربی و انواع ویتامینها و املاح و در واقع یک غذای کامل است. لوبیا از ۲۲ درصد مواد پروتئینی و ۶۲ درصد مواد نشاستهای تشکیل شده و یکی از مقویترین حبوبات به شمار میرود. اگر لوبیا را چند روز در آب خیس کنید و تا زمانیکه میخواهد به اصطلاح نیش بزند آنرا بپزید، هم زودتر پخته میشود و هم سریعتر جذب میشود و این لوبیای جوانه زده در این هنگام دارای ویتامینهای گوناگونی هم میشود.
لوبیا برای افراد لاغر و بیجنب و جوش و مبتلایان به رماتیسم، نقرس و فشارخون ضرری ندارد، اما دیابتی و کسانیکه اوره خونشان بیش از میزان طبیعی است، بهتر است آنرا مصرف نکنند. به هنگام انجام تمرینات یوگا حتماً از روشهای مناسب غذائی و تغذیه مناسب استفاده کنید تا هر چه بهتر تن و روان شما به سلامتی پایدار دست یابد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست