چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

۷ تا ۱۲سالگی دوره نهفتگی جنسی


۷ تا ۱۲سالگی دوره نهفتگی جنسی

با توجه به اینکه سن ۷ تا ۱۲ سالگی از نظر روان‌شناسان، دوره نهفتگی جنسی است برنامه تربیت جنسی باید با این مرحله هماهنگ باشد و نباید به گونه‌ای باشد که موجب بیداری زودرس جنسی …

با توجه به اینکه سن ۷ تا ۱۲ سالگی از نظر روان‌شناسان، دوره نهفتگی جنسی است برنامه تربیت جنسی باید با این مرحله هماهنگ باشد و نباید به گونه‌ای باشد که موجب بیداری زودرس جنسی شود.

مسوولیت اصلی تربیت جنسی کودک و نوجوان به عهده پدر و مادر است. در صورت نبود مادر و یا پدر در محیط خانواده، به هر دلیلی، نقش حاضر باید توسط افراد مسوول به عهده گرفته شود. در این مورد، مدرسه نیز یاری‌گر مهمی ‌محسوب می‌شود. اینکه مسایل جنسی در مدرسه به صورت عمومی‌ و یا انفرادی طرح شود، موضوعی است که جای بحث دارد. برخی از مسایل جنسی می‌تواند به صورت عمومی ‌مطرح شود، اما برخی‌ دیگر از مسایل و احکام شرعی اگر به‌ صورت انفرادی مطرح شوند بهتر است. نکته‌ای که معلمان و والدین باید در این سنین توجه داشته باشند این است که دختران از نظر جنسی نسبت به پسران آسیب‌پذیرتر هستند، زیرا از لحاظ جسمی ‌از پسران ضعیف‌ترند و دیگر اینکه سن بلوغ در آنها کمتر از سن بلوغ در پسران است. به‌طور معمول دختران در سن بلوغ از آگاهی و تعلیمات جنسی لازم برخوردار نیستند، بنابراین ممکن است دچار مشکل شوند. ضروری است والدین و مربیان در این زمینه مراقبت‌های کافی داشته باشند و در زمینه آماده‌سازی دختران برای ورود به دوران بلوغ مؤثر باشند. با در نظر گرفتن اینکه دختران و پسران در سنین متفاوتی به بلوغ شرعی می‌رسند، برای دوره تحصیلی ابتدایی با توجه به جنسیت و باتوجه به سطح فهم و درک دختران و پسران،‌ محتوای زیر مناسب به نظر می‌رسد.

مباحث مربوط به دوران بلوغ و علایم آن (به‌ویژه‌ برای دختران)

خلاصه‌ای از مسایل مربوط به محارم

آگاهی از نقش جنسی و اینکه دختر از دختر بودن خود و پسر از پسر بودن خود احساس مباهات کند.

مسایل ‌مربوط به ‌حجاب ‌و اهمیتی که اسلام به‌رعایت حجاب، به‌ویژه ‌‌برای‌ دختران ‌می‌دهد.

آگاهی مختصر از ساختمان و کار اعضای جنسی گیاهان و حیوانات

دکتر محسن فرمهینی فراهانی

استادیار دانشگاه شاهد