چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

افسردگی بیماری خاموش در مردان


افسردگی بیماری خاموش در مردان

دختران و پسران تا قبل از بلوغ به یک میزان گریه میکنند چرا که ترشح هرمون پرولاکتین که باعث تحریک تولید اشک میشود به یک میزان در هر دو جنس تولید میشود.پس از بلوغ میزان ترشح این هرمون …

دختران و پسران تا قبل از بلوغ به یک میزان گریه میکنند چرا که ترشح هرمون پرولاکتین که باعث تحریک تولید اشک میشود به یک میزان در هر دو جنس تولید میشود.پس از بلوغ میزان ترشح این هرمون در زنان ۶۰ درصد بیشتر از مردان است.اما یکی از عوامل موثر دیگر باورهای فرهنگی میباشد که گریه مردان را نشانه ضعف او و نشان عدم مردانگی او میپندارند.

کیفیت گریه نیز در زنان و مردان متفاوت است مردان عموما ترجیح میدهند آرام و بی صدا اشک بریزند ولی زنان برای نشاندان عمق دردشان از بلند گریه کردن تقریبا هیچ باکی ندارند.

مردان علاوه بر بسیاری از رفتارهای اجتماعی بیماریهای روحی و مشکلات عاطفی خود را نیز متفاوت از جنس مخالف خود بروز میدهند.عموما با خشم زیاد و یا بعضی با گوشه گیری مداوم؛ نوع اعلائم در هر شخص متقیر است.

تا مدتها پیش از این تصور می شد افسرگی یک بیماری صرفا زنانه میباشد که زنان به دلیل روحیات حساس و عاطفی بودنشان به این نوع اختلالات روحی روانی دچار میشوند.

اما هم اکنون کارشناسان براین باور اند که این بیماری وابسته به جنس نمی باشد و مردان نیز تقریبا به همین میزان شانس ابتلا به این بیماری را دارند.

ولی تنها به این جهت آنان از ابتدا اینگونه تربیت شده اند که همواره برای حفظ سلطه و حفظ مردانگی و قدرتشان باید از ضعف نشاندان بپرهیزند ممکن است این بیماری را مخفی و یا حتی آن را انکار کنند.

در عصر حاضر میزان استرس و فشارهای روانی تاثیرات مخربی بروی انسانها میگذارد.

زنان در این سالها نتنها نقش سنتی خود را کنار نگذاشته اند بلکه با ورود به اجتماع تحت تاثیر مستقیم هجمه های کاری و اجتماعی نیز قرار گرفته اند.

حضور زنان شاید کمی از بار مسئولیت مردان کاسته باشد اما وجود یک مرد در خانه هنوز هم از پایه های اصلی یک خانواده به شمار می آید .

مردان ذاتا همیشه این احساس را دارند که همه ی کارها بردوش آنان است واز شکست بیزار اند یکی از اصلی ترین کابوسهای آنان این است که وظایفی را که بردوش گرفته اند به خوبی انجام ندهند.احساس ضعف و ناتوانی در مردان باعث سرخوردگی آنان میشود.آنها همواره بر این سعی هستند که بهترین باشند.

زندگی در جوامع کنونی که سطح انتظارها بالا رفته و بریزو بپاچ ها بیشتر از دهه های قبل شده است طبعا نقش اقتصادی مردان نیز پررنگتر شده است ترس از شکست اقتصادی آنان را از زمانی که تشکیل خانواده میدهند و یا زمانی که پدر میشوند تا زمانی که آخرین فرزند خود را سروسامان نداده اند رها نمیکند.

مردان با مطالعه بر روی احساسات و عواطفشان و شناخت عکس العملهایی که گاهی خود نیز علت آن را نمیداند میتوانند آرامش بیشتری را تجربه کنند در این بین مشاوره از یک مشاور خانواده چیره دست نیز بی تاثیر نمیتواند باشد.

مهدیه خردمند