سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

خطر رژیم پرچرب


خطر رژیم پرچرب

رژیم غذایی پرپروتئین و پرچرب از یک طرف به علت اینکه ناقص می‌سوزند و تولید کتون می‌کنند (کتون عامل جلوگیری‌کننده از دفع اسیداوریک و مسبب انباشتگی اسیداوریک است) زمینه بروز …

رژیم غذایی پرپروتئین و پرچرب از یک طرف به علت اینکه ناقص می‌سوزند و تولید کتون می‌کنند (کتون عامل جلوگیری‌کننده از دفع اسیداوریک و مسبب انباشتگی اسیداوریک است) زمینه بروز نقرس را به ویژه در کسانی که استعداد ژنتیکی دارند، فراهم می‌آورد.

از طرف دیگر، رژیم‌های پرچرب، اشتها را کم کرده و سیری طولانی‌مدت می‌دهند. در نتیجه عاملی هستند که می‌تواند با افزایش میزان چربی خون به خصوص کلسترول بد (LDL) زمینه لازم جهت اکسیداسیون LDL تحت تاثیر رادیکال‌های آزادی که در شکستن و پیوستن موادمغذی در بدن یا در اثر تابش آفتاب بی‌امان روی پوست در بدن ایجاد شده را به وجود آورند. تحت تاثیر اکسیداسیون LDL، پلاک‌هایی را در مسیر رگ‌ها ایجاد کرده که باعث عدم خون‌رسانی کافی به ارگان‌های حساس مثل قلب، کلیه و چشم شده و طبیعتا زمینه سکته‌های مغزی و قلبی را فراهم می‌کنند. چربی‌ها جزو مواد حیاتی و اساسی در تغذیه هستند اما وقتی میزان دریافت‌شان از حد مجاز فراتر می‌رود دیگر در کنار اثرات مفیدی که دارند عامل افزایش وزن و چاقی شده و خود چاقی عاملی است تهدیدآمیز برای سیستم ایمنی بدن.

به همین دلیل نباید بدون جهت و خودسرانه از رژیم‌های پرچرب استفاده کرد زیرا عوامل بیماری‌زایی‌شان بسیار گسترده‌تر از آن چند کیلو اضافه وزنی است که ما گمان می‌کنیم، از دست می‌دهیم. فراموش نکنید وزنی که به این صورت همراه با دفع آب بدن کاهش می‌یابد خیلی سریع و با عوارض گوناگون بازمی‌گردد. توصیه می‌کنم در رژیم غذایی خود از چربی‌هایی استفاده کنید که بتواند اسیدهای چرب ضروری را در اختیار بدن‌تان قرار دهد. روغن‌های گیاهی، دانه‌ها و مغزهایی که به صورت اشباع نشده مصرف می‌شوند بهتر از چربی‌هایی هستند که از طریق لبنیات دریافت می‌کنیم. روغن کنجد و سویا، زیتون و هسته‌انگور روغن‌های مفید با ترکیباتی لازم برای بدن مثل امگا۳ بوده که حتی می‌توانند میزان کلسترول بد خون را کاهش داده و میزان حملات قلبی و بسته شدن رگ‌ها را به حداقل ممکن برسانند.