پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
چگونه چشم هایتان را دوباره جوان کنید
![چگونه چشم هایتان را دوباره جوان کنید](/web/imgs/16/161/fyqt81.jpeg)
اگرچه جراحی زیبایی پلک با برداشتن پوست چربی و عضله اضافی و اصلاح موقعیت پلک باعث بهبود قابل توجهی در ظاهر افراد میشود و چهرهای جوانتر و سرحالتر به وی میبخشد ولی اگر در سنین پایین انجام شود و لزومی برای انجام آن نباشد، نه تنها زیباییبخش نیست بلکه چهرهای نامناسب به فرد میدهد که قابل اصلاح هم نیست. اگر قصد انجام این عمل را دارید خواندن مطلب زیر را به شما توصیه میکنیم. دکتر حمید عارف (فوقتخصص جراحی پلاستیک و عضو انجمن جراحی پلاستیک و استادیار دانشگاه) درباره باید و نبایدهای این روش جراحی زیبایی نکاتی را برای شما مطرح میکند.
● در چه سنی باید جراحیهای زیبایی پلک را انجام داد؟
عمل جراحی پلک معمولا در پلک بالا و پلک پایین انجام میشود. این جراحی بهتر است در سنین میانسالی یعنی از ۴۰سالگی به بالا انجام شود. به این دلیل که در این سنین پلکها شل شده و روی مژهها میافتد و جلو دید را میگیرد و همچنین زیبایی فرد را تحتتاثیر قرار میدهد و چین پشت پلک و طراوت و زیبایی پلک جوان از بین میرود و به جای آن ورم و پف در پلک ایجاد میشود.
جراحی پلکها نیازمند معاینه اولیه دقیق پیش از انجام است، زیرا در برخی افراد جوابگو نبوده و عوارض نامطلوبی برجای میگذارد. بهطور مثال افرادی که پوست اسفنجی دارند و از بچگی پف چشم داشتهاند، گزینه مناسبی برای این عمل نیستند. چون پوست پلک آنها حالت اسفنجی دارد و اضافی نیست. اگر بخواهیم متوجه شویم که فردی پوست اضافی پشت پلک دارد بهترین روش این است که چشمان فرد را در حالت بسته معاینه کنیم. اگر با وجود بسته بودن چشمها همچنان پوست اضافی در پلک مشاهده شد نشان میدهد پلک چشم، پوست اضافی دارد.
● آیا با جراحی چروکهای دور چشم از بین میروند؟
چروکهایی که در اطراف چشم ایجاد میشود و حالت پنجه کلاغ دارند، خطهای ظریفی هستند که در مواقع خنده ایجاد میشوند و معمولا درمان اصلی آن در سنین بالا استفاده از بوتاکس است. ولی برخی تمایل دارند که این خطوط به صورت دایمی از صورتشان محو شود که این موضوع امکان ندارد، زیرا این خطوط با عمل هم بهطور دایم برطرف نمیشوند و دوباره برمیگردند چون عضله حلقوی دور چشم به صورت طبیعی برای باز و بسته شدن چشم وجود دارد و نمیتوان این عضله را با جراحی از بین برد بلکه قسمتهای اضافی این عضلات را با بوتاکس از بین میبریم و ما معمولا با تزریق چربی و بوتاکس این چروکها را رفع میکنیم که این روشها دایمی نیست.
● پف زیر چشم چگونه برطرف میشود؟
در رابطه با پف پلک بالایی، روش عمل به این صورت است که ابتدا پوست اضافی پلک را با روش نیمهبیهوشی برداشته و افتادگی عضله را نیز اصلاح میکنیم و حتی ممکن است نیاز به لیزر باشد که شلی پوست را برطرف کنیم. در مورد جراحی زیبایی که در پلکهای پایینی انجام میشود، معمولا مشکل چربیهای اضافی مطرح است به این صورت که این چربیها که در ساختمان داخلی چشم قرار دارند به علت ضعف دیوارههای جلویی پلک بیرون میزنند و حالت برآمدگی و پف در زیر چشم ایجاد میکنند که حالت خستگی به صورت داده و سن فرد را بالا نشان میدهد. روش جراحی قدیمی به این صورت بود که کیسههای چربی را برمیداشتند ولی این روش در حال حاضر توصیه نمیشود، زیرا وقتی این کیسهها برداشته میشوند اطراف کاسه چشم خالیتر میشود و چشم فرورفتهتر به نظر میرسد و سن فرد بیشتر به نظر میآید، بنابراین در حال حاضر توصیه میشود این کیسههای چربی بیرونزده را به جای اصلی برگردانند و با بخیه قابل جذب ثابت کنند. این روش مناسبتر بوده و حالت چشم فرورفته را ایجاد نمیکند.
عمل پلک بالا در افرادی که پف مادرزادی پلک دارند به هیچوجه مناسب نیست و با روشهای خاصی مانند لیزر و روشهای درمانی غیرجراحی قابل اصلاح است. در ضمن خیلی از مشکلات به دلیل افتادگی ابروست. به این صورت که پوست پیشانی و ابرو در سنین بالا شل میشود و فرد گمان میکند افتادگی پلک دارد ولی در زمان معاینه متوجه میشویم پوست اضافی وجود ندارد و اگر این افراد مورد جراحی قرار بگیرند، دچار عوارضی مانند بازماندن پلک چشمها هنگام خواب در نتیجه بسته نشدن چشمها هنگام خواب سبب خشکی قرنیه میشود.
● افتادگی پلکها را چطور درمان میکنیم؟
افتادگی پلک، یعنی یک پلک به طور مادرزادی از پلک دیگر پایینتر قرار گیرد. این مشکل با عمل زیبایی پلک قابل اصلاح کامل نیست و هیچوقت غیرقرینه بودن کاملا از بین نمیرود. به همین دلیل معاینه قبل از عمل حایزاهمیت است و در برخی مواقع پوست اضافی روی پلک را میپوشاند و اگر در معاینه اول پزشک دقت نکند، متوجه غیرقرینه بودن پلک نمیشود. این معاینه باید در وضعیتهای مختلف با چشم بسته و باز مورد معاینه قرار بگیرد. افرادی که خشکی چشم دارند توصیه میشود این عمل را انجام ندهند، زیرا این جراحی به خودی خود سبب کاهش ترشح اشک میشود و این افراد نباید جراحی پلک انجام بدهند بلکه به این افراد توصیه میشود لیفتینگ ابرو و بالای پیشانی انجام دهند. افرادی که دیابت، فشارخون، کمکاری و پرکاری تیرویید دارند نباید جراحی پلک انجام دهند. اگر فرد دیابتی این عمل را انجام دهد باید احتیاط زیادی به خرج داده شود، زیرا دیابتیها معمولا مشکل شبکیه چشم دارند و ریسک خونریزی در آنها زیاد است.
● آیا تغذیه در ایجاد افتادگی پلک نقش دارد؟
نوع تغذیهای که افراد دارند در ابتلا به افتادگی پلک موثر است، بنابراین توصیه میشود افراد از خوردن غذاهایی که در ترکیباتشان از روغنهای اکسیده و کلسترول اشباع وجود دارد خودداری کنند. فستفودها از این دسته هستند و به دلیل وجود این مواد باعث کمشدن ویتامین C در پوست و کلاژن میشود، بنابراین باید از غذاهای تازه، سبزیجات و میوهها استفاده کنیم. نوشیدن آب و مایعات کافی طی روز توصیه میشود. البته باید در نظر گرفت این تغذیه طی یک روز و یک هفته جوابگو نیست بلکه در طول زندگی مثمرثمر میشود.
آفتاب هم از دلایل شلی پوست و افتادگی زودرس پلک است. بنابراین دوری از آفتاب مستقیم و اشعه ماورای بنفش که سبب افتادگی پوست و عضلات چشم افراد میشود ضروری است. استفاده از عینکآفتابی مناسب الزامی است و توصیه میشود بیشتر از آنکه به فکر زیبایی مدل عینک باشید در انتخاب نوع مناسب آن دقت کنید. استفاده از ضدآفتاب مناسب هم توصیه میشود و این ضدآفتاب حتما باید در اطراف چشم و پلکها استفاده تا از پیری این قسمت جلوگیری شود.
این را هم بدانید که درمان عیوب انکساری چشم در پیشگیری از ابتلا به افتادگی پلک حایزاهمیت است زیرا وقتی چشمها ضعیف میشوند هنگام مطالعه فشار زیادی به چشم وارد میشود زیرا فرد عضلات اطراف چشم خود را به طور غیرعادی جمع میکند و این فشار و دقت باعث چروک خوردن اطراف چشم میشود و عضلات این ناحیه را شل میکند.
● آیا پمادها و کرمهای دور چشم میتوانند این مشکلات را حل کنند؟
معمولا این کرمها خیلی جوابگو نیست و تنها به طور موقتی مشکل را برطرف میکند و تیرگی و پف چشمی را به صورت دایمی از بین نمیبرد و این موارد اثر موقت و شیمیایی روی پوست دارد و به مرور هر بار که مورد مصرف قرار میگیرند مواد شیمیایی درون آنها باعث شلی بیشتر پوست اطراف چشم و پلک میشود. درباره خط چشمهایی که خانمها مصرف میکنند نیز به همین صورت است که این خط چشمها علاوه بر فشاری که بر پلک وارد میکند مواد شیمیایی درون خود را به مرور جذب پوست حساس پلک کرده و شلی پوست را همراه میآورد پس توصیه میشود طولانیمدت از آنها مصرف نکنید.
● عوارض جراحیهای زیبایی پلک چیست؟
اگر این جراحی توسط فرد غیرماهر صورت گیرد یا لزومی بر انجام آن نباشد، عوارض نامناسبی ممکن است بر جای بگذارد که عبارتند از:
۱-جای بخیه به حالت بدشکل به جای بماند.
۲- پف دور چشم پس از یک ماه برگردد و از قبل هم بدتر شود.
۳- در هنگام خواب چشمها باز بماند و قرنیه چشم دچار خشکی شود.
۴- چشمها حالت تابهتا پیدا کنند.
۵-اگر جراح جای بخیه را زیاد امتداد دهد، جای بخیه در گوشه خارجی چشم باقی میماند و حالت گوشت اضافی میآورد.
۶- در پلک پایین اگر پوست اضافی آن برداشته شود و زیر مژه بخیه زده شود، حالت بدی به چشم میدهد، به این صورت که سفیدی چشم بیش از حد عادی به نظر میرسد.
علی نودهی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست