جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

افزایش ۱۶درصدی درآمدهای گمركی


افزایش ۱۶درصدی درآمدهای گمركی

گمرك ایران ۲۰ هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال در هشت ماهه سال جاری برای دولت درآمد كسب كرد كه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲ ۱۶ درصد افزایش نشان می دهد

به گزارش روابط عمومی گمرك ایران آمارهای منتشره درخصوص درآمدهای گمركی در سال های اخیر حاكی از افزایش نقش آن در تأمین بودجه دولت است.درآمد گمرك از محل اخذ حقوق ورودی از كالاهای وارداتی در هشت ماهه سال ۱۳۸۲ ، ۱۳ هزار و ۳۰ میلیارد ریال و در هشت ماهه سال گذشته ۱۷ هزار و ۴۴۴ میلیارد ریال بود كه مقایسه درآمد گمرك ایران طی هشت ماهه سال جاری با مدت مشابه آن در سال ۸۲ افزایش ۶/۵۵ درصدی نشان می دهد.

براساس این گزارش طبق بودجه مصوب در هشت ماهه سال جاری از محل اخذ حقوق ورودی واردات خودرو باید ۴۲۰ میلیارد تومان درآمد برای دولت كسب می شد كه تنها ۳۲ درصد آن یعنی ۱۳۴ میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان حقوق ورودی از محل واردات خودرو به دست آمد.

در هشت ماهه امسال ۶ هزار و ۲۸۸ دستگاه خودرو به ارزش ۱۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار وارد كشور شد.

این گزارش حاكیست: براساس بودجه مصوب و با در نظر گرفتن اخذ حقوق ورودی ناشی از محل واردات خودرو گمرك طی هشت ماهه سال جاری در مجموع باید ۲۰ هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال درآمد از طریق واردات كالا نصیب دولت می كرد كه موفق به تحقق ۱۸ هزار و ۹۳۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال یعنی ۵/۹۰ درصد آن شد.

این گزارش می افزاید: در هشت ماهه امسال بیشترین درآمد گمركی یعنی ۳/۴۶ درصد آن را گمرك شهید رجایی بندرعباس به دست آورد و گمركات بندر امام خمینی با ۸/۹ درصد، مهرآباد با ۱/۷ درصد، شهریار با ۹/۶ درصد و خرمشهر با ۷/۴ درصد رتبه های بعدی را به خود اختصاص دادند.

طی هشت ماهه امسال گمركات شهید رجایی بندرعباس ۹ هزار و ۳۸۸ میلیارد ریال، بندر امام خمینی(ره) ۱۹۹۰ میلیارد ریال، مهرآباد ۱۴۳۲ میلیارد ریال، شهریار ۱۴۰۳ میلیارد ریال و خرمشهر ۹۴۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال درآمد از محل اخذ حقوق ورودی كالاهای وارداتی برای دولت كسب كردند. سهم پنج گمرك مذكور در تحقق درآمدهای گمركی طی هشت ماهه سال جاری ۸/۷۴ درصد بود.

گفتنی است: طی هشت ماهه سال جاری ۲۱ میلیون و ۵۴۹ هزار تن كالا به ارزش ۲۴ میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار وارد كشور شد كه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزن و ارزش ۲/۱ و ۵/۶ درصد كاهش نشان می دهد.

اقدامات گمرك ایران برای كاهش هزینه صادرات

صدور انواع كالا به خارج از كشور نه تنها هیچ گونه هزینه گمركی ندارد بلكه گمرك ایران حداكثر تسهیلات و خدمات را جهت كاهش هزینه ها به صادركنندگان ارائه می دهد.

مدیركل دفتر صادرات گمرك ایران ضمن اظهار این مطلب افزود: در حال حاضر گمرك ایران نه تنها از صادركنندگان عوارض و هزینه ای دریافت نمی كند بلكه در سال های اخیر، این سازمان با انجام اقدامات لازم سعی در حذف هزینه های اضافه صادراتی كرده تا توان رقابتی تولیدكنندگان داخلی در بازارهای خارجی افزایش یابد.

وی در این باره اضافه كرد: در گذشته نه چندان دور صادركنندگان علاوه بر مشكلات در بخش تولید، مجبور به پرداخت هزینه های صادراتی دیگر هم بودند كه گمرك از مدت ها پیش با بكارگیری ارزیابی حمل یكسره (روی كامیون) ارزیابی سیار كالاهای صادراتی گام های مؤثری در كاهش هزینه های صادراتی برداشت.

ناصر ابراهیمی افزود: در حال حاضر ارزیابی بیش از ۹۰ درصد كالاهای صادراتی در محل تولید یا انبارهای صادركننده و روی كامیون های حامل اقلام صادراتی بدون تخلیه و بارگیری مجدد انجام می شود، این درحالیست كه قبل از این صادركنندگان هزینه های زیادی برای انتقال كالاهای صادراتی خود به گمرك جهت ارزیابی، تخلیه و بارگیری مجدد آن می پرداختند كه همین امر سبب افزایش هزینه صادرات می شد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر كمتر از ۱۰ درصد كالاهای صادراتی در محل گمركات مربوطه ارزیابی می شود كه این امر به دلیل عدم درخواست صادركنندگان مبنی بر استفاده از طرح ارزیابی حمل یكسره و سیار است درحالی كه گمرك آمادگی دارد در صورت تمایل این دسته از صادركنندگان ارزیابی كلیه اقلام صادراتی را در محل انبار تولیدكنندگان، واحدهای تولید یا به صورت حمل یكسره انجام دهد.

ابراهیمی همچنین خاطرنشان كرد: گمرك برای تسریع و تسهیل در انجام تشریفات گمركی كالاهای فسادپذیر، تسهیلات ویژه ای ارائه می دهد. به عنوان مثال ارزیابی میوه و تره بار كه به صورت هوایی حمل می شود به طور شبانه روزی و همزمان با ساعت پرواز هواپیماهای حامل كالاهای صادراتی انجام می شود.

وی با بیان این مطلب كه به اذعان بسیاری از صادركنندگان به خاطر ارائه تسهیلات گمرك به بخش صادرات در سال های اخیر، هزینه های صدور كالا به خارج از كشور كاهش یافته است، افزود: در حال حاضر كلیه كسانی كه دارای كارت بازرگانی معتبر و شرایط لازم باشند می توانند از تسهیلات گمرك در صادرات كالا استفاده كنند و در این خصوص محدودیتی وجود ندارد.