چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
غذاهای خطرناک را بشناسید
این روزها بحث سونامی سرطان بشدت داغ است و سرطان دستگاه گوارش، جزو سرطانهایی است که شیوع بالایی دارد.
بهطور کلی، سرطان رشد غیرمتعارف سلولهاست و عوامل مختلفی (ژنتیکی و محیطی) در ایجاد آن دخالت دارند. در این میان چاقی یکی از مهمترین موضوعاتی است که ما همیشه روی آن تاکید میکنیم. براساس آمار، حدود ۳۰ درصد افراد جامعه ما دچار اضافه وزن هستند در حالی که چه در خانمها و چه در آقایان چاق، احتمال بروز سرطانهای کلون (روده بزرگ)، سنگ کیسه صفرا، تورم لوزالمعده و ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی افزایش پیدا میکند. همچنین براساس پژوهشهای جهانی، سرطان کبد در افراد چاق رو به افزایش است. بنابراین خانوادهها باید سعی کنند برای حفظ سلامت دستگاه گوارش، میزان روغن مصرفی را کاهش دهند و با تغذیه سالم جلوی بروز چاقی را بگیرند.
شناسایی غذاهای خطرناک
یکی از مواردی که در ایجاد سرطانهای دستگاه گوارش نقش مهمی دارد، مصرف بیش از حد گوشت قرمز بخصوص کبابها و در مقابل، مصرف کم انواع میوه و سبزی است. متاسفانه این روزها فستفود جایگزین غذاهای سنتی و مواد غذایی طبیعی حاوی آنتیاکسیدان شده و همانطور که بارها شنیده یا خواندهاید آنتیاکسیدانها جلوی بروز بسیاری از سرطانها را میگیرند؛ بویژه مرکبات و مواد غذایی حاوی ویتامین C که در پیشگیری از سرطان معده موثرند. بنابراین باید بیشتر از سبزیجات، میوهجات و انواع سالاد استفاده کنیم و مصرف گوشت قرمز را کاهش دهیم.
و اما تهدیگ
باید بدانید هر غذایی که به صورت سوخته مصرف شود، حتی تهدیگ برشتهای که در خانوادههای ایرانی بشدت پرطرفدار است، خطر سرطانزایی بالایی دارد، اما نباید فراموش کنید سرطان یکباره ایجاد نمیشود و این پروسه زمان میبرد تا سلولهای طبیعی تبدیل به سلولهای سرطانی شوند. در عین حال، اگر در طبخ غذاها روغنهای ترانسدار و حیوانی جایگزین روغنهای گیاهی شوند سرطانزایی آنها بیشتر است. البته توصیه ما این است که افراد از غذاهای آبپز استفاده کنند، اما در صورتی که مایل به سرخ کردن مواد غذایی هستند، باید شعله گاز بسیار ملایم باشد و از طبخ غذا در روغنهای بسیار داغ بپرهیزند، چراکه مصرف این غذاها رابطه مستقیمی با بروز سرطانهای گوارشی دارد.
«نه» محکم به غذاهای دودی و ترشیجات
بدون شک تعداد طرفداران مواد غذایی دودی کم نیست و خیلیها عاشق ماهی دودی، برنج دودی، سوسیس و کالباس دودی، گوشتهای فرآوری شده دودی و... هستند، اما باید بدانید دودی کردن محصولات غذایی خطر سرطانزایی را افزایش میدهد. این موضوع درباره ترشیجات هم صادق است. برخلاف تصور مردم که فکر میکنند هر چقدر ترشی را بیشتر نگه دارند فایده آن بیشتر خواهد شد، ترشی هر چقدر بیشتر بماند، قلیاییتر شده و خطر سرطانزایی بیشتری دارد به همین دلیل باید از مصرف آن خودداری کرد.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی، فوقتخصص بیماریهای گوارش و کبد
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رافائل گروسی دولت سیزدهم آمریکا دولت رئیس جمهور رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی محمد اسلامی شورای نگهبان مجلس رئیسی
تهران پلیس زلزله هواشناسی شهرداری تهران بارش باران قتل آموزش و پرورش قوه قضاییه فضای مجازی سلامت شهرداری
خودرو مالیات مسکن سایپا قیمت طلا حقوق بازنشستگان قیمت دلار ایران خودرو قیمت خودرو بازار خودرو بانک مرکزی بورس
تلویزیون سینما نمایشگاه کتاب دفاع مقدس سریال موسیقی تئاتر سینمای ایران نمایشگاه کتاب تهران کتاب صدا و سیما رسانه ملی
دانش بنیان اینوتکس دانشگاه آزاد اسلامی
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین رفح حماس جنگ غزه روسیه چین ترکیه نوار غزه اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال ذوب آهن لیگ برتر سپاهان لیگ برتر ایران نساجی لیگ برتر فوتبال ایران بازی جواد نکونام رئال مادرید
اپل هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ناسا مایکروسافت آیفون گوگل ایلان ماسک باتری فضا فضاپیما
سازمان غذا و دارو بیماران خاص استرس رژیم غذایی کاهش وزن بیمه زیبایی دندانپزشکی فشار خون