جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

حساسیت های بهاری


حساسیت های بهاری

آیا آمدن بهار تاثیر منفی بر ایمنی بدن شما دارد؟ روزها طولانی تر و گرمتر می شوند، نسیم آرام می وزد و پرنده ها را بیشتر می بینیم، اما آیا به درختان تازه شکوفه داده و چمن ها دقت کرده …

آیا آمدن بهار تاثیر منفی بر ایمنی بدن شما دارد؟ روزها طولانی تر و گرمتر می شوند، نسیم آرام می وزد و پرنده ها را بیشتر می بینیم، اما آیا به درختان تازه شکوفه داده و چمن ها دقت کرده اید؟ اگر از چشمانتان بی دلیل اشک می ریزد و قرمز می شود، بینی تان آبریزش و گرفتگی دارد، عطسه می کنید و در طول روز خواب آلوده اید و شبها بی خوابی دارید و نفس نفس می زنید، دچار آلرژی فصلی ورم بینی هستید که غالباً زکام بهاری (تب یونجه) نامیده می شود و عموماً در اثر گرد و غبار، قارچ، گرده و دیگر ذرات معلق هوایی ایجاد می شود. این شایع ترین نوع آلرژی است با این حال زکام بهاره تنها یکی از عکس العمل های افراد با سیستم حساس به غذا و عوامل محیطی است.

یک واکنش آلرژیک زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شخص با محرک ها مبارزه می کند ، محرکهایی که ممکن است هرگز برای دیگران مشکلی ایجاد نکند. برای مثال در آمریکا سه چهارم مردم هیچگونه آلرژی ندارند.

اما برای بقیه ، یک آلرژی موتور حساسیت های دیگر را نیز راه می اندازد! و باعث می شود بدن به بقیه محرک های محیط نیز واکنش نشان دهد. تقریبا چهل درصد از آسم ها از آلرژی ایجاد می شود.

محرک های بالقوه عبارتند از غذاها، گرد و خاک، کپک و قارچ، داروها، شیره گیاهان، ضایعات بدن حیوانات، نیش و گاز حشرات، فضولات کرم ها و سوسک حمام. بسیار از غذاها می توانند سیستم ایمنی بدن شخص مستعد را به مبارزه وادارند. اما بیشتر آلرژی های غذایی به این دلایل است: شیر گاو، تخم مرغ، بادام زمینی، گندم، سبوس، ماهی، حلزون صدف دار، میگو،خرچنگ دریایی.

سه سیستم از بدن در آلرژی مورد حمله قرار می گیرد: پوست، گوارشی، تنفسی. در واقع این قسمتها از آلرژی رنج می برند و نشانه ها را بروز می دهند.

البته پزشکان متخصص می گویند این روزها بیماران دیگر از قرمزی و خارش پوست و آبریزش بینی شکایت نمی کنند، بلکه از بدخلقی و کسالت و تنبلی شکایت می کنند. اما اگر شما در سال سه تا چهار بار دچار عفونت سینوسی می شوید، ۵۰ درصد احتمال دارد که دچار آلرژی نیز شده باشید.

اما برخی از مبتلایان بدشانس ترند، به دلیل اینکه دچار حساسیت حاد هستند، به سرعت به کوچک ترین تحریکات مثل نیش زنبور نیز واکنش نشان می دهند.

نور خورشید این تاثیر را تشدید می کند و واکنش های بدنی از قبیل کهیر، تورم، افت فشار خون، کاهش هوشیاری، شوک و حتی مرگ نیز رخ می دهد. در چنین شرایطی سریعاً نیاز به درمان اورژانسی با تزریق آدرنالین آنتی هیستامین مورد نیاز خواهد بود.

متخصصینی که آلرژی را تشخیص می دهند معمولا از سه ابزار دارویی، پرهیز غذایی و ایمن درمانی استفاده می کنند. واضح است که شخص باید به هر نحو ممکن است از عوامل تحریک کننده دوری کند.

ایمنی درمانی بسیار موثر است اما مدت زمان طولانی و پشتکار بیمار را نیازمند است که تا ۴ سال نیز به طول می انجامد. نیمی از بیماران این درمان را نیمه کاره رها می کنند اما درمان کامل از این طریق ارزشش را دارد زیرا بسیاری از بیماران درمان کامل می شوند. برخی دیگر به مدت ۵ تا ۱۵ سال از علایم پاک می شوند. در انتها اگر می خواهید درمان شوید اراده کنید و تا انتهای این راه را پیش بروید.

health.msn.com