جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

فتح کلیمانجارو در ۹ سالگی


فتح کلیمانجارو در ۹ سالگی

نوجوانی ۱۵ ساله تمام قله های مرتفع قاره های مختلف جهان را فتح کرده است

یک نوجوان ۱۵ ساله توانست با صعود به مرتفع‌ترین قله قطب جنوب، به‌عنوان جوان‌ترین کوهنوردی شناخته شود که به بلندترین قله‌های قاره‌های مختلف جهان صعود کرده‌است. به گزارش شبکه یورونیوز، «جردن رومرو» یک هفته مانده به سال جدید میلادی با صعود به بلندترین قله قطب جنوب به جوان‌ترین فردی تبدیل شده که بلندترین قله‌های نقاط مختلف جهان را فتح کرده است.

می‌گویند سرعت زندگی در قرن بیست‌ویکم موجب شده تا خیلی‌ها از طبیعت و مظاهر آن دور شوند و برخلاف نسل‌های قبل که نوجوانان به سرعت وارد زندگی اجتماعی می‌شدند و نقش می‌پذیرفتند اما در همین عصر، نوجوانی ۵۱ ساله به جای این‌که مانند هم‌سالانش پای بازی‌های کامپیوتری بنشیند، از ۹ سالگی به قاره‌های مختلف رفته و یکی یکی بلندترین نقطه آن را فتح کرده است.

● همراهی با نامادری

جردن در ۱۱ سالگی و در سال ۲۰۰۸ به بلندترین قله کشورش یعنی «مک‌کینلی» صعود کرد که با ۱۹۴/۶ متر ارتفاع بلندترین نقطه آمریکای شمالی محسوب می‌شود، تلاش کرد تا خود را آماده صعود به بلندترین نقطه جهان کند. در آن زمان پدر و نامادری‌اش او را همراهی می‌کردند. او برای این‌که شبه‌های در مورد رکوردشکنی‌هایش پیش نیاید به آسیای جنوب‌شرقی و کشور اندونزی سفر کرد با صعود به قله «کارستنس» این کشور به رکوردشکنی‌های خود ادامه داد. برخی از جغرافی‌دان‌ها عقیده دارند، جزایر اقیانوس آرام از جمله استرالیا و اندونزی جزو قاره اقیانوسیه است. هرچند بسیاری دیگر عقیده دارند اندونزی و جزایر پر تعدادش جزو قاره آسیاست. قاره‌ای که بام جهان را در خود دارد. در مورد این نوجوان صدها مقاله نوشته شده است. به‌خصوص زمانی که به قاره استرالیا سفر کرد و با صعود به مرتفع‌ترین قله این قاره تمام شک و شبهه‌ها از بین برود. او در یکی از مصاحبه‌هایش گفته بود: «تمام تلاش‌های من برای صعود به قله‌های مختلف جهان تمرینی ساده در برابر صعود به بام جهان یعنی قله اورست است.»

● پسری که در قله ایستاد

اما جردن با نارضایتی از چنین اظهارنظرهایی ادعا کرد، او خودش تصمیم گرفته است به‌عنوان جوان‌ترین فردی شناخته شود که توانسته به مرتفع‌ترین قله جهان صعود کند. درحالی‌که بسیاری نگران جردن رومرو جوان بودند، او در دهم ماه می‌سال ۲۰۱۰ به قله اورست صعود کرد. او در بازگشت به کشورش درحالی‌که تنها ۱۳ ساله بود، داستان سفر خود به قله اورست و دیگر تلاش‌هایش را در قالب کتابی به نام «پسری که اورست را فتح کرد: داستان جردن رومرو» منتشر کرد. کتابی که با استقبال شدید مردم و به‌خصوص هم سن و سال‌هایش روبه‌رو شد.

● پاسخ به رسانه‌ها

او در ماه می‌۲۰۱۰ و در ۱۳ سالگی نخستین تلاش خود را برای فتح بام جهان در مرز کشورهای نپال و چین قرار دارد، آغاز کرد. آن زمان برخی از کوهنوردان باتجربه از تلاش جردن رومرو برای صعود به اورست انتقاد کردند. یکی از آن‌ها پدر جردن را متهم کرد که برای جلب توجه رسانه‌ها جان فرزندانش را به خطر می‌اندازد. زیرا ریه او توانایی مقاومت در این ارتفاع را ندارد.

● در کنار برف‌های کلیمانجارو

آخرین آن‌ها قله «وینسون» در قاره جنوبگان یا همان قطب جنوب است. قله‌ای که حدود ۴۹۰۰ متر ارتفاع دارد. او در سال ۲۰۰۶ میلادی، زمانی که تنها ۹ ساله بود، توانست بر بلندای قاره آفریقا و قله کلیمانجارو در تانزانیا بایستد. قله‌ای که در تمام طول سال برف بر قله آن به سپیدی می‌زند. کوه کلیمانجارو کمی از دماوند خودمان بلندتر است. زمانی که «جردن دیوید رومرو» به مرتفع‌ترین قله آفریقا صعود کرد، بازتاب چندانی نداشت اما او به تلاش‌هایش ادامه داد. زمانی‌که ۱۰ ساله بود به ۲ قله مرتفع روسیه و آرژانتین صعود کرد. به قله «البروس» روسیه که با ۶۴۲/۵ متر مرتفع‌ترین قله اروپا شناخته می‌شود صعود کرد. پس از آن تلاش دوباره‌ای کرد و به «آکونکاگوا» که در آرژانتین قرار دارد و مرتفع‌ترین قله آمریکای جنوبی شناخته می‌شود صعود کرد. او جزو نخستین کودکان ۱۰ساله‌ای است که توانسته به ارتفاع ۹۶۲/۶ صعود کند.

● پایان تلاش‌ها

تا اینجای کار او توانسته بود به بزرگ‌ترین آرزوی خود که صعود به اورست بود، جامه عمل بپوشاند. تا این‌که حدود یک ماه پیش و یک هفته مانده به آغاز سال ۲۰۱۲ همراه پدر و نامادری‌اش به قله «وینسون» صعود کرد تا تلاش ۶ ساله‌اش تکمیل شود و به‌عنوان جوان‌ترین فردی شناخته شود که توانسته به تمام قله‌های بلند قاره‌های مختلف جهان صعود کند.