سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
آنفلوانزا را با این مواد غذایی مغلوب کنید
آنفلوانزا بیماری ویروسی است که دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر میکند. این بیماری عفونی در فصول سرد شایعتر است که احتمالاً به دلیل سرمادوست بودن ویروس آن است، هرچند برخی بر این باورند که تجمع انسانها در محیطهای سربسته در فصل سرما موجب شیوع آن میشود.
علائم آن کمی متفاوت با سرماخوردگی است و شامل اسهال، تهوع، احساس ضعف و سرما نیز میشود. اگرچه با پیشرفت علم پزشکی، آنفلوانزا دیگر بیماری کشندهای نیست، اما در گروههای آسیبپذیر مثل کودکان، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلا به مشکلات تنفسی و بیماران با نقص ایمنی ممکن است همراه با خطراتی باشد. ابتلا به آنفلوانزا در کودکان کوچکتر علاوه بر تهدید حیات، اثرات بسیار نامطلوبی بر رشد و تکامل آنان دارد.
راهکارهای تغذیهای
وزن خود را در محدوده نرمال نگه دارید. همه ما میدانیم که چاقی و اضافهوزن از عوامل اصلی بروز بسیاری از بیماریها بهویژه، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان است. جالب است بدانیم که علاوه بر این، چاقی سیستم ایمنی بدن ما را ضعیف میکند و احتمال بروز بیماریهای عفونی از جمله آنفلوانزا را افزایش میدهد. از طرف دیگر لاغری نیز همراه با ضعف سیستم ایمنی است و بسیاری از عفونتها بهویژه عفونتهای تنفسی در افراد لاغر شایعتر میباشد. لاغری مفرط بهویژه با رژیمهای لاغری به معنی دریافت ناکافی بسیاری از مواد مغذی و انرژی است که طبیعتاً توان دفاعی بدن را به شدت کاهش میدهد، بنابراین همیشه وزن خود را در محدوده نرمال نگه دارید و اگر مبتلا به چاقی یا اضافهوزن هستید، کاهش وزن تدریجی، زیر نظر متخصص با استفاده از رژیمی که کفایت لازم را داشته باشد، ضروری است.
شیر مادر بهترین تقویتکننده
بدیهی است که کودکان شیرمادر خوار از غذای ایمنتری استفاده میکنند که حاوی میکروبهای کمتری است، اما دلیل عمده کاهش بروز انواع عفونتها از جمله آنفلوانزا در کودکان تغذیه شده با شیر مادر، تأثیر مثبتی است که شیرمادر بر سیستم ایمنی دارد. لاکتوفرین موجود در شیرمادر از طرق مختلفی سیستم ایمنی کودک را تقویت میکند. به علاوه، کودک معمولاً با میکروبهایی مواجه است که مادر با آنها تماس داشته و فاکتورهای دفاعی آن در شیر مادر ترشح شده است. روشن است که اگر مادر مواد غذایی تقویتکننده سیستم ایمنی را در رژیم خود بگنجاند، تأثیر شیر مادر در تقویت سیستم ایمنی کودک بیشتر خواهد شد. توجه داشته باشید که در صورت ابتلای شیرخوار به آنفلوانزا هم بهترین غذا برای او شیر مادر است. همچنین در صورتی که مادر به آنفلوانزا مبتلا شد، شیردهی باید ادامه پیدا کند تا هم مواد مغذی مورد نیاز به کودک برسد و هم فاکتورهای ایمنی ترشحشده در شیر مادر از کودک در مقابل ویروس آنفلوانزا محافظت کنند.
پیشگیری
پیشگیری از شیوع آنفلوانزا در کشورهای پیشرفته بسیار جدی گرفته میشود، زیرا علاوه بر تهدید سلامت، موجب کاهش کارایی و افزایش تعداد روزهای غیبت از محل کار میشود که مزید بر خسارتهای مالی درمان میشود. پیشگیری از شیوع با آموزشهای سادهای مثل شستشوی مکرر دست و نیز ارتقاء سلامت عمومی بهویژه تغذیه مناسب امکانپذیر است. تغذیه مناسب با بهبود سطح ایمنی از بروز آنفلوانزا جلوگیری میکند. همچنین استفاده از راهکارهای تغذیهای میتواند به کاهش دوره و شدت علائم آنفلوانزا کمک کند.
میوهها و سبزیهای تازه
مصرف میوهها و سبزیهای تازه را فراموش نکنید. تأثیر ویتامینهای A و C در تقویت سیستم ایمنی ثابت شده است. میوهها و سبزیهای تازه بهترین راه تامین این مواد مغذی هستند. گفته میشود که مصرف مکمل ویتامین C بعد از بروز اولین علامت سرماخوردگی، طول دوره و شدت بروز علائم را کاهش میدهد. مصرف گریپفروت تازه نیز همین اثر را دارد که علاوه بر تامین ویتامین C سرشار از مواد مغذی دیگری است که به سلامت ما کمک میکند.
آیا مصرف مکمل ضروری است؟
شرکتهای سازنده مکمل ادعا میکنند که بسیاری از مکملها بهویژه مکملهای ویتامینهای A، C، E، D و ویتامینهای گروه B بهویژه اسیدفولیک و پانتوتنیک اسید و همچنین مواد معدنی مثل روی، مس و سلنیوم موجب کاهش بروز آنفلوانزا میشوند. اما حقیقت این است که اثر قابلتوجه تنها در مورد ویتامین C و روی مشاهده شده است. به هر حال مصرف مکمل باید تنها با توصیه تیم درمان باشد. در مورد هر یک از این مواد مغذی میتوان از منابع غذایی آنها استفاده کرد.
لبنیات
برخی مطالعات ادعا میکنند که مصرف لبنیات موجب ازدیاد هیستامین شده و علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا را تشدید میکند، اما برخی بیماران اظهار میکنند که مصرف شیر گرم به خصوص همراه با کمی عسل باعث تسکین علائم میشود. نوشیدنیهایی که باید از آنها دوری کرد، نوشابههای کافئینه، نوشیدنیهای الکلی و نوشیدنیهای حاوی شکر هستند.
جوشاندههای گیاهی
مصرف برخی جوشاندههای گیاهی هم میتواند علاوه بر اثرات ذکرشده خواص درمانی خاص داشته باشد. به عنوان مثال جوشانده نعناع یا پونه و یا عصاره رزماری عوارض تنفسی بهویژه سرفه را کاهش میدهد و جوشانده گل گاوزبان در کاهش تب موثر است. چای زنجبیل به علت طبع گرم و خاصیت ضدمیکروبی آن اثر مطلوبی دارد.
ادویهها
در مصرف ادویهها دقت کنید. مصرف برخی ادویهها بهویژه ادویههای تند ممکن است موجب تحریک سرفه شود، در این صورت از مصرف آنها اجتناب کنید. در صورت عدم تحریک سرفه، فلفل به دلیل طبع گرم ممکن است به بهبود آنفلوانزا کمک کند. مصرف سیر نیز موجب تقویت سیستم ایمنی میشود. اثر ضدمیکروبی زردچوبه نیز در برخی مطالعات ذکر شده است.
مایعات
مایعات بیشتری بنوشید. نیاز به مایعات در زمان مقابله بدن با عفونتها بهویژه با مصرف داروها افزایش مییابد. به علاوه، ابتلا به تب نیاز را چند برابر میکند. همچنین مصرف مایعات بهویژه مایعات گرم علائم عفونتهای تنفسی را کاهش میدهد، به علاوه گرم کردن مجاری تنفسی میتواند از سرعت رشد ویروس آنفلوانزا بکاهد. آب و آبمیوهها بهترین انتخاب هستند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران شهادت بالگرد تبریز حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم شهادت رئیسی
تهران کنکور هواشناسی شهرداری تهران شورای شهر تهران تعطیلی مدارس هلال احمر قوه قضاییه پلیس سیل بارش باران آموزش و پرورش
قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا یارانه بورس خودرو دلار بازار خودرو سایپا حقوق بازنشستگان ایران خودرو بازنشستگان
شهادت رئیس جمهور داریوش ارجمند پیام تسلیت تلویزیون لیلا حاتمی سینمای ایران آیت الله سید ابراهیم رئیسی سینما شعر زری خوشکام رسانه ملی نمایشگاه کتاب
کنکور ۱۴۰۳ دانش بنیان دانشگاه پیام نور تلسکوپ فضایی هابل
رژیم صهیونیستی اسرائیل ترکیه امیرعبداللهیان روسیه غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه چین حماس اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیورپول لیگ برتر ایران لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال بازی رئال مادرید منچسترسیتی
هوش مصنوعی مایکروسافت تبلیغات گوگل سامسونگ موبایل اپل اینترنت آیفون فناوری
رژیم غذایی آلزایمر طول عمر سلامت روان کاهش وزن افسردگی مغز انسان