سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

نقش مثبت امگا ۳ بر کلیه


نقش مثبت امگا ۳ بر کلیه

مصرف غذاهای دریایی غنی از اسید چرب امگا ۳ باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی، قلبی و مشکلات چشم می‌شود.
یکی از فواید مهم مصرف ماهی و امگا ۳ پائین آمدن احتمال ابتلا …

مصرف غذاهای دریایی غنی از اسید چرب امگا ۳ باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی، قلبی و مشکلات چشم می‌شود.

یکی از فواید مهم مصرف ماهی و امگا ۳ پائین آمدن احتمال ابتلا به کاهش دید و جلوگیری از نابینایی در سن ۶۰ سال به بالا است. تحقیقات ۱۲ ساله نشان داده افرادی که مصرف امگا ۳ بالایی دارند تا ۳۰ درصد کمتر از سایرین به بیماری‌های چشمی مبتلا می‌شوند.

در بررسی‌های دیگر نیز مشخص شده است افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی که برای مدت هشت هفته مقدار زیادی ماهی مصرف کرده‌اند بطور قابل توجهی در کاهش فشار خون، ضربان قلب و تری گلیسیرید موفق بوده‌اند. علاوه بر این عملکرد رگ‌های بزرگ آنها نیز بهبود یافته است.

این در حالی است که بیماری‌های مزمن کلیوی احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را دو تا پنج برابر بیشتر می‌کند و بالا بردن میزان مصرف امگا ۳ و ماهی این احتمال را بشدت کاهش می‌دهد.

تحقیق دیگری نیز نشان داده است افراد مبتلا به سندرم انسداد شرایین که هفت وعده در هفته ماهی می‌خورند در یک ماه اول پس از مرخص شدن از بیمارستان تا ۸۰ درصد کمتر از سایرین با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

علاوه بر این بررسی‌های دیگری به ارتباط بین علائم عصبی در افراد مبتلا به تنگی عروق و مصرف ماهی پرداخته و مشخص شده است امگا ۳ التهابات را کاهش می‌دهد. این در حالی است که تحقیقات اخیر در افراد دیابتی پرده از ارتباط مستقیم بین مصرف امگا ۳ و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی برداشته است.

تمامی تحقیقات مؤید آن است با مصرف ماهی و امگا ۳ احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی، قلبی و دیابت کم خواهد شد.