سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

در اولدترافورد راه دوم وجود ندارد


در اولدترافورد راه دوم وجود ندارد

«رودفان نیستلروی» جدیدترین نمونه و مورد و آدمی است كه درمی یابد اختلاف سلیقه با الكس فرگوسن مربی بیش از حد قدرتمند منچستر یونایتد, به معنای خروج از اولدترافورد است و راه دومی وجود ندارد مربی ۶۶ساله و اسكاتلندی شیاطین سرخ طی سال های اخیر عذر یاپ استم, دیوید بكام و حتی روی كین را از منچستر خواسته است

● فان نیستلروی؛ جدیدترین قربانی ستیز با فرگوسن

«رودفان نیستلروی» جدیدترین نمونه و مورد و آدمی است كه درمی یابد اختلاف سلیقه با الكس فرگوسن مربی بیش از حد قدرتمند منچستر یونایتد، به معنای خروج از اولدترافورد است و راه دومی وجود ندارد.مربی ۶۶ساله و اسكاتلندی شیاطین سرخ طی سال های اخیر عذر یاپ استم، دیوید بكام و حتی روی كین را از منچستر خواسته است.

حال آنكه دو نفر آخر مظاهر یونایتد به شمار می آمدند. با این حال رودررو ایستادن آنها با «سرالكس» به آنها تفهیم كرد كه مرد اول اولدترافورد تسلیم ناپذیر است. چه كسی می تواند فراموش و انكار كند كه فان نیستلروی یك مهره رویایی برای این باشگاه بوده و در ۲۱۹ بازی برای منچستر طی ۵ سال گذشته ۱۵۰ گل به ثمر رسانده بود؟فرگی مدعی است كه هنوز نمی داند چرا مهاجم سرشناس و هلندی اش چنان در اولدترافورد به تنگ آمده بود كه درست در آستانه فینال جام حذفی ۲۰۰۵ انگلیس (در برابر آرسنال) درخواست انتقال داد، سپس در اواسط فصل گذشته توسط مدیر برنامه هایش این امر را رسماً به اطلاع وی رساند و در نهایت ابتدای تابستان امسال با دست خط خودش دوباره مسئله را به وی متذكر شد.

این یك راه بسیار بد برای پایان دادن به یك ارتباط سازنده و مفید و خوب بوده است و باید صبر كرد و دید كه آیا منچستر افسوس واگذاری فان نیستلروی را خواهد خورد یا نه، زیرا وی جمعه گذشته در معامله ای به قیمت ۲/۱۰ میلیون پوند به رئال مادرید كوچ كرد و دیگر یكی از شیاطین سرخ نیست.شواهد و نشانه ها برای پیش بینی آینده، متضاد است.

فصل پیش و به خصوص در نیم فصل دوم فان نیستلروی كمتر به میدان اعزام شد و بسیار واضح و آشكار بود كه فرگوسن در اواخر فصل «لوئیس ساها»ی فرانسوی را برای فان نیستلروی ارجح می دارد و نقطه اوج این نگرش در فینال مسابقات جام اتحادیه باشگاه های انگلیس بود كه فرگوسن مهاجم سابق آیندهوون را به كلی از جمع ۱۸ نفر نهایی بیرون گذاشت و او را مات كرد. با این همه و در فصلی كه فان نیستلروی به تصمیم فرگوسن بارها روی نیمكت نشست، در ۳۵ بازی لیگی ۲۱ گل به ثمر رساند تا پس از تیری آنری آرسنالی دومین گلزن موفق لیگ برتر باشد.

با این حال توجه ها بیشتر به این نكته جلب شد كه فان نیستلروی پس از مطلع شدن از نیمكت نشینی مجددش در بازی آخر فصل در برابر چارلتون، قبل از شروع مسابقه ورزشگاه را ترك گفت و زمانی كه بازی بزرگداشت «روی كین» فرا رسید، به وی گفتند در آن دیدار هم سهمی ندارد. وقتی فان نیستلروی دقایقی قبل از دیدار با چارلتون از محل محو شد، فرگوسن گفت: «مسائلی در ارتباط با رود روی داده است كه بیشتر به پز و اعتبار خود او و باشگاه مربوط می شود و من فقط می توانم این را بگویم كه او حافظ چنین اعتباری نبوده است.»

● روزهای جام جهانی

اما بداقبالی ها و روزهای بد رود به جام جهانی هم استمرار یافت. موقعی كه در هر سه دیدار مرحله گروهی تعویض شد و ماركو فان باستن مربی تیم ملی این كشور به وضوح از وی انتقاد كرد و در دیدار مرحله یك هشتم نهایی كه در هنگامه جنگ فیزیكی با پرتغال، هلند كسی مثل او را می طلبید تا گل نجات بخش را برای این كشور بزند، فان باستن در آن موقع هم او را به میدان نفرستاد و بر تلخ كامی های رود افزود.

اما چه نتیجه گیری از روی آن قضیه می شد صورت داد؟ آیا نیمكت نشینی او در برخی روزها در جام جهانی هجدهم به این معنا نبود كه فرگوسن در تشخیص این كه وی نزول كرده و آن بازیكن گذشته نیست، اشتباه نكرده و آن موضوع را به درستی حس كرده بود؟ با این حال اگر فرگی اشتباه كرده باشد و فان نیستلروی هنوز مهاجم بزرگی باشد، اقدام او در زمینه بیرون راندن وی از اولدترافورد می تواند به این مربی نامدار كه بیست و یكمین سال حضورش را در این باشگاه می گذراند و همچنین امیدهای یونایتد برای بازپس گیری عنوان قهرمانی لیگ برتر انگلیس از چلسی لطماتی اساسی را وارد كند.

وین رونی به رغم تمامی نبوغ و قدرت ضربتی غیرقابل انكارش یك گلزن ذاتی و مادرزاد نیست و بالاترین حد گلزنی او برای یك فصل ۱۷ و یا در خوش بینانه ترین حالت ۲۰ گل است. آلن اسمیت در حال بازیابی سلامتی اش پس از عارضه شكستگی پایش است و قبل از آن نیز به خاطر كمبودها و نیازهای منچستر در خط میانی اش به این خط گسیل شده بود. لوئیس ساها در اكثر اوقات سال مصدوم یا بیمار است و اوله گونار سولشر هم پس از دو سال و نیم مصدومیت های مزمن و پیاپی تازه به صحنه بازگشته و بعید است در ۳۳سالگی همان چیزی باشد كه ۷ ، ۸ سال پیش و هنگامی كه «ذخیره طلایی» خوانده می شد، جلوه می كرد.

مشكلات منچستر یونایتد حتی در فصل تعطیلات (تابستان) نیز زیاد بوده است. وقتی در مسابقه تیم های ملی انگلیس - پرتغال بین كریستیانو رونالدو و وین رونی درگیری پیش آمد و این رویارویی منجر به اخراج رونی از میدان شد، مهاجم پرتغالی چنان از برخورد قهرآمیز منچستری ها با خود ناراحت و ناامید شد كه گفت دیگر به اولدترافورد باز نخواهد گشت و حتی اگر او برگردد، كسی نمی داند كه آیا فردی هست كه بتواند در غیاب فان نیستلروی پاس ها و سانترهای وی را بدل به گل كند یا خیر.

منبع: BBC

وصال روحانی