شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

از دوران باستان تا دوران معاصر


از دوران باستان تا دوران معاصر

● تاریخ اندیشه سیاسی
کتاب «تاریخ اندیشه سیاسی: از دوران باستان تا دوران معاصر» اثر بروس هداک از سوی انتشارات ویلی و بلک‌ول منتشر شد.
به گزارش مهر، این کتاب سیر تکوین جامعه، دولت …

تاریخ اندیشه سیاسی

کتاب «تاریخ اندیشه سیاسی: از دوران باستان تا دوران معاصر» اثر بروس هداک از سوی انتشارات ویلی و بلک‌ول منتشر شد.

به گزارش مهر، این کتاب سیر تکوین جامعه، دولت و حکومت را از دوران باستان تا عصر حاضر مورد بررسی و توجه قرار داده است.

از نکات قابل توجه کتاب بررسی زمینه‌ها و بسترهایی است که تفکر در آن شکل گرفته است.

به عبارت دیگر این اثر علاوه بر اینکه، خود تفکر فیلسوف را مورد بررسی قرار داده، بسترها و زمینه‌های فکری دوران فیلسوف را نیز بررسی کرده است.

این مسئله مخاطب را قادر می‌سازد تا بتواند میان اندیشه‌های فیلسوفان و مکاتب اندیشه سیاسی ارتباط برقرار کند. او در این اثر به بررسی ساختارهایی در اندیشه سیاسی می‌پردازد که قوت آن تا زمان حاضر باقی است.

این اثر علاوه بر اینکه مربوط به حوزه اندیشه سیاسی است به فلسفه سیاسی نیز می‌پردازد. اهمیت این موضوع برای نویسنده این بوده که صرف بررسی تأثیر شرایط بر فیلسوف مورد نظر نباشد و فلسفه او که فراتر از شرایط زمانی است نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

نویسنده در این کتاب به بررسی فیلسوفان سیاسی‌ای پرداخته است که تأثیر بسزایی در اندیشه سیاسی داشته‌اند. او آثار و اندیشه‌های سیاسی فیلسوفانی چون افلاطون، ارسطو، آکوئیناس، آگوستین، ماکیاول، گروسیوس، لاک، اسپینوزا و منتسکیو را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.

وی همچنین اندیشه سیاسی فیلسوفانی چون هیوم، کانت، روسو، برک، هگل، مارکس، میل، لنین، اشمیت، نیچه، فوکو، اکشات و رالز را نیز از نظر دور نداشته است.

نویسنده کتاب، بروس هداک، استاد اندیشه سیاسی و اجتماعی در مدرسه مطالعات اروپایی است.

نویسنده دو دوره را در کتاب خود ترسیم کرده که یکی عصر ایدئولوژی‌ها و دیگری عصر غیر ایدئولوژی‌ها است. او در عصر غیر ایدئولوژی موضوعات مطرح در اندیشه سیاسی از جمله طبیعت و قرارداد، قانون، شهرهای ابتدایی، دولت، حقوق، روشنگری و انقلاب را مورد بررسی قرار داده است.

مؤلف در دوره‌ای که آن را عصر ایدئولوژی‌ها نامیده به بررسی مکاتب مطرح در فلسفه سیاسی می‌پردازد.

لیبرالیسم، محافظه‌کاری، ملی‌گرایی، سوسیالیسم، کمونیسم، فاشیسم، لیبرال دموکراسی و سیاست جهانی مکاتبی هستند که نویسنده آنها را بررسی کرده است.