جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

چگونه با بدغذایی کودکان کنار بیاییم؟


چگونه با بدغذایی کودکان کنار بیاییم؟

مشکلات تغذیه ای کودک، غذاخوردن او را به کاری پراسترس برای والدین و کودک تبدیل می کند. در این مطلب از سایت «CNN» به شما کمک خواهیم کرد تا مشکلات مربوط به غذا خوردن کودکان را بهتر بشناسید …

مشکلات تغذیه ای کودک، غذاخوردن او را به کاری پراسترس برای والدین و کودک تبدیل می کند. در این مطلب از سایت «CNN» به شما کمک خواهیم کرد تا مشکلات مربوط به غذا خوردن کودکان را بهتر بشناسید و با راهنمایی آن ها را حل کنید. اولین باری که غذای جامد به رژیم غذایی کودک اضافه می کنید، از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر آنان از خوردن امتناع خواهند کرد.

کودک از خوردن غذاهای جدید امتناع می کند، به گفته کارشناسان رد کردن غذاهای جدید از جانب کودکان طبیعی است . برای این که او بتواند به غذاهای جدید عادت کند، با وعده های غذایی کوچک شروع کنید.

کثیف خوردن؛ در ۹ ماهگی، اغلب کودکان می خواهند زمان وچگونگی غذا خوردن را به دست بگیرند. اگرچه تماشا کردن کثیف کاری او قدری سخت است اما تحمل داشته باشید زیرا که گام مهمی برای او به حساب می آید.

حالت استفراغ و ریفلاکس؛ استفراغ کردن به خصوص در نوزادان امر عادی است زیرا که سیستم گوارشی آن ها هنوز در حالت تکامل است.کودکان دچار ریفلاکس یعنی بازگشت غیر عادی محتویات و اسید معده به مری، می شوند. برای پیش گیری از ریفلاکس، غذا را آهسته به او بدهید، در هر وعده، غذای کمتری به او بدهید، بند دور پوشک او را کمی شل کنید و پس از خوردن او را به حالت ایستاده و صاف نگه دارید.

خودداری از خوردن؛ کمی غذا به او می دهید و او سرش را بر می گرداند، قاشق را چنگ می زند و یا این که دهان خود را محکم می بندد. هرازگاهی کودکان به دلیلی این کار را انجام می دهند. کودک یا خسته است یا بیمار، حواسش پرت است و یا این که سیر شده است به زور به او غذا ندهید و اگر باعث نگرانی شماست با پزشک مشورت کنید.

آلرژی غذایی و تحمل کردن برخی از غذاها؛ ۸ درصد کودکان به برخی مواد غذایی حساس هستند و علایمی مانند جوش، اسهال، استفراغ و معده درد را به طور ناگهانی نشان می دهند. اگرچه کودکان می توانند به هر نوع غذا حساسیت داشته باشند اما شیر، میوه مغزدار، تخم مرغ، سویا، گندم و صدف مشکل سازترین مواد غذایی هستند. تحمل نکردن بعضی از غذاها از آلرژی ها نیز شایع تر است و می تواند نفخ، گاز معده و معده درد ایجاد کنند. اگر کودک شما مشکوک به آلرژی غذایی است با همکاری پزشک غذاهای مناسب او را تهیه کنید.

اشتهای کودک و قولنج؛از هر ۵ کودک ۲ نفر دچار قولنج می شود، قولنج می تواند از ۳ هفتگی شروع شود و اغلب تا ۳ ماهگی از بین می رود. اگر چه قولنج روی اشتها تاثیر نمی گذارد اما کودکی که از قولنج رنج می برد قبل از خوردن نیاز به آرام شدن دارد و هنگام خوردن نیز شاید کمی غذا را برگرداند. اما درخصوص استفراغ ، اسهال، تب، کاهش وزن یا خلط یا خون در مدفوع با پزشک مشورت کنید زیرا این مواردی را که گفتیم علایم قولنج نمی باشند. اسهال می تواند به طور خطرناکی باعث کمبود آب در بدن شود. علایم اسهال که باید به آن توجه کنید، خشکی دهان، کاهش ادرار ، گریه های خشک، خستگی ، کاهش وزن و فرورفتگی چشم است. یبوست نیز برای کودکان مشکل ساز می شود . به عنوان مثال، شکم کودکانی که فقط از شیر مادر تغذیه می کنند روزی یک بار تخلیه می شود و شکم آن ها سفت است. علایم یبوست، عبارتند از سفت بودن شکم که می تواند دردناک باشد و مشاهده خون هنگام دفع.

کودکان و هله هوله؛گاهی اوقات ، علت مشکل تغذیه ای کودک والدین هستند. والدین وسوسه می شوند غذایی که خودشان می خورند به کودکان بدهند. اگر از زمان کودکی شروع به دادن هله هوله به آن ها کنید، زمانی که کمی بزرگ تر شود و شروع به چهار دست و پا کند، از بین بردن این عادت ناسالم سخت خواهد بود.

مواد غذایی که کودک نجویده می خورد؛ سیستم گوارشی کودکان نمی تواند غذاهایی را که بدن یک بزرگسال تحمل می کند هضم کند به عنوان مثال عسل می تواند کودکان را مسموم کند. از دادن مواد غذایی که درشت هستند مانند ذرت بوداده، میوه و سبزی های خام،کشمش ، گوشت و پنیر به آن ها بپرهیزید.