پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

بویی (buoy ) چیست ؟


از آنجا كه فرایندهای هواشناسی به صورت جهانی عمل می كنند لذا نیاز است كه اطلاعات دیده بانی از سرتاسر جهان، از جمله مناطق دور افتاده و خالی از سكنه نیز تهیه شود. بدین منظور سكوهای …

از آنجا كه فرایندهای هواشناسی به صورت جهانی عمل می كنند لذا نیاز است كه اطلاعات دیده بانی از سرتاسر جهان، از جمله مناطق دور افتاده و خالی از سكنه نیز تهیه شود. بدین منظور سكوهای دیده بانی ‌ شناور به نام بویی (Buoy) ساخته شده است كه در نقاط مختلف اقیانوسها مستقر بوده و از طریق ادوات نصب شده بر روی آنها اطلاعات جوی اندازه گیری می شود. این اطلاعات برروی نوار، ضبط و از طریق شبكه‌های كامپیوتری در اختیار پژوهشگران قرار می گیرد .

انواع دیگری از بویی‌ها، در مناطق قطب شمال و جنوب كار گذاشته شده است كه مهمترین منبع كسب اطلاعات جوی به منظور شناخت نحوه تغییرات اقلیمی و وضعیت هوا در این مناطق دور افتاده است.

بویی های مذكور در آب و هوای نامساعد قطبی قادرند بیش از ۱۵ ماه كار نموده و حتی توفانهای شدید، بوران‌های برف، خرس های قطبی و دمای كمتر از ۴۵- درجه سانتی گراد هم نتوانسته است مانع از كار و مخابره به موقع اطلاعات آنها شود. به كارگیری بویی ها به منظور دیده بانی‌های روزانه جوی اهمیت فراوان دارد. این بویی ها می توانند اطلاعات مربوط به دما، رطوبت ، فشار و حركت قطعات یخ را كه خود بر روی آنها نصب شده اند به ایستگاه ماهواره‌ای مخابره كند .