سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

نکاتی در مورد مانیتورهای LCD


نکاتی در مورد مانیتورهای LCD

توضیح درباره خصوصیات و ویژگی های ظاهر ی یک صفحه نمایش LCD معایب و مشکلاتی که ممکن است با آن ها مواجه شوید

روی صفحه LCD ها با ماده ای مات پوشیده شده است که نور کمتری را نسبت به CRT هاروی صفحه LCD ها با ماده ای مات پوشیده شده است که نور کمتری را نسبت به CRT ها منعکس می کند. یعنی شما بازتاب کمتری خواهید داشت و می توانید تصویر را بهتر ببینید ، خصوصاً وقتی بازتاب نور خورشید روی دیوار پشت مانیتور و یا حتی خود مانیتور می افتد. در این مقاله ما به شما توضیح خواهیم داد که درباره یک مانیتور LCD باید چه نکاتی را در نظر بگیرید تا انتخاب صحیحی داشته و خریدی را که مطابق نیازتان نیست انجام ندهید. نکاتی که توضیح خواهیم داد به شرح زیر است: مزایای داشتن یک صفحه نمایش LCD. نکاتی که به هنگام خرید یک صفحه نمایش LCD باید در نظر داشت.

توضیح درباره خصوصیات و ویژگی های ظاهر ی یک صفحه نمایش LCD. معایب و مشکلاتی که ممکن است با آن ها مواجه شوید. راهنمایی های لازم در مورد مشخصات بعضی LCD ها که به هنگام خرید باید در نظر بگیرید. مزایای داشتن یک صفحه نمایش LCD.اولا نگران سرمایه گذاری برای خرید چنین کالایی نباشید. LCD ها آینده صفحه نمایش کامپیوتر ها هستند. در سال ۲۰۰۳ شاهد رشد سریع بازار LCD ها پیشرفت تکنولوژی و پایین آمدن قیمت آن ها بودیم. اگر این مسأله را با بازار مانیتورهای CRT (مانیتورهای اشعه کاتدی که قبل از آمدن LCD ها متداول بود) مقایسه کنید ، خواهید دید که تکنولوژی آن ها در این چند سال اخیر پیشرفت چندانی نداشته است و حتی در سال ۲۰۰۳ ، قیمت مانیتورهای CRT کاهش قابل ملاحظه ای نداشت.

مهمترین مزایای داشتن یک LCD به شرح زیر است:

تصویری شفاف تر ، با میزان ناهمگویی خیلی کمتر و گرافیک بسیار بالا. برای چشمها خیلی بهتر است زیرا مانیتورهای LCD بر عکس CRT ها اشعه زیادی تولید نمی کنند. نداشتن لرزش تصویر که دلیل اصلی سردرد کاربران کامپیوتر است. از نظر اندازه ، مانیتورهای LCD نسبت به CRT ها کوچکتر و فضای کمتری را اشغال می کنند. از نظر قیمت ، با وجود اینکه LCD ها گرانتر هستند اما برق کمتری را نسبت به CRT ها مصرف می کنند که این مسأله در دراز مدت باعث صرفه جویی هزینه برق می شود. خصوصاً اگر مانیتور شما معمولاً روشن است همچنین مصرف کمتر انرژی به نفع محیط زیست است. روی صفحه LCD ها با ماده ای مات پوشیده شده است که نور کمتری را نسبت به CRT ها منعکس می کند. یعنی شما بازتاب کمتری خواهید داشت و می توانید تصویر را بهتر ببینید ، خصوصاً وقتی بازتاب نور خورشید روی دیوار پشت مانیتور و یا حتی خود مانیتور می افتد. در سال ۲۰۰۳ (در استرالیا) بازار فروش مانیتور های LCD ۵/۵۱ درصد و صفحه نمایش های CRT ۵/۴۸ درصد بود. انتظار می رود که این دو رقم تا پایان سال ۲۰۰۴ فاصله بیشتری از هم پیدا کند. همانطوری که می بینید داشتن یک مانیتور LCD مزایای بهتری دارد و با توجه به پیشرفت سریع علم ، قیمت و تکنولوژی LCD ها در حد متوسط است. پس هم اکنون بهترین زمانی است که به جای جعبه تولید اشعه که بعنوان مانیتور دارید یک LCD جدید به خانه بیاورید. نکاتی که به هنگام خرید یک صفحه نمایش LCD باید در نظر داشت.

بهنگام خرید یک صفحه نمایش LCD باید نکات زیر را مد نظر داشته باشید:

۱) نیازتان را مشخص کنید که به راحتی بدانید به دنبال چه هستید.

۲) تحقیق کنید. چندین مقاله و راهنمای خرید مثل این نمونه بخوانید.

۳) بدانید که چه چیزی می خرید. به یک فروشگاه بروید و LCD های آنجا را ببینید. خصوصیات هر یک را چک کرده و آن ها را با هم مقایسه کنید. اجازه ندهید فروشندگان به شما کمک کنند زیرا فعلاً شما قصد خرید ندارید و برای نگاه کردن آمده اید. مگر اینکه بدانید آن ها درباره گفته هایشان مدرکی دارند.

۴) قیمت ها را در فروشگاه ها و روی سایت اینترنتی با هم مقایسه کنید ، مطمئن شوید که عامل گارانتی را هم جز قیمت محاسبه کرده اید زیرا این نکته خود به اندازه خصوصیات صفحه LCD مهم است.

۵) وقتی با در نظر گرفتن موارد بالا به تعداد انگشت شماری مانیتور که مطابق نیازتان است رسیدید ، نوبت به خواندن بروشورهایی در مورد همان انتخابهاست.

به این ترتیب می توانید ایده کلی نسبت به مانیتوری که قصد خرید آن را دارید ، داشته باشید.

۶) وقتی به اندازه کافی مطمئن شدید ، به فروشگاه بروید و خرید خود را انجام دهید. با وجود اینکه قیمتهای آن لاین (روی سایت اینترنتی کالایی که قصد خرید دارید) بسیار مناسب است ، اما دقت کنید که اگر مشکلی برای مانیتور شما پیش بیاید ، برگرداندن آن به یک فروشنده آن لاین بسیار سخت است. خرید از یک فروشگاه نزدیک محل خودتان در برگرداندن مانیتور مسأله دار ، باعث کم شدن دردسر و صرفه جویی در هزینه پست و ارسال مانیتور به محل دیگر است.

● پیکسل مرده (Dead Pixel)

فرض کنید صفحه نمایش TFT جدید خود را باز کرده و آن را روشن می کنید و یک نقطه سبز ۲۵ میلیمتری روی صفحه می بینید. از آن جایی که تازه پول خرج کرده و یک صفحه نمایش مارک دار جدید خریده اید ، فوراً با خود فکر می کنید حتماً جنس نامرغوبی خریده ام ، آن را برده و عوض خواهم کرد. مهم نیست. آنوقت با فروشنده تماس می گیرید و تازه متوجه می شوید که باید ۳ پیکسل مرده دیگر نیز داشته باشید تا بتوانید مانیتورتان را عوض کنید. کاملاً بی انصافی است در حالیکه شما پول خوبی برای یک مانیتور جدید پرداخت کرده اید. حتی بدتر از آن ، مانیتور شما ممکن است تا زمانی که ۳ پیکسل مرده دیگر پیدا کند ، از گارانتی خارج شده باشد. متأسفانه این مشکل برای اکثر خریدارانی که از سیاست پیکسل اطلاعی ندارند اتفاق می افتد. به دنبال تولید کنندگانی که کمترین آمار سیاست پیکسل مرده را دارند بگردید. بعضی از آن ها در حال کاهش تعداد پیکسل مرده روی صفحه نمایش خود تا میزان صفر هستند. شما باید حداقل دنبال مارکی باشید که گارانتی ۳۰ روزه برای تعداد صفر پیکسل مرده داشته باشد ، به این ترتیب حداقل اطمینان دارید که مانیتور خریداری شده ، بدون عیب و نقص است. برای اطلاعات بیشتر درباره پیکسل مرده به بخش معایب داخلی مراجعه کنید.

میزان وضوح تصویر یا کنتراست (Contrast)

این میزان در حقیقت معرف قدرت مانیتور شما در نمایش نقاط مختلف رنگی و سایه های سایه و سفید است. برای مثال ، یک TFT با میزان کنتراست (۳۰۰:۱) ، تصویر مات تری را نسبت به یک TFT به میزان کنتراست (۵۰۰:۱) ، نمایش می دهد. هر چه میزان کنتر است افزایش یابد ، مانیتور تصویر واضح تری را نمایش می دهد. در بیشتر مواقع توصیه می شود مانیتوری که میزان کنتراست آن حداقل (۴۰۰:۱) و یا بالاتر است ، خریداری کنید.

● زمان پاسخگویی (Response Time)

این زمان ، معرف سرعت عکس العمل هر پیکسل روی صفحه نسبت به تغییرات رنگی و یا روشنایی است. به طور کلی صفحه نمایش های با زمان پاسخگویی بالا نسبت به صفحه نمایش های با زمان پاسخگویی پایین بیشتر در معرض بی رنگ شدن هستند. مهمترین مزیت زمان پاسخگویی پایین این است که چشمهای شما کمتر تحت فشار قرار می گیرد ، خصوصاً وقتی در حال تماشای DVD و یا انجام بازی هستید (زیرا تنوع رنگی بیشتر است و صحنه ها سریع تر تغییر می کنند) البته در محیط شرکت ، وقتی کاربران فقط به پنجره های ثابت (بدون تصاویر متحرک) نگاه می کنند ، این مسأله چندان مهم نیست. برای شرکتها ، زمان پاسخگویی LCD ، ۳۵ میلی ثانیه و یا کمتر قابل قبول است برای بازی یا کاربردهای چند رسانه ای (صوتی ـ تصویری) مانیتوری با زمان بالاتر از ۲۰ میلی ثانیه نخرید. البته بهترین زمان پاسخگویی برای این کاربردها (صوتی ـ تصویری) ، ۱۶ میلی ثانیه یا پایین تر ، توصیه می شود.

● روشنایی (Brightness)

همانطوری که از اسم آن پیداست این مورد ، معرف میزان روشنایی کلی مانیتور است و با واحد (cd/m۲) سنجیده می شود که هر چه میزان آن بالاتر باشد ، کارایی بهتری دارد. مانیتور با میزان روشنایی بالا در نور زیاد (مثل اتفاق پر نور) ، بهتر قابل دیدن است. همچنین میزان روشنایی بالا به معنی داشتن تصویری روشن تر به رنگ های سفید و درخشان تر است. برای خرید مانیتور LCD ، به میزان روشنایی در حد۳۰۰ ( cd/m۲) یا بیشتر باشید.

● زاویه دید (Viewing Angle)

در گذشته یکی از مهمترین معایب صفحه نمایش های LCDاین بود که شما حتماً باید روبروی آن می نشستید تا تصویر واضحی ببینید ، اگر از گوشه های صفحه به آن نگاه می کردید ، رنگ ها تغییر می کردند (بنفش به نارنجی تبدیل می شد و...) با وجود اینکه تکنولوژی LCD ، تا حدی پیشرفت کرده است ، این مشکل هنوز باقی است، اما کمتر باعث اذیت می شود. زاویه دید افقی ۱۲۰ درجه به این معنی است که تصویر به صورت مجازی تغییر شکل نخواهد داد تا زمانیکه چشمهای شما نسبت به صفحه نمایش ، خارج از کمان ۱۲۰ درجه قرار گیرد. معمولا صفحه LCD ، زاویه دید افقی (چپ / راست) بهتری نسبت به زاویه ئدید عمودی (بالا / پایین) دارد. در اینجا این مسأله بسته به علاقه شخصی شما دارد ، اما واضح است که زاویه های دید بزرگتر بهتر است.

● اتصال (Connectivity)

برای اتصال کامپیوتر به مانیتور LCD دو روش وجود دارد:

از طریق اتصالات Sub - D (آنالوگ) و یا DVI (دیجیتال) ، بیشتر LCD ها به صورت استاندارد دارای ورودی Sub - D هستند و شما معمولاً با پرداخت مبلغ جزئی می توانید مدل DVI را نیز تهیه کنید با وجود اینکه ورودی DVI برای داشتن تصویر صاف و بهتر توصیه می شود ، اما اتصالSub - D نیز مشکلی ایجاد نمی کند. گر چه گاهی اوقات خطوط موج دارای روی صفحه نمایش ظاهر می شود (درست مثل اختلال امواج رادیویی روی صفحه تلویزیون ، اما این مشکل به راحتی از طریق منوی پیکربندی صفحه قابل تنظیم است. شما باید ابتدا خروجی تصویرکارت گرافیک سیستم خود را چک کنید تا مطمئن شوید که آیا LCD مورد نظرتان خروجی کارت را پشتیبانی می کند. اگر سیستم شما قدیمی است فقط می توانید از اتصالات Sub - D استفاده کنید ، البته اکثر سیستم های جدید هر دو نوع پورت را دارند. ولی اگر مانیتوری بخرید که هر دو اتصال را پشتیبانی کند ، با وجود پرداخت هزینه بیشتر ، آینده نگری بهتری انجام خواهید داد.

abba۱.org