شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
حساسیت نوزاد به واکسن را اینگونه تشخیص دهید
تبیان: والدین باید کودکان خود را از بدو تولد، طبق توصیه پزشک و جدول زمان بندی شده، نسبت به انواع بیماری ها واکسینه کنند و این تزریق واکسن سر موقع باشد، نه با تاخیر.
بسیاری از کودکان پس از تزریق واکسن، عوارض جانبی را نشان می دهند، یعنی نسبت به تزریق واکسن حساسیت دارند. حساسیت به تزریق واکسن در کودکان با علائمی مانند تب و یا بثورات پوستی بروز می کند.
اما گاهی اوقات حساسیت برخی کودکان به بعضی مواد داخل واکسن آنقدر شدید است که نوعی واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی را نشان می دهند که ممکن است کشنده نیز باشد.
چرا پس از تزریق واکسن، واکنش های آلرژیک به وجود می آید؟
حساسیت زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن واکنش شدیدی را نسبت به یک ماده که معمولا بی ضرر است نشان می دهد .
شایع ترین موادی که باعث بروز آلرژی می شوند عبارتند از : گردوغبار، کپک، گرده گیاهان، پشم و مو و پر حیوانات ، گزش حشرات و برخی مواد غذایی.
یکی از مهم ترین کارهای پزشکی که سبب بروز آلرژی می شود تزریق واکسن می باشد.
واکسن آنفلوانزا از جمله واکسن های است که با حساسیت کودکان نسبت به تخم مرغ رابطه مستقیم دارد
بدن انسان هنگام تماس با مواد آلرژی زا، شروع به ترشح هیستامین در خون می کند. علایمی مانند آبریزش بینی، عطسه، ریزش اشک، خارش چشم ها و گوش ها از عوارض ترشح هیستامین در خون هستند.
آسم نیز در برخی موارد به علت بروز آلرژی در کودکان رخ می دهد.
راه های شناخت حساسیت کودک به واکسن
برای آنکه متوجه شوید که آیا کودکتان نسبت به تزریق واکسن حساسیت دارد یا نه، گام های زیر را بردارید و آنها را به کار ببندید:
1- والدین اگر فرزند دیگری دارند که قبلا واکسن زده است، باید ببینند که آیا او نسبت به تزریق واکسن حساسیت نشان داده بود یا نه. برخی موارد، حساسیت به واکسن جنبه ارثی دارد.
2- والدین بررسی کنند که این کودک آیا به چیزهای دیگر نیز حساسیت دارد یا نه، مثلا تحقیقات نشان داده کودکانی که به خوردن تخم مرغ حساسیت نشان می دهند، نسبت به تزریق واکسن نیز واکنش نشان می دهند .
واکسن آنفلوانزا از جمله واکسن های است که با حساسیت کودکان نسبت به تخم مرغ رابطه مستقیم دارد.
3- قبل از اقدام به تزریق واکسن کودک خود، ترکیبات واکسن را از پزشک بپرسید، مثلا ژلاتین، جیوه و آنتی بیوتیک ها از مواد مشترک در ساخت واکسن ها می باشند. بنابراین مهم است که بدانید آیا فرزندتان قبلا به این مواد واکنش شدید نشان داده است یا نه .
4- قبل از تزریق واکسن، برای بررسی بیشتر کودک خود، تست آلرژی یا حساسیت برای او انجام دهید. در طی این آزمایش، حساسیت کودک نسبت به واکسن سنجیده می شود.
5- اگر کودک خود را برای تزریق واکسن بردید و پس از تزریق واکسن علایمی مانند ورم، مشکلات تنفسی یا بثورات پوستی در او مشاهده کردید، نسبت به واکنش های آلرژی در او مشکوک شوید.
6- اگر علایم بالا را در کودک خود مشاهده کردید، حتما او را نزد پزشک ببرید تا پزشک علایم را بررسی و نسبت به بر طرف کردن آنها اقدام کند.
7- از مواد غذایی حساسیت زا، لیستی تهیه کنید تا از بروز هر گونه مشکل حساسیت زا در کودک پیشگیری شود.
8- اگر کودکی دارید که مطمئن هستید حساسیت دارد، هنگام مراجعه به پزشک به او اطلاع دهید تا از دادن هر گونه دارو و واکسن حساسیت زا جلوگیری کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست