دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
همفری بوگارت
همفری دی فارست بوگارت متولد نیویورك , بعد از پایان جنگ جهانی اول به نیروی دریایی آمریكا پیوست و بعد از جنگ به كار در مشاغل پشت صحنه پرداخت.در تئاتر نقشهایی را ایفا كرد . آنگاه به سینما راه یافت و در فیلمهای حادثه ای نقشهایی را ایفا كرد .
● فیلمهایی مثل :
یك شیطان با زنان ( ۱۹۳۰) اثر اروینگ كامینگر , زنان تمام ملل ( ۱۹۳۱) اثر رائول والش .
بوگارت در ۱۹۳۹ به ایفای نقش در قالب گنگسترها پرداخت كه می توان به " فرشتگان آلوده صورت " (۱۹۳۸) اثر مایكل كورتیز و " دهه بیست پر جنب و جوش " ساخته رالول والش اشاره كرد .
كه این نقشها به بوگارت شكل و شمایلی نمادین در عالم سینما داد .
بئگارت پس از ایفای نقش در ژانرها ملودرام و حادثه ای و جنایی , با بازی در فیلمهای " های سی یرا " ( ۱۹۴۱ اثر والش ) و " شاهین مالت " ( ۱۹۴۱ ساخته جان هیوستون ) با تواناییهای خود پرده سینماها را تسخیر كرد .
آنچنان كه در شاهین مالت تجسم بخش انسان مدرن شد .
بوگارت با شروع جنگ دوم جهانی ایفاگر نقش آدمهایی شد كه با انزوای خود ضامن ازادی دیگران می شود .
مثل فیلمهای " در تمام طول شب " ساخته شده به سال ۱۹۴۳ و " كازابلانكا " اثر به یاد ماندنی مایكل كورتیز كه در سال ۱۹۴۳ ساخته شد و همین طور " داشتن و نداشتن " ساخته هوارد هاكز در سال ۱۹۴۳ .
وجود بوگی در این فیلمها به مثابه انسانی با اصول اخلاقی و هاله ای رومانتیك و توام با شك و بدبینی و بی طرفی دیده می شد .
● بوگارت با بازی در فیلمهای
خواب بزرگ ( ۱۹۴۶ ساخته هاكز ) كی لارگو و گنجهای سیه را مادره( ۱۹۴۸ اثر جان هیوستون ) به گونه متفاوت تری با نقشهای خود برخورد می كند كه توام با تصاویری هنرمندانه و بكر و غنا یافته از خویشتن خود است .
و در فیلمهای : توكیو جو ( ۱۹۴۹ اثر استیوارت هایسلر ) شیروكو ( ۱۹۵۱ ساخته كرتیس برنهارت ) به هر دری بزن ( ۱۹۴۹ اثر نیكلاس ری ) و مجری قانون ( ۱۹۵۱ ساخته بریتاین وینداست ) شخصیت درونی خود را با نوعی اخلاق درونی ارائه می دهد .
● بوگارت در فیلمهای دهه ۵۰ مثل :
در مكانی خلوت ( ۱۹۵۰ اثر نیكلاس ری ) ملكه افریقا ( ۱۹۵۲ ساخته هیوستن ) شورش در كشتی كین ( ۱۹۵۴ اثر ادوارد دیمیتریك ) و سابرینا ( ۱۹۵۴اثر بیلی وایلدر) شخصیتهای متنوعی را ارائه می دهد . شخصیتهایی ارام كه هم در تضاد با نقشهای قبلی اوست و هم خاستگاه منطقی او برای جاودانه شدن در سینما .
بوگارت شاهین سینماست و به طرز زنده و فعالی , سایه بالهای گشوده اش در عالم سینما هنوز هم یاد آور حیران كردن تماشاچی نسبت به خود است و تا سینما هست به او خیره می مانند و با او سینما را جذاب و دوست داشتنی می یابند .
● فیلم نگاری :
برادوی این گونه است ( ۱۹۳۰) یك شیطان با زنان ( ۱۹۳۰) زنان تمام ملل ( ۱۹۳۱) - جنگل اسفالت ( ۱۹۳۶) بن بست ( ۱۹۳۷) فرشتگان آلوده صورت ( ۱۹۳۸) دهه ۲۰ پرجنب و جوش ( ۱۹۳۹) شاهین مالت ( ۱۹۴۱ ) در تمام طول شب ( ۱۹۴۳) كازابلانكا (۱۹۴۳) داشتن و نداشتن ( ۱۹۴۳) خواب بزرگ ( ۱۹۴۶) گذرگاه تاریك ( ۱۹۴۷) كی لارگو ( ۱۹۴۸) گنجهای سیه را مادره ( ۱۹۴۸) به هر دری بزن ( ۱۹۴۹) توكیو جو ( ۱۹۴۹) در مكانی خلوت ( ۱۹۵۰) شیروكو ( ۱۹۵۱) سابرینا ( ۱۹۵۴) كنتس پابرهنه ( ۱۹۵۴)
▪ تاریخ تولد: ۲۳ ژانویه ۱۸۹۹
محل تولد: نیویورك
▪ تاریخ فوت: ۱۹۵۷
▪ سن در زمان فوت: ۵۸ سال
▪ شغل : بازیگر
بوگارت ، تقریبا مثل " مریلین مونرو" و " جیمز دین" حالت تقدس پیدا كرده . شخصیت سینمایی او آدمی بود خشن ، محكم و باصلابت . از آن قبیل آدم هایی كه وقتی اوضاع خراب است ، پیدایشان می شود ، ولی در اوضاع و احوال مساعد هم آماده اند كه كارها را شرافتمندانه سر و صورت بدهند . با این خصوصیات طبعا وی طبیعی ترین انتخاب برای نقش فیلیپ مارلو در " خواب بزرگ" و نقش سام اسپید در " شاهین مالت" بود . نقش او در " كازابلانكا" یعنی" ریك" نیز همین شخصیت را نشان می داد: آدمی سخت و خشن ، بدبین و عمل گرا .
تیپ بوگارت مطلوب و محبوب اغلب اشخاصی است كه به طور حرفه ای یا آماتور نقش اشخاصی مشهور را بازی می كنند ، با آن بارانی معروف نسبتا كهنه و سیگاری لای دندان .
بوگارت چهار بار ازدواج كرد و ازاین میان ازدواج آخری با " لورن باكال"((Lauren Bacall كه با او " داشتن و نداشتن" ، " خواب بزرگ" و " كی لارگو" را بازی كرد ، از همه خوش عاقبت تر بود . این دوران خوش مشترك با باكال مقارن بود با موفقیت های دیگر سینمایی او از جمله بردن اسكار به خاطر بازی در " قایق آفریكن كوئین" .
اما سرطان در ۱۹۵۷ رشته عمر او را كوتاه كرد كه شاید سیگار و مشروب در آن نقش موثری داشته باشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست