شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

برخی دیگر از رویدادهای ۳۰ نوامبر


● ۱۷۸۲: پیش نویس قرارداد پاریس که پس از تصویب به صلح انگلستان و دولت نوپای ایالات متحده انجامید به امضاء رسید و انگلستان رسما استقلال ایالات متحده را که مهاجر نشین آن کشور بود …

۱۷۸۲:

پیش نویس قرارداد پاریس که پس از تصویب به صلح انگلستان و دولت نوپای ایالات متحده انجامید به امضاء رسید و انگلستان رسما استقلال ایالات متحده را که مهاجر نشین آن کشور بود برسمیت شناخت.

۱۸۷۴:

وینستون چرچیل سیاستمدار و دولتمرد معروف انگلستان ( از حزب محافظه کار ) به دنیا آمد . وی که ۲۴ ژانویه ۱۹۶۵ درگذشت دو بار نخست وزیر انگلستان شده بود ؛ از ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۵ و از ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۵.

۱۸۱۰:

الیور اف وینچستر تفنگساز معروف آمریکایی به دنیا آمد.

۱۸۱۶:

تئودور مومسن Mommsenنویسنده و مورخ آلمانی به دنیا آمد.

۱۸۳۵:

مارک توین Mark Twain (سمیوئل لانگهورن کلمنسSamuel Longhorne Clemens) داستان نگار و طناز معروف آمریکایی در این روز در شهر فلوریدای ایالت میسوری به دنیا آمد و ۷۵ سال عمر کرد.

وی سفرهای متعدد کرد ازجمله دیدار از اروپا و خاورمیانه. او که نام مستعار «مارک توین» را برخود نهاد مشاغل گوناگونی ازجمله کار در چاپخانه، معادن و ناخدایی کشی رودخانه پیما (رود «می سی سی پی») را پشت سر گذارده بود. داستانهای او و طنزهایش پر از نکته های ظریف و جالب است که ضرب المثل انگلیسی زبانها شده اند. برخی از نقد نگاران ادبی، وی را بزرگترین نویسنده داستان طنز آمیز قرن نوزدهم خوانده اند. مارک توین دوازدهم آوریل ۱۹۱۰ درگذشت و رئیس جمهوری وقت آمریکا (تافت) ضمن صدور اعلامیه ای رسمی، فوت او را بزرگترین ضایعه برای آن کشور خواند. دانشگاه آکسفورد (انگلستان) به مارک، دکترای ادبیات داده بود.

۱۹۰۰:

اسکار وایلد نویسنده ایرلندی در ۴۶ سالگی در پاریس درگذشت.

۱۹۰۹:

مجلس ایران با استخدام مورگان شوستر آمریکایی به عنوان مستشار مالیه موافقت کرد که دو سال بعد با اولتیماتوم روسیه او را برکنار کرد.

۱۹۱۳:

نخستین جایگاه بنزین که با تلمبه ( پمپ ) کار می کرد درشهر پیتسبورگ ایالت پنسیلوانیای آمریکا آغاز بکار کرد . قبلا بنزین درحلب های فلزی فروخته می شد.

۱۹۱۸:

نیروهای دولت شکست خورده عثمانی در جنگ اول خاک ایران را ترک گفتند.

۱۹۴۷:

یک روز پس از صدور مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل دایر برتقسیم فلسطین به دو کشور عرب و یهودی که دولتهای عربی آن را نپذیرفته بودند ، مناطق یهودی نشین فلسطین مورد حمله قرار گرفت که سرآغاز یک مناقشه خونین و طولانی بوده است.

۱۹۶۱:

شوروی ورود کشور تازه استقلال یافته کویت به سازمان ملل را وتو کرد ، زیرا دولت عراق که دوست شوروی بشمار می رفت مدعی مالکیت کویت شده بود.

۱۹۶۷:

دولت انگلستان جزایر « کوریا - موریا » در دریای عرب را به دولت عمان داد.

۱۹۶۷:

یمن جنوبی ( به پایتختی عدن ) استقلال خود را از انگلستان به دست آورد.