یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

وظایف صفرا


وظایف صفرا

کبد ماده زرد متمایل به سبز صفرا را تولید می کند. کار صفرا این است که چربی ها را به شکل ذرات معلق در می آورد تا از جدار روده جذب شود.

کبد ماده زرد متمایل به سبز صفرا را تولید می کند. کار صفرا این است که چربی ها را به شکل ذرات معلق در می آورد تا از جدار روده جذب شود. مایع صفرا را سلول های کبدی تولید می کند و آن را به درون مجرا و از آن جا به روده می ریزد.صفرا مایعی شامل آب، نمک های صفرا، کلسترول، رنگدانه، لیسیتین، چربی و الکترولیت است. ماده اولیه نمک های صفراوی کلسترولی است که از غذا گرفته می شود و یا در جریان سوخت و ساز چربی ها ایجاد می شود.

افزایش مقدار کلسترول در صفرا به علت وجود چربی های اشباع شده فراوان در برنامه غذایی و مصرف شکر سفید و قند تصفیه شده است. همچنین مصرف غذاهای کم فیبر گیاهی و رژیم غذایی مدرن از دیگر دلایل این امر است.کلسترول صفرا با لیسیتین و نمک های صفرا ترکیب می شود و به شکل محلولی درمی آید که مطلوب است.اگر مقدار کلسترول صفرا بیشتر از حد طبیعی باشد نمی تواند به حالت محلول بماند ممکن است رسوب کند و سنگ صفرا ایجاد کند.

رنگدانه هایی مانند بیلی روبین صفرا را به رنگ زرد مایل به سبز درمی آورد. اگر مجاری صفرا و سلول های کبدی آسیب ببیند و این آسیب در حدی باشد که بیلی روبین همراه صفرا و از راه روده دفع نشود، در بدن انباشته و در نتیجه در پوست و چشم آثار زردی پیدا می شود که همان یرقان است.

راز بیماری ها و رمز سلامتی ـ باطنی