چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

پیشگیری از دروغگویی


پیشگیری از دروغگویی

کودکان اغلب دروغگویی را از همان سنین ابتدایی آغاز می کنند، زیرا کودک در آن دوران تخیلات فعالی داشته و معمولاً در خیالات خود سیر می کند. علاوه بر این کودک در این سنین هنوز درک …

کودکان اغلب دروغگویی را از همان سنین ابتدایی آغاز می کنند، زیرا کودک در آن دوران تخیلات فعالی داشته و معمولاً در خیالات خود سیر می کند. علاوه بر این کودک در این سنین هنوز درک صحیحی از واقعیت و خیال ندارد.والدین غالباً به تصورات و داستان های تخیلی کودک و همچنین دروغ های کوچک او در ابتدای کودکی توجهی نمی کنند و از این رو، دروغگویی به صورت ناخودآگاه در کودک به شکل عادت در می آید.پدر و مادر ها نباید هنگام دروغگویی کودک به او لبخند زده و یا دروغ او را جالب بخوانند.

بلکه اولین عکس العمل آنها باید آگاه ساختن او از اشتباهش باشد. تنبیه کودک و یا گرفتن اسباب بازی مورد علاقه اش از جمله اقدامات مؤثر در این زمینه است. هنگامی که کودک از اشتباهش آگاه شد باید با او به گفت وگو نشسته و اهمیت بیان واقعیت را به او بفهمانند.والدین نباید سؤالاتی را از کودک بپرسند که کودک برای پاسخگویی به آنها مجبور به دروغگویی شود، زیرا با این کار والدین، شخصیت کودک دچار مشکل می شود.تشویق کودک هنگام بیان حقیقت اهمیت خاصی دارد. والدین به جای تنبیه کودک در صورت بیان اشتباهش باید به او بگویند به خاطر راست گویی اش به او افتخار می کنند.

هومن سعدی