پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
۲ ۴ اشتباهی که چاق ها مرتکب می شوند
خوردن غذاهای سالم، ورزش کردن و تغییر سبک زندگی مواردی است که همه ما با آنها آشنا هستیم و میدانیم برای رسیدن به اندام متناسب باید آنها را رعایت کنیم. اما با اینکه امروزه اطلاعات زیادی راجع به راههای لاغر شدن وجود دارد، شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که پس چرا بعضی افراد موفق نمیشوند لاغر شوند؟ پاسخ این است که احتمالا بعضی نکات نادیده گرفته میشود. حتما میپرسید کدام نکتهها؟ این مطلب را بخوانید تا با شناخت این اشتباهات و دوری از آنها، جزو افرادی باشید که موفق به کاهش وزن میشوند.
● اشتباه اول کم خوابیدن
ممکن است فکر کنید کمخوابی یکی از عواملی است که افراد را لاغر میکند ولی دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که کم خوابیدن و نیز استراحت کمتر از میزان کافی میتواند به چاقی منجر شود. آنها در توضیح این اتفاق گفتهاند هنگامی که بدن دچار کمخوابی میشود، کورتیزول زیادی تولید میکند که منجر به افزایش وزن میشود. وجود میزان مشخصی از این هورمون در بدن طبیعی است اما اگر بیش از این حد تولید شود، میتواند برای بدن عوارضی داشته باشد که چاقی هم یکی از آنهاست.
متخصصان توصیه میکنند کنار رعایت یک رژیم لاغری و انجام ورزشهای مخصوص کاهش وزن، استراحت کافی را فراموش نکنید، در غیر این صورت تلاشهایتان بینتیجه خواهد ماند. نتایج تحقیقات نشان داده خواب ناکافی سبب کاهش سرعت متابولیسم و سوزاندن کالریها شده و در نتیجه به چاق شدن منجر خواهد شد. به گفته محققان خوابیدن به میزان کافی میتواند در جلوگیری از چاقی مؤثر باشد، بنابراین سعی کنید ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه و اگر میتوانید،۲۰ دقیقه خواب کوتاه در طول روز را در برنامهتان بگنجانید.
● اشتباه دوم ورزش بیش از حد
بیشتر افراد تصور میکنند هرچه بیشتر ورزش کنند، بیشتر کالری سوزانده و زودتر لاغر میشوند. این در حالی است که همیشه چنین تصوری درست از آب در نمیآید و چه بسا ورزش بیش از اندازه و طاقتفرسا به افزایش وزن منجر شود. نخستین علت همان ناکافی بودن میزان استراحت است که در نهایت ترشح هورمون کورتیزول افزایش یافته و منجر به چاقی میشود. همیشه در مواقع عصبانیت و افزایش فشارهای روحی و روانی، سطح هورمون کورتیزول بهشدت در بدن افزایش یافته، اشتها تحریک شده و همچنین چربی شکم بیشتر میشود، بنابراین بهتر است به جای تحتفشار قرار دادن بدنتان برای انجام ورزشهای بیش از اندازه، به مقدار کافی اما مداوم و پیوسته ورزش کنید. هرگاه احساس کردید از ورزش خسته شدهاید، به جای ادامه دادن به آن، به یک پیادهروی آرام بروید و مطمئن باشید این کار از انجام هر ورزش دیگری مؤثرتر است چراکه به گفته متخصصان، درگیر کردن مداوم بدن با حرکات سخت و طاقتفرسا، ساختن ماهیچهها را تسریع نمیکند بلکه آنها را خراب میکند!
● اشتباه سوم نشستن طولانیمدت
اینکه در طول روز، زمانی را به ورزش کردن اختصاص میدهید به جای خود، اما مطمئنا اینکه بقیه روز را به چه کاری مشغول هستید نیز در موفقیت شما بسیار تأثیرگذار است. اگر فکر میکنید به صرف اینکه در یک باشگاه ورزشی ثبتنام کرده و چند ساعت از روز را ورزش میکنید، میتوانید با خیال راحت بقیه روز پشت میز نشسته و شبها مدت زیادی مقابل تلویزیون بنشینید یا بخوابید، بهتر است بدانید این یکی از همان اشتباهاتی است که افراد بسیاری را از رسیدن به اندام ایدهآلشان دورتر میکند. برای دوری از این اشتباه بهتر است کارهای روزانهتان را طوری برنامهریزی کنید که مجبور شدید در طول روز تحرک داشته باشید. اگر شرایط کاریتان طوری است که باید تمام مدت پشت کامپیوتر یا لپتاپ بنشینید، یک یادداشت کنارش بچسبانید که به شما یادآوری کند هر نیمساعت یا یک ساعت از جایتان بلند شده، کمی حرکات کششی انجام دهید یا کمی قدم بزنید. با این کار نه تنها به لاغر شدنتان کمک میشود بلکه از بسیاری از بیماریها، عوارض پشتمیزنشینی و عدمتحرک هم دور خواهید ماند.
پیاده رفتن بخشی از مسیر خانه تا محل کار، تعیین قرارهای پیادهروی و کوهنوردی با دوستان به جای قرار گذاشتن در رستوران یا کافیشاپ و... ایستادن هنگام انجام بعضی کارها مثل حرف زدن با تلفن و... همه و همه میتواند مفید باشد.
● اشتباه چهارم استفــاده از مکمـلها
رقابت برای هرچه بیشتر و سریعتر لاغر شدن گاهی در حدی است که افراد حاضرند به انواع روشهای نامطمئن روی بیاورند؛ روشهایی که اگرچه ممکن است شما را به هدف نزدیک کند ولی در درازمدت عواقب و مضراتی دارد که نمیتوان از آنها چشم پوشید، یکی از این روشها استفاده از قرصهای لاغری است. با تبلیغاتی که درباره لاغر شدنهای سریع و راحت در این زمینه انجام میشود، قاعدتا بسیار وسوسهکننده و جذاب بهنظر میرسد و افراد را به این فکر میاندازد که میشود راه طولانی رسیدن به تناسباندام را یک شبه طی کرد و بدون ورزش کردن یا رعایت کردن رژیم غذایی خاصی در مدت کوتاهی لاغر شد اما توجه کردن به هشدارهایی که پزشکان درباره این داروها میدهند، میتواند جلوی چنین وسوسههایی را بگیرد.
قرصها و داروهای لاغری که این روزها در اینترنت و... تبلیغ میشوند، داروهایی هستند که یا بیاثر هستند یا عوارض زیادی با خود همراه دارند. پس بهتر است قبل از اینکه بخواهید یکی از آنها را تهیه کنید، خوب دربارهاش تحقیق کنید تا مبادا در آینده اضافهوزن بیشتر یا سایر بیماریها در انتظارتان باشد، آن هم بدون اینکه حتی وزن کم کرده باشید!
● اشتباه پنجم اینکه اشکالی ندارد!
نباید فکر کنید غذاهای مجازی را که کالری زیادی به بدنتان نمیرسانند و چاقکننده هم نیستند، میتوانید با خیال راحت بخورید. بسیاری از افراد در همین مرحله مرتکب اشتباه میشوند؛ آن اشتباه چیزی نیست جز زیادهروی در خوردن خوراکیهایی که خیلی هم چاقکننده نیستند. به این ترتیب در نهایت آنچه برایشان باقی میماند همان اضافه وزنی است که در تلاشند از آن فرار کنند! به گفته متخصصان، حتی اگر چیزی برایتان خوب است، به این معنی نیست که میتوانید مقدار زیادی از آن را بخورید و عواقبی هم برایتان نداشته باشد.
● اشتباه ششم رژیمهای سخت و طاقتفرسا
درست است که شاید با رژیمهای شدید و سخت بتوانید ظرف مدت کوتاهی میزان زیادی کالری بسوزانید و با سرعت بیشتری وزن کم کنید ولی این را هم فراموش نکنید که این کاهش وزن با خطرهایی برای سلامت شما روبهرو است. علاوه بر این، براساس تحقیقی که صورت گرفته، بیشتر افرادی که این رژیمها را امتحان کردهاند، در نهایت دوباره به همان وزن قبلی یا حتی بیشتر از آن بازمیگردند.
به گفته متخصصان تغذیه، لازم نیست ناگهان همه برنامه غذاییتان را عوض کرده و خودتان را از خوردن همه خوراکیهای مورد علاقهتان محروم کنید، زیرا با این کار هم به سلامت خود آسیب خواهید رساند، هم دچار بیانگیزگی و دلسردیتان شده و دوباره و با شدت بیشتری خوردن غذاهای پرکالری را از سر خواهید گرفت، بنابراین سعی کنید بهطور تدریجی غذاهای سالمتر و کمکالری را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا با این مشکلات مواجه نشوید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست