پنجشنبه, ۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 23 May, 2024
مجله ویستا

کالری می‌خواهید؟ پنیر پروسس بخورید!


کالری می‌خواهید؟ پنیر پروسس بخورید!

خیلی از افراد با افزایش تولید و عرضه انواع پنیرهای پروسس، این سوال برایشان پیش آمده که آیا چنین پنیرهایی می‌توانند جایگزین پنیرهای صبحانه معمولی و روزانه شوند؟...

خیلی از افراد با افزایش تولید و عرضه انواع پنیرهای پروسس، این سوال برایشان پیش آمده که آیا چنین پنیرهایی می‌توانند جایگزین پنیرهای صبحانه معمولی و روزانه شوند؟...

ابتدا باید بدانید که دو مشکل عمده در مورد پنیرهای پروسس مطرح است؛ مشکل اول قیمت نسبتا بالای آنهاست که باعث می‌شود تمام افراد جامعه توانایی خرید چنین محصولاتی را نداشته باشند. مشکل دوم هم به بالا بودن کالری این پنیرها مربوط می‌شود. معمولا پنیرهای پروسس مانند پنیر چدار یا گودا، بافت سفت‌تری نسبت به پنیرهای صبحانه دارند و رطوبتشان هم پایین‌تر است بنابراین در حجم مساوی با پنیرهای صبحانه، کالری بیشتری به بدن می‌رسانند بنابراین گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به چاقی، اضافه‌وزن یا آنهایی که رژیم لاغری دارند، نیستند. البته اگر فردی، توانایی مالی خرید پنیرهای پروسس را داشته باشد و از چاقی و اضافه‌وزن هم رنج نبرد، می‌تواند این محصولات را بدون دغدغه جایگزین پنیرهای معمولی صبحانه کند و مطمئن باشد که ارزش تغذیه‌ای پنیرهای پروسس، از پنیرهای معمولی کمتر نیست. به‌علاوه، برخی بچه‌های بدغذا یا لاغر به شکل، رنگ و طعم متفاوت پنیرهای پروسس علاقه بیشتری نشان می‌دهند و برای خوردن آنها‌ مقاومت نمی‌کنند. افرادی هم که عدم تحمل لاکتوز دارند و نمی‌توانند به‌سادگی شیر بخورند هم می‌توانند پنیرهای پروسس را برای دریافت پروتئین و کلسیم مورد نیاز بدنشان در رژیم غذایی روزانه‌شان داشته باشند.

در بسیاری از کشورهای اروپایی، پنیرهای پروسس بیشتر از پنیرهای صبحانه‌ای که ما در ایران داریم، تولید، عرضه و مصرف می‌شوند. درنهایت باید اشاره‌ای هم به مصرف پنیر لیقوان که در ایران طرفداران زیادی دارد هم بکنیم. از آنجا که این پنیر سفت و بیش از حد شور است، مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا یا آنهایی که به‌دلیل ابتلا به بیماری‌های دیگر (قلبی و کلیوی)، باید رژیم بدون نمک داشته باشند، توصیه نمی‌شود. اگر کسی مایل است چنین پنیرهایی را مصرف کند، باید برای پیشگیری از تغییر ذائقه خود به سمت خوراکی‌های شور، آنها را حدود یک ساعت قبل از مصرف، داخل آب ساده بگذارد و درست پیش از خوردن، یکبار دیگر آبکشی‌ کند تا حجم بالایی از نمک آنها از دست برود. از آنجا که معمولا برای تولید پنیر لیقوان هم مانند سایر پنیرهای پروسس از شیرهای پرچرب استفاده می‌شود، این پنیر هم دارای کالری بالایی است و مصرف آن برای افراد چاق و دارای اضافه‌وزن، چندان مناسب نیست.

دکتر محمدحسین انتظاری

عضو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان