چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
رؤیای فتح بلندترین قلههای جهان
در جهان تنها ۱۴ قله با ارتفاع بیش از ۸۰۰۰ متر وجود دارد و تعداد اشخاصی كه در طول تاریخ توانستهاند همگی این ۱۴ قله را فتح كنند حتی از ۱۴ نفر هم كمتر است.
اِد ویستورز (۱) یكی از این افراد است.
دوران كودكی اِد در دشتهای ایالتهای میانی آمریكا یعنی جائیكه هیچ كوهی برای بالا رفتن از آن پیدا نمیشود سپری میگردد.
در نوجوانی با خواندن كتابی در مورد فتح قله آناپورنا (۲)، عشق به كوهنوردی و فتح قلههای بلند جهان در وجود او بیدار میشود و تصمیم به ترك محل تولد خود و سفر به سرزمینهای كوهستانی میگیرد.
در اكتبر ۱۹۷۷ درحالیكه هنوز چند هفته از شروع تحصیلاتش در دانشگاه واشینگتون نگذشته بود اولین كوهنوردی خود را با صعود به كوه سن هلن (۳) تجربه میكند. در آنجا با رسیدن به قله درمییابد كه كوهنوردی، رؤیای واقعی زندگی اوست و در همانجا تصمیم میگیرد كه عمرش را وقف فتح بلندترین قلههای جهان كند.
ویستورز در ۱۹۸۹ با فتح قله كانچنجونگا (۴) به اولین صعود بالای ۸۰۰۰ متر خود دست میزند. كانچنجونگا كه در نپال واقع است، سومین قله بلند جهان است.
سال بعد یعنی ۱۹۹۰، موفق به فتح اورست میشود. او این صعود را - همانند تمامی صعودهای دیگرش - بدون استفاده از كپسول اكسیژن انجام میدهد چراكه چالش با هوای كوهستان را دوست دارد. وی تاكنون پنج بار دیگر هم اورست را فتح كرده است.
و اما همه كوهنوردان حرفهای جهان میدانند كه فتح K۲ - یعنی دومین قله بلند جهان - آنهم در نخستین تلاش، كار بسیار دشواری است. اما ویستورز در آگوست ۱۹۹۲ موفق به این كار میشود. هرچند تیم آنها با شرایط نامساعد جوی روبهرو میشود و از هم پاشیده میگردد اما او و همراهش اسكات فیشر (۵) تصمیم میگیرند كه تا سر حد امكان به پیش بروند و موفق هم میشوند (فیشر بعدها در یكی دیگر از صعودهای اورست، جان خود را از دست میدهد).
و اما بالاخره در ۱۲ ماه مه ۲۰۰۵ (۲۲ اردیبهشت ۸۴) با صعود به قله آناپورنا، اِد ویستورز به جمع چند نفری كوهنوردان برجستهای میپیوندد كه در طول تاریخ، موفق به فتح تمامی ۱۴ قله بالای ۸۰۰۰ متر جهان شدهاند و بدین ترتیب، رؤیای كودكیاش - كه روزی با خواندن كتابی در مورد فتح قله آناپورنا در وجودش شعلهور شده بود - به حقیقت میپیوندد.
پینوشت:
۱- Ed Viesturs
۲- Annapurna
۳- Mount St. Helens
۴- Kanchenjunga
۵- Scott Fischer
منبع:
National Geographic, October ۲۰۰۵
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست