پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
لندن و اشغال افغانستان
از ابتدای حمله مشترک افغانستان و عراق به خاک افغانستان شاهد بودیم که تونی بلر و دیگر مقامات حزب کارگر انگلستان به توجیه اشغال کابل برای مردم کشور خود میپرداختند و آن را گامی در جهت مبارزه با تروریسم بین المللی می خواندند.هم اکنون با گذشت ۶ سال از این حمله و حذف تونی بلر از راس معادلات سیاسی لندن شاهد هستیم که مقامات انگلیسی قادر به فریب افکار عمومی خود نبوده و هر روز با حجم گسترده مخالفتهای ضد جنگ مواجه هستند.در این میان مقامات وزارت امور خارجه انگلستان سعی کرده اند به همان شگرد قدیمی و سنتی بریتانیاییها روی آورده و واقعیات افغانستان را برای مردم خود به صورت وارونه تفسیر نمایند.
در این خصوص یکی از مقامهای وزارت خارجهی انگلیس اعلام نموده است که طالبان دیگر یک تهدید واقعی برای دولت افغانستان به شمار نمیآید و دیگر قادر به اتحاد مجدد نیست.
مارک مالوچ براون، از مقامهای وزارت خارجه انگلیس و معاون سابق دبیر کل سازمان ملل در این نامه گزارش اندیشکده اروپایی مبنی بر اینکه افغانستان در خطر تقسیم قرار دارد را رد کرده است.
او در این خصوص مدعی شده است که طالبان حتی کنترل یک استان را به طور کامل در اختیار ندارد و توان حفظ یک منطقه را ندارد و این نشان میدهد که آنها یک گروه سازمان یافته مجدد نیستند.
بنا بر گفته براون،پیشرفتهای زیادی از سال ۲۰۰۱ در افغانستان ایجاد شده اما چالشهای بسیاری باقی است.
این در حالیاست که شورای سنسیل در گزارش هفته گذشته خود تاکید کرده بودکه افغانستان در بحران و در معرض خطر تقسیم قرار دارد، چرا که نیروهای طالبان کنترل بخش گستردهای از خاک این کشور را در دست دارند به همین دلیل نیروهای ناتو باید تعداد خود را به ۸۰ هزار تن برسانند.
واقعیت امر این است که فعالیت طالبان در جای جای افغانستان افزایش یافته است و هم اکنون بسیاری از مناطق اصلی افغانستان تحت کنترل طالبان قرار دارد.با وجود اینکه آمریکا و انگلستان در سال ۲۰۰۱ میلادی و پس از سقوط کامل ادعا می کردند که طالبان از بین رفته است،هماکنون شاهد بازگشت این گروه افراطی به معادلات سیاسی و نظامی کابل هستیم.حتی در مرحله ای بالاتر،مذاکرات مخفیانه دولت افغانستان با اعضای ارشد گروه طالبان بر سر نحوه تقسیم قدرت همچنان ادامه دارد.
اخیراکمیسیون منتخب دفاعی مجلس عوام بریتانیا از دولت این کشور خواست تا جزییات مربوط به علت افزایش هزینه شرکت این کشور در جنگهای عراق و افغانستان را به پارلمان ارائه دهد.
جیمز آربوثنات رئیس این کمیسیون با اشاره به کمبودهای نیروهای نظامی بریتانیا گفته است که دولت پول زیادی برای جنگ در عراق و افغانستان هزینه کرده است و وزارت دفاع باید اطلاعات بهتری درباره چگونگی هزینهها ارائه کند.
آربوثنات که کمیسیونی شامل نمایندگان تمام احزاب سیاسی در پارلمان را اداره میکند، این اظهارات را پس از برآورد هزینه سالانه جنگ تا یک میلیارد پوند در هر یک از کشورهای عراق و افغانستان در یک سال منتهی به فروردین ماه آینده مطرح کرده است.
اکنون یکی از پرسشهای کمیسیون این است که چرا با وجود عقب نشینی بخشی از نیروهای بریتانیایی از عراق و استقرار نیروهای باقیمانده در فرودگاه بصره، هزینه جنگ با دو درصد افزایش یافته است.
کمیسیون دفاعی مجلس عوام درباره افزایش هزینه عملیات نظامی در افغانستان نیز خواستار توضیح دولت شده است.
در نهایت اینکه مقامات انگلیسی قدرت وارونه جلوه دادن حقایق افغانستان را ندارند.از این رو بهتر است گوردون براون و اعضای وزارت امور خارجه انگلستان مقدمات خروج از افغانستان را در راستای فرونشاندن خشم افکار عمومی خود فراهم نمایند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست