دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

ذرت مکزیکی بهتر است یا بلال خودمان؟


ذرت مکزیکی بهتر است یا بلال خودمان؟

بچه که بودیم و به همراه پدر و مادرمان برای گردش بیرون می‌رفتیم، همیشه جلوی درب پارک پیرمردی در حال کباب کردن بلال‌ها بود. ما نیز بعد از بازی از بابا می‌خواستیم که برایمان بلال …

بچه که بودیم و به همراه پدر و مادرمان برای گردش بیرون می‌رفتیم، همیشه جلوی درب پارک پیرمردی در حال کباب کردن بلال‌ها بود. ما نیز بعد از بازی از بابا می‌خواستیم که برایمان بلال بخرد. اما حالا کمتر از اون بلال‌ها خبری هست و مد شده کنار هر سوپرمارکتی کسی ایستاده و ذرت مکزیکی می‌فروشد. ما هم که الان بزرگ و با کلاس شدیم، دیگر سراغ بلال نمی‌رویم و به کمتر از ذرت مکزیکی راضی نیستیم. اما خوب است بدانیم که ذرت‌ به دلیل فیبر بالایی که دارد جزو سبزیجات مفید نشاسته‌ای به حساب می‌آید. ذرت نه تنها حاوی انرژی است بلکه دارای مختصری ویتامین نیز بوده و خواص زیادی برایش قایل‌اند. این خوراکی معمولا به اشکال متنوعی مثل کنسروی ، بخارپز، کبابی و اخیرا «مکزیکی» مورد استفاده قرار می‌گیرد...

خوب است بدانیم که بهترین نوع ذرت آن است که به حالت بخار پز در منزل تهیه شود. خوردن ذرت‌های کبابی یا همان بلال معمولی نیز بر خوردن سایر انواع ذرت مثل ذرت‌های مکزیکی ارجحیت دارد. البته باید توجه داشت که این بلال‌ها هنگام کباب شدن نسوزد چرا که با سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان‌زایی آن افزایش می‌یابد. اگر این ذرت‌ها بعد از کباب شدن در آب نمک قرار داده شوند، کمی از خاصیت‌شان کم می‌شود. خلاصه اینکه ذرت به خودی خود غذایی خوبی است اما نحوه طبخ و اضافه کردن نمک و کره به آن کمی از ارزش غذایی‌اش می‌کاهد. توصیه می‌شود اگر می‌خواهید از ذرت استفاده کنید بیشتر نوع آب پز و کبابی‌اش را انتخاب کنید و کمتر به سراغ نوع مکزیکی آن بروید چرا که اضافه کردن کره، نمک و برخی افزودنی‌های دیگر سبب افزایش کالری ذرت مکزیکی شده و به این ترتیب باید در مصرفش محدودیت به خرج داد. البته لازم به ذکر است که باز هم مصرف همین نوع ذرت نسبت به مصرف سایر غذاهای آماده ارجحیت دارد. اگر قرار است که شما میان وعده‌ای را از میان شکلات، ساندویچ پرسس و یا نوشابه انتخاب کنید، مصرف ذرت مکزیکی بر همه آنها مقدم است.

دکترسعید حسینی/ متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی