دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
نقش خانواده در خجالتی شدن فرزندان
از دیدگاه روانشناسان به کلیه خصوصیات رفتاری و منشهای خاص افراد که باعث میشود جامعه شخص را با آن خصوصیات رفتاری بشناسد شخصیت گفته میشود، بر این اساس هر انسانی دارای شخصیت مخصوصی است. دکتر جلال شاکری روانپزشک و استادیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: افراد دارای شخصیتهای متنوعی از جمله شخصیتهای اجتنابی هستند
شخصیت اجتنابی شخصیت افرادیست که از حضور در جمع میترسند و یا دارای ترس اجتماعیاند، بطوری که فکر میکنند جامعه آنها را خوب محک نمیزند و در مورد آنها برداشتهای بدی دارد، بنابراین این افراد به عنوان افرادی شناخته میشوند که در جمع خجالت میکشند.
شاکری، تغییرات نامناسب در روند رشد، تاثیر شرایط محیطی و ژنتیکی و خصوصیات شخصی را از ریشههای خجالت کشیدن و ترسهای اجتماعی در افراد دانست.
وی با اشاره به نقش خانواده در خجالتی شدن فرزندان، گفت: عدم توجه به مسیر رشد فرزندان(کودکی، نوجوانی و ...)، تحقیر و مقایسه کودک با دیگران، تنبیههای بدنی، فیزیکی و الفاظی و عدم توجه به توانمندیهای بچهها از عوامل مؤثر از جانب خانوادهها در ایجاد کمرویی و خجالت کشیدن بچه ها است.
این روانپزشک تاکید کرد: خانوادهها در این زمینه باید برای جایگاه بچه ها احترام قائل باشند، اعتماد به نفس بچهها را بالا ببرند، از تحقیر آنها خودداری کنند، تفاوتهای فردی و جنسی را در نظر بگیرند، از تنبیههای بدنی، فیزیکی و الفاظی خودداری کنند و به توانمندیهای بالفعل آنها اکتفا نکرده و توانمندیهای بالقوه آنها را شکوفا نمایند.
وی افزود: خانوادهها به عنوان حامی میتوانند با ایفای نقش حمایتی، الگوی رفتاری خوبی برای بچهها باشند، زیرا در غیر این صورت بچه ها اعتماد به نفس خود را از دست میدهند و خجالتی میشوند.
شاکری با تاکید بر نقش جامعه و مراکز آموزشی - اجتماعی در این زمینه، خاطرنشان کرد: جامعه باید هر کسی را درجای خودش قبول کند، حق و حقوق دیگران را پایمال نکند و مسیر رشد را برای بروز استعدادهای کودکان و نوجوانان آماده کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه نقش مهد کودکها و پیش دبستانیها به عنوان مراکز آموزش غیر رسمی نیز در این زمینه بی تاثیر نیست، گفت: این مراکز باید به بچه ها آموزشهای کافی در حد سنشان ارائه دهند، بچهها را اجتماعی بار آورند و اعتماد به نفس بچهها را بالا ببرند.
وی افزود: مربیان مراکز پیش دبستانی و مهد کودکها همچنین باید جایگاه والدین را در این مراکز برای بچهها پر کنند و آنها را فرزندان خودشان بدانند.
گفتنی است: کمبود یا عدم اعتماد به نفس در محیط های اجتماعی، کمبود بروز استعدادهای نهفته در فرد، اختلال در ایجاد ارتباط های اجتماعی قوی و سرخوردگی از جمله مشکلاتی است که در آینده در فرد خجالتی ( در صورت عدم پیشگیری و درمان) ممکن است اتفاق بیفتد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست