پنجشنبه, ۲۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 13 June, 2024
مجله ویستا

توهّم‌ کاهش وزن با داروهای مخدر


توهّم‌ کاهش وزن با داروهای مخدر

داروهای محرک با ساختار آمفتامینی از دیرباز مورد استفاده افراد به منظور کاهش وزن قرار گرفته است. اکستازی در اصل یک ترکیب توهم‌زا با اثرات محرک است و شیشه یا ICE نیز خاصیت تحریکی …

داروهای محرک با ساختار آمفتامینی از دیرباز مورد استفاده افراد به منظور کاهش وزن قرار گرفته است. اکستازی در اصل یک ترکیب توهم‌زا با اثرات محرک است و شیشه یا ICE نیز خاصیت تحریکی دارد که اثرات توهم‌زایی آن از بین رفته، اما در برخی اوقات جوانان به بهانه‌های مختلف از جمله کاهش وزن به این ۲ ماده روی می‌آورند.

بیماری که به سوءمصرف اکس روی آورده است، چون این دارو موجب تخلیه سروتونین مغز می‌شود، باید انرژی آزاد شده از این تخلیه را در محیط خارج کند و از این رو به تحرک و پایکوبی بویژه در جشن‌ها می‌پردازد. آزاد شدن انرژی و از دست رفتن آب بدن در طول چندین ساعت فعالیت فیزیکی، موجب کاهش وزن می‌شود که برخی افراد به این دلیل به اکس وابسته می‌شوند.

در مورد شیشه تخلیه شدید سروتونین می‌تواند موجب از بین رفتن حافظه و فراموشی در درازمدت شود. بر اثر تعریق بیش از اندازه و از دست دادن آب بدن، این بیماران دچار کاهش وزن به قیمت عوارض جبران‌ناپذیر قلبی و عروقی و مغزی می‌شوند. شایع شدن این مطلب که شیشه یا برخی از مشتقات آمفتامین قادر به کاهش وزن هستند در ابتدا ممکن است خوشایند باشند، اما با گذشت زمان مصرف‌کننده را به سوی مرگ می‌کشاند.

مصرف کراک نیز که تاثیرات سوء چندجانبه دارد، غیرقابل جبران بوده و نباید اجازه داد که افراد گول تبلیغات سوء آن را به منظور کاهش وزن بخورند.

نباید فراموش کرد که تنها در موارد مرضی چاقی که ضریب توده بدنی از ۲۷ بالاتر باشد می‌توان از طریق تحرک و ورزش در کنار رژیم غذایی مناسب وزن را کاهش داد و حذف غذاهای پرکالری از جمله غذاهای فوری، نوشابه‌های قندی و شیرینی‌جات در این امر موثر است. باید بدانیم که مصرف دارو و جراحی‌های درمانی در مواردی که چاقی مرضی رخ داده است با تجویز پزشک اولویت‌های بعدی را تشکیل می‌دهد.

با پرهیز غذایی و تحرک لازم می‌توان ماهانه ۲ تا ۳ کیلو از وزن خود را کم کنیم و فریب تبلیغات خطرناک افراد و فروشندگان دارو و مواد مخدر را نخوریم.

اگر انسان با احتساب کالری و انرژی هر غذا، آن را مصرف کند، می‌تواند از انباشت چربی مازاد جلوگیری کند. اگر کالری بدن از مقدار لازم کمتر باشد، بدن موظف است از خود چربی‌های مازاد و انباشته شده شکسته کمک بگیرد (بسوزاند)‌ اما اگر بیش از نیاز روزانه غذا و کالری وارد بدن شود، نه‌تنها از چربی‌های مازاد بدن کاسته نمی‌شود؛ بلکه ممکن است به دلیل کم‌تحرکی به چربی‌های قبلی هم اضافه شود این مساله با میزان تحرک و سوخت و ساز بدن ارتباط مستقیمی نیز دارد.