شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

پشتیبان‌گیری از اطلاعات


پشتیبان‌گیری از اطلاعات

نگرفتن نسخه پشتیبان از اطلاعات حیاتی سیستم به ‌همان اندازه خطرناک است که به‌روز نکردن نرم‌افزار آنتی‌ویروس می‌تواند برای سیستم خطرآفرین باشد. تکنیک‌ها، استراتژی‌ها و …

نگرفتن نسخه پشتیبان از اطلاعات حیاتی سیستم به ‌همان اندازه خطرناک است که به‌روز نکردن نرم‌افزار آنتی‌ویروس می‌تواند برای سیستم خطرآفرین باشد. تکنیک‌ها، استراتژی‌ها و برنامه‌های زیادی برای گرفتن نسخه پشتیبان‌ از فایل‌ها تولید شده‌اند که بسته به نیاز کاربر می‌توان از یکی یا دیگری استفاده کرد. اما در این مطلب می‌توان به مهم‌ترین دغدغه‌های گرفتن پشتیبان اشاره کرد.

اگر هارددیسک‌تان همین فردا از کار بیفتد، قابل جایگزینی است؟ منظور ویندوز یا آفیس نیست، بلکه فایل‌ها، اسناد، ایمیل‌ها، کلکسیون فایل‌ها و... است. منظور از پشتیبان‌گیری، پشتیبان‌گرفتن همین اطلاعات است و این کار را هر روز باید انجام دهید.

البته به این معنا نیست که شما باید هر روز همه فایل‌ها را یک بار کپی کنید، بلکه تنها فایل‌هایی را که ایجاد کرده‌اید یا تغییر داده‌اید باید ذخیره کنید. برنامه‌های خوب می‌توانند از یک فایل، چندین نسخه ذخیره کنند و حتی می‌توانید به نسخه‌های قبل‌تر خود برگردید.

هارددیسک‌های اکسترنال بزرگ، ارزان و کارکردن با آنها ساده است. کافی است روزی یک‌بار آنها را وصل کنید، برنامه پشتیبان‌گیر را اجرا کنید و بعد آنها را از سیستم جدا کنید.

Cobian یکی از نرم‌افزارهای خوب‌پشتیبان‌گیری است که می‌تواند کارها را به صورت خودکار انجام دهد.

البته می‌توان پشتیبان‌گیری را روی اینترنت انجام داد و مثلا وقتی کامپیوترتان کاملا از کار افتاد هم فایل‌هایتان از بین نخواهد رفت. البته باید توجه داشت سرویس‌های پشتیبان‌گیری آنلاین زمان بیشتری نیاز دارند و سرعت‌ پشتیبان‌گیری در آنها به سرعت اینترنت‌تان بستگی خواهد داشت.

سرویس‌هایی چون Mozy، Carbonite و IDrive مخصوص پشتیبان‌گیری هستند، هرچند می‌توانید از Microsoft SkyDrive، Google Drive و Dropbox نیز برای پشتیبان‌گیری استفاده کنید.