یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

بررسی ارتباط بین سختی آبهای آشامیدنی با میزان فشارخون افراد


بررسی ارتباط بین سختی آبهای آشامیدنی با میزان فشارخون افراد

پرفشاری خون بعنوان سومین ریسک فاکتور در مثلث مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی, در کنار LDL C و سیگار مطرح شده و کشنده خاموش نامیده می شود

پرفشاری خون بعنوان سومین ریسک فاکتور در مثلث مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، در کنار LDL-C و سیگار مطرح شده و کشنده خاموش نامیده می‌شود. این تحقیق در برگیرنده ۸۱۲۲ فرد ۳۰ تا ۶۰ ساله ساکن ۳۶ روستای سبزوار می‌باشد که دارای آبهای آشامیدنی سبک، نسبتا سبک، نسبتا سخت، سخت و بسیار سخت هستند. اطلاعات مربوط به سختی کل، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلر آبهای آشامیدنی ۳۶ روستا از اداره آب و فاضلاب روستایی گرفته شد.

سپس فشارخون سیستولیک و دیاستولیک تمامی افراد ۳۰ تا ۶۰ ساله ساکن این روستاها توسط فشارخون جیوه‌ای اندازه‌گیری گردید و رابطه بین سختی، املاح کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلر آبها با فشارخون سیستولیک و دیاستولیک با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون محاسبه گردید. یافته‌های این بررسی نشان داد که با افزایش میزان سختی آبها، میزان فشارخون سیستولیک و دیاستولیک افزایش یافته است. همچنین بین میزان فشارخون سیستولیک افراد با میزان سختی آب و نسبت سدیم، پتاسیم آنها همبستگی مستقیم معنی‌دار وجود دارد اما بین میزان فشارخون معنی‌دار دیده شد. این تحقیق نشان داد که با افزایش سختی آبها، به دلیل افزایش سدیم آنها، فشارخون افرادی که از این آب‌ها می‌نوشند، افزایش یافته است.

عنوان فایل
بررسی ارتباط بین سختی آبهای آشامیدنی با میزان فشارخون افراد application/pdf
barasi.pdf
247 KB
دانلود

اکرم کوشکی

محمدعلی یعقوبی فر

حمیدرضا بهنام وشانی