چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

بارانی هم حساسیت‌زاست؟


بارانی هم حساسیت‌زاست؟

بیشتر افراد گمان می‌کنند فقط لباس‌های زیر که در تماس مستقیم با پوست هستند، ‌ممکن است حساسیت پوستی یا اگزما ایجاد کنند، در صورتی‌که تمام انواع آلرژی‌ها تماسی نیستند و با تماس …

بیشتر افراد گمان می‌کنند فقط لباس‌های زیر که در تماس مستقیم با پوست هستند، ‌ممکن است حساسیت پوستی یا اگزما ایجاد کنند، در صورتی‌که تمام انواع آلرژی‌ها تماسی نیستند و با تماس مستقیم پوست بدن و لباس ایجاد نمی‌شوند...

به‌طور کلی دو نوع آلرژی وجود دارد؛ آلرژی‌های تماسی - تحریکی که با تماس مستقیم پوست با لباس یا فلز موجود در دکمه و زیپ لباس ایجاد می‌شوند و آلرژی‌های حساسیت‌زا. در این نوع دوم لازم نیست حتما تماس مستقیمی بین ماده آلرژی‌زا و پوست بدن ایجاد شود، بلکه امکان دارد بدن به آن ماده خاص حساس باشد و تماس مستقیم و غیرمستقیم آن ماده با بدن برای ما ایجاد حساسیت کند. مثلا اگر فردی به نیکل یا کروم حساسیت داشته و هیچ تماسی با این مواد نداشته باشد ولی چیزی بخورد که حاوی نیکل و کروم باشد، دچار حساسیت خواهد شد بنابراین پوشیدن لباس‌های رویی مانند بارانی که تقریبا تماس مستقیمی هم با پوست افراد ندارند، برای افرادی که زمینه ابتلا به حساسیت دارند، می‌تواند حساسیت‌زا باشد.

از سوی دیگر ممکن است بو، رنگ یا مواد ساطع‌شده از لباس‌های رویی مانند بارانی که در فضا منتشر می‌شوند، ایجاد حساسیت پوستی یا حتی تنفسی کنند. البته احتمال ابتلا به این نوع حساسیت از حساسیت‌های تماسی خیلی کمتر است اما نمی‌توان آن را نادیده هم گرفت. اولین فردی هم که می‌تواند حساسیت به لباس‌ها یا مواد مختلف را تشخیص دهد، خود فرد مصرف‌کننده است. یعنی بهترین و ساده‌ترین راه رهایی از شر حساسیت‌های مختلف، شناسایی ماده حساسیت‌زا و حذف استفاده از آن است.

دکتر امیرهوشنگ احسانی

متخصص پوست و مو، عضو هیات علمی

دانشگاه علوم پزشکی تهران



همچنین مشاهده کنید