دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
عملکردی پر فراز و نشیب
موناکو پس از پشت سر نهادن ۲ فصل بسیار بد، برای جبران مافات پس از به خدمت گرفتن ریکاردو، مربی سابق بوردو که کارنامه خوبی در این تیم بر جای نهاده بود، در نقل و انتقالات تابستانی نیز فعال ظاهر شد و تعدادی بازیکن تازه را برای تقویت در خطوط سه گانه به خدمت گرفت. کسب نتایج خوب در آغاز فصل باعث شد تا رؤیای موناکو برای حضور دوباره در لیگ قهرمانان اروپا، رنگ و بوی تازه ای بگیرد اما در ادامه شاگردان ریکاردو آن قدر با فراز و نشیب بازی کردند که نه تنها حضور در اروپا که قرار گرفتن در جمع بالانشین های جدول نیز از کف موناکو خارج شد. با قرار گرفتن در رده نهم، موناکو برای تحقق رؤیای اروپایی خود نیم فصل بسیار دشواری پیش روی خواهد داشت.
● عملکرد در نیم فصل اول
موناکو می خواست فراموش کند؛ می خواست ۲ فصل ناامید کننده ای را که پشت سر نهاده بود را به دست فراموشی بسپارد و به گونه ای کار کند تا در پایان فصل ۲۰۰۸-۲۰۰۷ با قرار گرفتن در بالای جدول دوباره طعم حضور در فوتبال اروپا را تجربه کند، در حالی که در نیمه راه و پس از ۱۹ مسابقه، تیم پرنس نشین موناکو (در رده نهم جدول) از این هدف و حساب و کتاب آغاز فصل، بسیار دور افتاده است. بدون تردید در این رهگذر نخستین عامل و مقصر را باید در عملکرد متغیر و پر فراز و نشیب وحشتناک شاگردان ریکاردوی برزیلی جست وجو کرد. با نگاهی به کارنامه موناکو در نیم فصل به تصویر عجیب و غریب و شگفت انگیزی می رسیم. پس از ۴ پیروزی پی در پی، موناکو از هفته ششم لوشامپیونه طعم خوش بالانشینی، حضور در سکوهای سه گانه را با خوشحالی فراوان چشید. به دنبال آن، ۵ شکست متوالی در کارنامه این تیم به ثبت رسید و سپس ۵ مسابقه بدون از دست دادن امتیاز از راه رسید و سرانجام از ۳ بازی آخر خود، تنها یک بار بدون شکست از زمین خارج شدند. به گونه ای که می بینیم در عملکرد موناکو در نیم فصل تا چه اندازه بالا و پائین وجود دارد و به تبع آن در حال حاضر نوعی بی اعتمادی و سرگردانی در برنامه ها و ادامه راه این تیم دیده می شود.
● لحظه کلیدی: موناکو- نانسی ( ۳ بر ۱ در هفته دهم)
موناکو در آغاز فصل، خود را در راه حضور دوباره در فوتبال اروپا می دید اما بازیکنان پرنس نشین مدیترانه ای به یکباره با ۲ نتیجه بد روبرو شدند که میان آنها و رسیدن به لیگ اروپا فاصله انداخت. ابتدا در خانه در ورزشگاه لویی دوم شاگردان ریکاردو مقابل نانسی تیمی مستحکم در دفاع، باانگیزه در هجوم که هنوز درست و حسابی تحویل گرفته نمی شد، روزگار دشوار و سیاهی را تجربه کردند و دست آخر با قبول شکست سنگین یک بر ۳ از زمین خارج شدند. درست یک هفته پس از آن موناکو برتری و قدرت لیون را پذیرفت و با همان نتیجه ای که مقابل نانسی شکست خورده بود راهی خانه شد. پیامدهای این ۲ مسابقه مانند ترمزی، جاه طلبی های شاگردان ریکاردو را از حرکت بازداشت.
● رضایت مندی از یک بازیکن: ژرمی منز
«منز» در حالی که به عنوان بازیکن ذخیره در فهرست موناکو قرار گرفته بود، به عنوان یکی از عناصر غیرقابل چشم پوشی، در ترکیب اصلی نیم فصل اول را تمام کرد. در اینکه بازی او بالا و پائین دارد تردیدی نیست اما در عین حال صاحب استعداد و نبوغی است که آن هم جای تردید ندارد. منز در ۱۶ دیدار، بهترین گلزن موناکو( ۵گل) به همان اندازه که مؤثر و تحسین آمیز بازی کرد نزول و بی ثمری نیز در کارش دیده می شد. با توجه به این فراز و نشیب، منز که در زمره نسل تازه و درخشان فوتبال فرانسه قرار دارد، نسل سال های آخر دهه ۸۰ که جوانان آینده داری چون بن عرفا، بنزما و نصری نماد مشخص آن به حساب می آیند، نتوانسته آنگونه که باید توانایی هایش را به نمایش بگذارد که به تبع آن نیز از چشم دومه نش دور مانده است. منز از جمله بازیکنانی است که در یک لحظه روی یک حرکت، یک پاس، می تواند سرنوشت بازی را عوض کند. به همین خاطر برای موناکو عنصری بی نظیر قلمداد می شود.
● پدیده: وینسنت موراتوری
در این فصل برای بازی در جناح چپ، دست اندرکاران موناکو به حضور «جره می برتولد» فکر کرده بودند اما بازیکن سابق لیون، تنها در ۴ دیدار، تیم جدید خود را همراهی کرد که باعث و بانی نیمکت نشینی او را باید در ظهور یکی از جوانان برآمده از مدرسه فوتبال موناکو دانست. وینسنت موراتوری با ۲۰ سال سن به عنوان مدافع چپ، دومین بازیکنی است که در نیم فصل بیش از هر کس دیگری از سوی ریکاردو در ترکیب قرار گرفته است. او با وجود تجربه اندکش از چنان پختگی و اعتماد به نفسی برخوردار است که آغاز فصل هرگز از ترکیب اصلی موناکو دور نمانده و در حال رسیدن به تیم ملی امید فرانسه است.
● ناامیدی از یک بازیکن: جره می برتولد
۲۶۹ دقیقه... این زمانی است که جره می برتولد، بازیکنی که به خاطر فرار از نیمکت نشینی از لیون به موناکو آمده و تشنه و گرسنه بازی بود در ترکیب تیمش قرار گرفته است. برتولد در دیدارهای تدارکاتی قبل از آغاز فصل آنگونه بد ظاهر شد که دست اندرکاران موناکو از خرید او پشیمان شدند و در این رهگذر، وینسنت موراتوری جوان به عنوان یک جایگزین حاضر و آماده از سوی ریکاردو به بازی فرا خوانده شد تا برتولد از آغاز به نیمکت میخکوب شود و به تبع آن تنها بیش از ۳ بار فرصت خودنمایی پیدا نکند. در ارتباط با برتولد گفتنی است هنگامی که در تیم امید فرانسه نظرها را به سوی خود جلب کرد راهی لیون شد تا به عنوان یکی از ستاره های آینده فوتبال این کشور به تیم ملی بزرگسالان راه یابد اما حضور چند ساله او نزد قهرمان فرانسه چندان چنگی به دل نزد و در نقل و انتقالات تابستانی، سران لیون با کمال میل رضایتنامه او را برای رفتن به موناکو امضا کردند. به هر حال برتولد با ته مانده های استعداد خود چه بسا در نیم فصل دوم بتواند شرایط را در رقابت با موراتوری عوض کند و به جبران مافات بپردازد. در این رهگذر دیدارهای موناکو با رن و سپس سنت اتی ین در آغاز مسابقات دوباره لیگ فرانسه در صف ایستاده اند تا شاهد خودباوری این مدافع از یاد رفته باشند.
● نیم فصل اول با آمار و ارقام
▪ جایگاه در جدول: رده نهم( ۲۵ امتیاز، ۷ پیروزی، ۴ تساوی، ۸ شکست)
▪ گل های به ثمر رسیده: ۲۲ گل ( هفتمین خط حمله)
▪ گل های دریافتی: ۱۹ گل( ششمین خط دفاع ضعیف)
▪ بهترین گلزن: منز، پپکیون، نه نه ( هر کدام ۵ گل)
▪ بهترین پاسور: مِری یِم ( ۴ پاس)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست