دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

کامپیوترهای فوق‌مدرن؛ ده هزار فرسنگ روی آب


کامپیوترهای فوق‌مدرن؛ ده هزار فرسنگ روی آب

«بیست‌هزار فرسنگ زیر دریا»، «جزیره اسرارآمیز» و کلی داستان و فیلم‌های علمی- تخیلی در زمان گذشته و حال، انگیزه و ایده‌ای برای طراحی و ساخت وسیله‌ها و فناوری جدید بوده و هست.
امروزه …

«بیست‌هزار فرسنگ زیر دریا»، «جزیره اسرارآمیز» و کلی داستان و فیلم‌های علمی- تخیلی در زمان گذشته و حال، انگیزه و ایده‌ای برای طراحی و ساخت وسیله‌ها و فناوری جدید بوده و هست.

امروزه در سراسر دنیا مسابقه‌های مختلفی برگزار می‌شود که دانشمندان و پژوهشگران ایده‌هایشان را درباره آینده برخی از وسیله‌ها و فناوری‌ها ارائه می کنند.

مثل موضوع امروز که می‌خواهیم برخی از کامپیوترهای فوق مدرن را معرفی کنیم. این تصویرها، طرح‌هایی هستند که طراحان مختلف درباره آینده کامپیوترهای شخصی در ذهنشان دارند.با هم نگاه می‌کنیم و توضیح‌هایشان را می‌خوانیم.

کامپیوتر «ویتهوس» (WITHUS) قرار است به کمک بچه‌های پیش‌دبستانی بیاید و با تشویق آنها به بازی و آموزش، با استفاده از ارتباط چند نفری، ارزش‌های درست و ارتباط‌های انسانی را برایشان به تصویر بکشد. برخلاف کامپیوترهای سنتی، این سیستم، آموزش را از طریق همکاری و ارتباط فیزیکی با دوستان ترویج می‌کند.

به این می‌گویند «کامپیوتر دستمال‌کاغذی»! «آوری هولمن» که دانشجوی طراحی صنعتی است، این کامپیوتر چندکاربره، چندسویه (تعاملی) را برای حرفه‌ای‌های خلاق طراحی کرده است تا بهترین و خاص‌ترین ایده‌هایشان را با کمک آن عملی کنند. ارتباط دوسویه یا -بهتر بگوییم در اینجا- چندسویه، به کمک تعدادی «دستمال» و یک «قلم» امکان‌پذیر می‌شود. دستمال‌ها به کمک قلم نیرو می‌گیرند و فعال می‌شوند و اینجاست که به صورت یک دستگاه ورودی با قابلیت لمس توسط چندکاربر، به لمس توسط انسان یا قلم واکنش نشان می‌دهند. این طراح به تازگی جایزه اول مسابقه «طراحی کامپیوترهای نسل بعد» را هم دریافت کرده است.

«دفتر یادداشت کوله‌ای (پشتی)» مفهومی از کامپیوتر شخصی است که برای طرفداران سفر به شکل یک کتاب طراحی شده است. صفحه‌های مختلف آن کارکردهای مختلفی دارند، مثل ضبط موسیقی و فیلم یا شارژ خورشیدی

اسم این یکی «پالت» است؛ یک جور سیستم سخت‌افزاری که ویژه هنرمندان، نقاشان، طراحان دیجیتالی و افرادی که به هنرهای بصری علاقه‌مندند طراحی شده است. این سیستم با توجه به فیزیولوژی نقاشی طراحی شده است. سطح صفحه نمایش از یک حسگر بصری فوتواپتیک با قابلیت تشخیص رنگ استفاده می‌کند

این یکی «دی‌ان‌ای» نام دارد و نمونه‌ای از یک جور کامپیوتر قابل تغییر و تعریف است که به کاربر این اجازه را می‌دهد تا در تغییر شکل، مدل و میزان و نوع تحرک آن آزادی عمل داشته باشد. این سیستم یک بخش اصلی و سه قسمت دیگر دارد: پروژکتور، صفحه کلید و منبع انرژی. بخش‌های دیگر را می‌توان به صورت جداگانه خرید

«سیافو» (Siafu) مخصوص افراد نابیناست. سطح سیافو از ماده‌ای استفاده می‌کند که می‌تواند به طرف بالا هر شکلی را ایجاد کند. یعنی اینکه سیافو می‌تواند بریل (خط ویژه نابینایان) قابل تجدید و تغییر تولید کند و سپس آن را به شکل کتاب به جای یک خط در هر بار (مثل تصویرها و طرح‌های بریل فعلی) نشان بدهد

«یونو» (Yuno) فقط یک لیوان برای نوشیدنی نیست، بلکه صفحه نمایشی با قابلیت واکنش به لمس هم هست تا اطلاعاتی را که می‌خواهی برایت نمایش دهد. بنابراین موقع نوشیدن آب، چای، آب‌میوه، و... مجبور نیستی به کامپیوتر رومیزی‌ات بچسبی طرح وسیله تناسب اندام با نام «فیت» قرار است در صورت اجرا به کاربر کمک کند تا برای سوزاندن کالری و کنترل ضربان قلب، گزارش پیشرفت کار و... برنامه‌ریزی بکند. اگر برنامه مورد نظر پیگیری نشود، دستگاه در رژیم کاربر تغییر ایجاد می‌کند تا او را از مصرف کالری اضافه منصرف کند. هر چه قدر کاربر کالری بیشتر بسوزاند، اجازه دارد کالری بیشتری مصرف کند.

فرانک عطیف