سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

نقدی بر دستمزد كارشناسان نرم افزار


نقدی بر دستمزد كارشناسان نرم افزار

چند سالی است كه شركت ثنارای به سفارش سازمان های دولتی مربوط نرم افزاری مانند شورای عالی داده ورزی یا قرینه آن در وزرت ارتباطات اقدام به آمار گیری از چند شركتی می نماید كه حاضر به همكاری و اطلاع رسانی می شوند

چند سالی است كه شركت ثنارای به سفارش سازمان‌های دولتی مربوط نرم افزاری مانند شورای عالی داده ورزی یا قرینه آن در وزرت ارتباطات اقدام به آمار گیری از چند شركتی می‌نماید كه حاضر به همكاری و اطلاع رسانی می‌شوند.

سایر شركت‌هایی كه در این همه پرسی شركت نمی‌كنند دلایلی برای خود دارند كه خارج از بحث ما است. آخرین گزارش تهیه شده مربوط به سال ۱۳۸۴ است و هنوز خبری از گزارش سال ۱۳۸۵ و آمار گیری آن نشده است.

از قیمت‌های ارایه شده و ظاهر موارد ارایه شده برمی‌آید كه این قیمت‌ها هم به سرنوشت قیمت‌های بعضی از نظام‌های صنفی مانند پزشكی دچار شده و برای كنترل قیمت‌ها چیز دیگری هم با واقعیت مخلوط شده است. به عنوان نمونه به چند مورد زیر كه میانگین قیمت‌ها قبل از كسورات مختلف مانند مالیات و بیمه است دقت فرمایید:


نقدی بر دستمزد كارشناسان نرم افزار

متاسفانه این ارقام ممكن است برای پروژه‌های دولتی استفاده شوند و هزینه پیمانكاران حرفه‌ای با آن سنجیده شود. اگر چنین شود، انتظار نداشته باشیم كارها با كیفیت انجام شوند. مثال ما ایرانی‌ها است كه هر چه پول بدهی آش می‌خوری. مشكل فرار نیروی‌های تخصصی از كشور نیز مزید بر علت می‌شود. آقایان بنشینند و منصفانه و عمیق به قیمت‌ها توجه كنند. دیگر زمان اول انقلاب گذشته است كه انتظار داشته باشیم همه برای رضای خدایی كه ما تعریف می‌كنیم جان بدهند و برای آزادی قدس همه چیز خود را فدا كنند. اكثر قریب به اتفاق نیروی‌های كارشناسی ما حتی كسانی كه سوابق مذهبی هم دارند دیگر از این فكرها نمی‌كنند و اگر بتوانند برای مهاجرت اقدام می‌كنند.

اگر این ارقام را بخواهیم رعایت كنیم، هیچ كارشناس نرم‌افزار را نمی‌توانیم بیش از چند سال در جایگاه خود حفظ نماییم و باید از بی‌تجربه‌ها یا كم تجربه‌ها یا سایر رشته‌های نامربوط استفاده نماییم كه نتیجه كار برای كارفرمای بدبخت از ابتدا معلوم است. و اگر شخصی به سواد و تجربه كافی یا زیاد دست پیدا كرد دیگر قابل تحمل نیست و باید بجای او یك كارنشناس قرار داد.

اگر می‌خواهیم واقیت را بدانیم باید نهادی واقعا بی‌طرف برای هر رشته از این صنعت قیمت‌های جداگانه استخراج كند و به تایید تك تك اعضای آمار گرفته شده برساند. آمارهای فرمایشی و رتوش شده خیانت به مردم این كشور است.

اگر نظام صنفی رایانه بتواند بدون تاثیر پذیری از دولت و هر سازمان دیگری این كار را انجام دهد، شاید بهترین گزینه باشد. با توجه به هزینه اندك این آمار گیری خوب است كه خود راسا عمل نماید و كاری كه در زمینه شبكه انجام داده است در سایر موارد نیز به انجام رساند. بالاخره هزینه عضویت اعضا در این زمینه هم می‌تواند خرج شود و چه چیزی بهتر از این كار؟

منبع : ماهنامه راه راست