چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

مهمترین علائم کمبود منیزیم


مهمترین علائم کمبود منیزیم

منیزیم یکی از ضروری ترین املاح معدنی در رژیم غذایی انسان است که برای انجام بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن مورد نیاز بوده و نقش حیاتی در حفظ سلامت استخوان ها و قلب ایفا می …

منیزیم یکی از ضروری ترین املاح معدنی در رژیم غذایی انسان است که برای انجام بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن مورد نیاز بوده و نقش حیاتی در حفظ سلامت استخوان ها و قلب ایفا می کند.پزشکان می گویند: با وجود اهمیت حیاتی منیزیم برای بدن، برخی از عوامل موجب شده که نقش آن در سلامت بدن مورد بی توجهی و غفلت قرار گیرد. برای نمونه، آمار ها نشان می دهد که بیش از ۸۰ درصد از مردم آمریکا با کمبود این ریزمغذی اصلی مواجه هستند که این کمبود می تواند به طیف وسیعی از اختلالات خفیف یا حتی بیماری های جدی منتهی شود. به گزارش سایت اینترنتی ارگانیک، منیزیم در بدن موجب تسکین اعصاب و عضلات، ساخته شدن و تقویت استخوان ها، آرام نگه داشتن گردش خون در بدن، کمک به خواب بهتر، مقابله با استرس، حفظ سلامت و بهداشت روانی در برابر افسردگی و نوسانات احساسی می شود و طاقت ورزشکاران را نیز افزایش می دهد.

مهم ترین علائم کمبود منیزیم عبارتند از:

ـ ضعف و گرفتگی عضلات

ـ بی نظمی در ضربان قلب شامل انقباضات نامنظم عضله قلب و یا افزایش ضربان قلب

ـ سفتی و ضعف استخوان ها

ـ عدم تعادل در میزان قند خون

ـ سردرد

ـ بالا رفتن فشار خون

یک رژیم غذایی ایده آل و مناسب باید حاوی مقادیر کافی از منیزیم باشد; اما متاسفانه گرایش به مصرف مواد غذایی فرآوری شده، طبخ زیاد غذاها و مشکلات معمول گوارشی، مانع از جذب کافی این ماده معدنی مهم در بدن می شود. بهترین منابع غذایی حاوی منیزیم شامل اسفناج، کلم بروکلی، تخمه کدو، دانه های گیاه کتان، کنجد، نعناع و گیاه خردل است. علاوه بر آن خیار، لوبیا سبز و تخمه آفتاب گردان نیز از منابع غنی از منیزیم محسوب می شوند. علاوه بر این ها می توان کمبود این عنصر حیاتی را با مصرف مکمل ها نیز جبران کرد. البته برای افرادی که به دلیل اختلالات گوارشی با هضم مکمل منیزیم مشکل دارند، روغن منیزیم توصیه می شود. در صورت نیاز به مصرف مکمل ها نیز توصیه می شود که این اقدام با مشورت متخصص انجام شود.