سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

قدرتمندترین و پردرآمدترین زنان جهان را بشناسیم


قدرتمندترین و پردرآمدترین زنان جهان را بشناسیم

به همراه مصاحبه ای با قدرتمندترین زن جهان

ایندرا نویی، مدیر عامل شرکت پپسی در لیست رتبه‌بندی قدرتمندترین زنان که مجله فورچون به تازگی منتشر کرده است، رتبه نخست را کسب کرده است.

پپسی تنها شرکتی است که توانسته در سال جاری امتیاز لازم برای قرار گرفتن در این رده را به دست آورد؛ اما پنج شرکت بزرگ دیگر نیز وجود دارند که دو زن از هر یک این شرکت‌ها توانسته‌اند امتیاز بسیار بالایی را جهت قرار گرفتن در طبقه‌بندی فورچون کسب کنند. این شرکت‌ها عبارتند از:

Johnson & Johnson (JNJ), Avon (AVP), Hewlett-Packard (HPQ), Bank of America (BAC), and Fidelity Investments

و تنها شرکتی که سه مدیر اجرایی از آن در لیست قدرتمندترین زنان فورچون جای گرفته است، جنرال الکتریک(GE) است.

جالب توجه است که تنها دو تن از مدیران فوق دارای سنی کمتر از ۴۰ سال هستند؛ اما ۱۸ نفر از این زنان سنی مابین ۴۰ تا ۵۰ سال دارند.

در طبقه‌بندی دیگری که در جدول زیر آورده شده است، اسامی زنانی که بیشترین میزان دریافتی را دارند، ذکر گردیده که اسامی برخی از آنان در لیست بالا نیز آورده شده است.

● گپی با ایندرا نویی پرقدرت‌ترین زن عرصه مدیریت

ـ مجله فورچون: رکود جهانی تا چه حد بر سیاست‌های شرکت پپسی تاثیر داشته است؟

ـ نویی: این دوره، دوره رشد پس انداز است. شما ناچارید که در هر دو جنبه مربوط به ارزش افزوده و جلب مشتری دست به نوآوری بزنید.

ـ مجله فورچون: آیا شما در این شرایط نحوه مدیریت خود را تغییر داده‌اید؟

ـ نویی: در میان مردم بودن به طرز غیرقابل باوری اهمیت دارد. مردم نیاز دارند که بدانند مدیر عامل یک شرکت برای نظراتشان اهمیت قائل است و نگاه واقع گرایانه‌ای به چشم‌انداز جهان دارد. من تا آنجا که توانسته‌‌ام ‌سفر کرده‌ام و تا آنجا که توانسته‌ام موضوعات قابل اعتنای اطرافم را ثبت کرده‌ام.

ـ مجله فورچون: شما در ماه ژوئن ده روز را در چین گذراندید؟ چه چیزی از این سفر آموختید؟

ـ نویی: چینی‌ها درباره خودشان و موقعیت چین از منظر جهانی افراد بسیار راحتی هستند. من در این سفر بسیاری از اوقاتم را به خاطر داروهای سنتی چینی در دانشگاه گذراندم. عادات خوراکی مردم به سمت داروهای چینی سنتی بازگشته است. بنابراین اکنون چالش ما این است که چگونه داروهای سنتی چینی را به محصولات شرکت پپسی پیوند بزنیم؟

ـ مجله فورچون: شما درباره نگرانی‌های ناشی از طرح محرک بیش از اندازه – ایجاد حباب در چین - چه فکری می‌کنید؟

ـ نویی: ما باید به خاطر این موضوع در غرب نگران شویم نه در چین. آنها برای رسیدن به شرایط جدید، برنامه‌ریزی‌های استراتژیک بلند مدتی را برگزیده‌اند.

من در بیوتا، شهری در اینرمانگولیا با ۵/۲میلیون نفر جمعیت بودم. برای چین این شهر، شهرکوچکی به حساب می‌آید. این شهر چهار بزرگراه، خیابان‌های پهن و زیبا و ساختمان‌ها و سوپرمارکت‌های مدرن دارد. من اصلا انتظار نداشتم که در کناره کویری در اینرمانگولیا چنین مناظری را ببینم.

دولت چین به جای این که بگوید: «به سرحدات مرزی بروید و ساکن شوید»، می‌گوید: « ما به خاطر شما در نقاط مرزی مستقر می‌شویم. بیایید و به ما بپیوندید».

ـ مجله فورچون: چرا شما در حال سرمایه‌گذاری به میزان یک‌میلیارد دلار در روسیه هستید؟

نویی: زیرا حباب قیمت نفت ثروت بسیاری را نصیب آنان کرد و مصرف‌کنندگان روسی هنوز هم پول بسیاری برای خرج کردن دارند؛ اما چین و روسیه رقبای بسیار جالبی هستند. در چین هر میزانی از سرمایه‌گذاری کافی نیست، اما در روسیه این فکر به ذهن شما می‌رسد که نکند بیش از حد سرمایه‌گذاری کرده‌ایم؟

ـ مجله فورچون: دو تن از مدیران سابق شما در لیست پرقدرت‌ترین زنان، در حال رفتن به دنیای سیاست هستند- مگ ویتمن مدیرعامل سابق eBay، برای حکمرانی کالیفرنیا در حال رقابت است و به نظر می‌رسد که چارلی فیورینا مدیرعامل سابق Hewlett-Packard نیز برای نامزدی در سنا برنامه‌ریزی می‌کند.

ـ نویی: امیدوارم قدرت بیشتری کسب کنند. آنها کاملا قادرند که توجه عموم را برانگیزند. من آنقدر ماهر نیستم که یک سیاستمدار باشم. یک مساله دشوار به من بدهید. من آنقدر روی آن کار می‌کنم تا به جواب صحیح برسم. آن‌گاه فرد دیگری می‌تواند تصمیم بگیرد که چگونه از آن راه‌حلی سیاسی استخراج کند.

ـ مجله فورچون: قبل از اینکه شما مدیر عامل شوید، فورچون نوشت که ایندرا نویی احتمالا هرگز نخواهد توانست پست بالایی بگیرد؛ زیرا وی هرگز یک مقام اجرایی نبوده است. نظرتان راجع به آن چیست؟

ـ نویی: اداره یک کسب‌وکار از دیدگاه من پرارزش‌ترین مهارت است، تنها و مهم‌ترین مهارتی که امروزه برای هر مدیر اجرایی ضروری است، تیزهوشی است که راجر انریکو مدیرسابق شرکت پپسی نیز به آن باور داشت.

هنگامی که من در سال ۱۹۹۶ می‌رفتم که اداره یک کسب‌وکار اروپایی را به دست بگیرم، وی به من گفت: من شما را منصرف می‌کنم. شما باید اینجا بمانید. من به او گفتم: چرا؟ من بچه‌هایم را به مدرسه فرستاده ام. خانه اجاره کرده ام. چرا از من می‌خواهید که اینجا بمانم؟ وی گفت: من می‌توانم برای اداره سود و زیان شرکت مدیر اجرایی استخدام کنم؛ اما نمی‌توانم فردی را پیدا کنم که بتواند به من در مورد مشکلات، کمک فکری دهد. این مهارت کمیابی است.

مریم کاظمی، سودابه ریزه وندی

منبع: فورچون