پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
اینترنتی عاشق نشوید
با اینترنت و مانتیورتان عاشق نشوید
برخی کارشناسان ارتباط های دوستانه اینترنتی بویژه دوستیهای دختران و پسران در فضای چت که بعضا ممکن است به ازدواجهای اینترنتی نیز ختم شود را حرکت با چراغ خاموش و بیسر و صدای زندگی تعبیر کرده و ترجیح میدهند پیش از آن که در داخل یا خارج از کشور، کسی را انتخاب کنند ، او را در سکوت بشناسند؛ البته شکستن این سکوت، کار را بر جوان سخت میکند.
پسر یا دختری را تصور کنید که دقیقا بر مبنای خیال از پشت ۲ مانیتور ، رشتههای ارتباط با همدیگر را میتنند و با این که چنین تنیدنی کار لذتبخشی برای آن دو است؛ اما متوجه نمیشوند این رشتهها آنقدر متراکم و حقیقی نیست که تاب وزن واقعیت را داشته باشد. در واقع ذهن دختر یا پسر در لحظه چت ، تصویر ذهنی را با تصویر عینی اشتباه میگیرد. از سوی دیگر اعتیاد به این تصویر ذهنی ، حاصل از وقتگذرانی در دنیای مجازی ، فرد را از دنیای واقعی و دغدغههایش از جمله کار، تحصیل، تفریح و مسوولیتهای دیگر بازمیدارد. او مجبور است تا پاسی از شب، چشمهایش را به مانیتور بدوزد و صبح فردا را با احساس خستگی، خمودگی و ضعف آغاز کند.
در سایت یاهو، هزاران نفر در اتاقهای چت در حال جستجوی فرد مورد نظر برای گفتگو هستند. کاربران حاضر در این چترومها بیشتر نوجوانان و جوانان هستند که گاه به دلیل برخی محدودیتهای خانوادگی از یک سو و کنجکاوی برای برقراری ارتباط با جنس مخالف ساعتها در فضای مجازی برای یافتن فرد مورد نظر خود جستجو میکنند.
این روزها استدلال کاربرانی که در فضای اتاقهای چت به جستجوی دوست میگردند؛ حول محور آشنایی با دنیای تازه، کسب تجربه و ایجاد زمینهای برای شناخت و آشناییهایی بیشتر بین ۲ جنس مخالف میچرخد: «میخواهم خودم انتخاب کنم؛ پس لطفا منو از خطر نترسون.»
بیا از خانه فرار کنیم
بررسی پروندههای ارجاع شده به اداره آگاهی بویژه در بخش پروندههای مربوط به فرار دختران از خانه بیانگر این است که در بیشتر موارد، دخترانی که به دلیل شرایط نامناسب خانوادگی، خانه را ترک کردهاند، پای پسری که بیرون از محیط خانه در شهر دیگری انتظارشان را میکشیده تا با یکدیگر به شهر یا کشور دیگری فرار کرده و آنجا زندگی مشترک خود را تشکیل دهند ، در میان بوده است.
وعدههای رنگارنگ و فریبندهای که در زندگی بسیاری از دختران یا حتی زنانی که به این امید ، خانه را ترک میکنند ، در همان چند روز اولیه حضور در خیابان رنگ سراب به خود میگیرند و دختران جوان خیلی زود میفهمند که تمام آن حرفها و آرزوهای رنگارنگ و دلنشین که از زبان مرد رویاهایشان میشنیدند ، فریبی بیش نبوده است.
افزایش نگرانکننده جرایم اینترنتی
پیچیدهتر شدن روابط اجتماعی و افزایش روز افزون وسایل ارتباط جمعی و کاربران این وسایل از جمله اینترنت موجب خارج شدن روابط افراد خانواده از حالت ساده چهره به چهره یا تلفنی و تغییر شکل آن در قالب شکلگیری روابط پیچیدهتری به طور غیرمستقیم و از طریق اینترنت و چت طی سالهای اخیر شده است و از آنجا که در این گونه رابطهها طرفین بدرستی نمیتوانند هویت یکدیگر را شناسایی کنند، همین امر زمینه جرایم و سوء استفادههای اینترنتی میشود.
این اظهارات بازپرس شعبه اول دادسرای ویژه فرودگاههای تهران است که با طرح نمونههایی از چند پرونده متعدد در حوزه جرایم اینترنتی شامل قتل، فرار دختران از خانه و تجاوز به عنف معتقد است: به دلیل همین پیچیدگیهایی که در مخفی بودن هویت کاربران اینترنت و بویژه در فضای چترومها وجود دارد، پروندههای موجود بیانگر این واقعیت است که آمار جرایم و سوءاستفادههای اینترنتی طی سالهای اخیر در حال افزایش است بویژه این که زنان و دختران جوان آسیبپذیری بیشتری در این گونه رابطهها دارند که این امر نگرانکننده است.
فرهنگ سازی برای جوانان به جای محدودیت
برخوردهای چکشی مانند این که به جوانان و نوجوانان اجازه استفاده از اینترنت را ندهیم، یا سایتهای خاص اینترنتی را پاک کنیم نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه با این کارها صرفا صورت مساله را پاک میکنیم و در مقابل عواقب و پیامدهای سویی را از این طریق متوجه جامعه میکنیم که ممکن است اثرات جبرانناپذیر بیشتری را به جوانان تحمیل کند.
ضرورت فرهنگسازی در میان نوجوانان و جوانان برای استفاده صحیح از اینترنت هم از سوی خانوادهها و هم توسط رسانههای جمعی و سایر نهادهای آموزشی در جامعه وجود دارد.
نمیتوان استفاده از اینترنت و جستجو در فضای چترومها را برای دختران و پسران جوان و نوجوان محدود یا ممنوع کرد، اما حداقل میتوان به این گروه از کاربران اینترنتی هشدار داد که اگر وارد محیط چت میشوند نسبت به عواقب و سوءاستفادههای احتمالی دوستهای اینترنتی هوشیار باشند.
زنگها برای که به صدا درمیآیند؟
یک پژوهشگر اجتماعی بیشترین کاربران اینترنت و جستجوگران در فضای چت را جوانان میداند و معتقد است این جوانان هم در نحوه استفاده صحیح از فناوری اینترنت و هم در زمینه برقراری ارتباط با جنس مخالف، آشنایی و ازدواج بیتجربه هستند، چرا که آنها تنها با گفتگوهای کوتاه چند جلسهای بسرعت دلبستگی پیدا کرده، عاشق میشوند و تصور میکنند طرف مقابل همانی است که سالها به دنبالش میگشتهاند.
دکتر سیدهادی معتمدی، معتقد است که این وضعیت بویژه در دختران جوان بیشتر شیوع دارد، چرا که آنها به دلیل احساسات خاص زنانه و زودباوری که نسبت به ابراز عشق جنس مخالف دارند در کوتاهترین زمان احساسات خود را بر منطق غلبه داده و چنان مجذوب طرف مقابل خود در آن سوی چت میشوند که حتی تصور این که این ارتباط ممکن است ارتباطی از پیش برنامهریزی شده برای بهرهبرداریهای خاص باشد را به خود راه نمیدهند .
وی تصریح می کند ضروری است نحوه استفاده صحیح از فناوری اینترنت به عنوان واحدهای درسی در مدارس به نوجوانان و جوانان آموزش داده شود و از سوی دیگر باید توام با این قضیه برای نوجوانان و جوانان کاربران اینترنتی آگاهسازی انجام شود که هم دختران و هم پسران از همان ابتدای آغاز چنین روابطی همواره هوشیار بوده و نسبت به کوچکترین نشانههای احتمال عواقب سوء چنین ارتباطی حساس باشند و با هوشمندی و درایت صحیح در چنین ارتباطهایی سنجیده رفتار کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست