چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مشکلات چشمی در بیماری ام اس


مشکلات چشمی در بیماری ام اس

در بروز MS شرایط ژنتیکی، محیطی، عفونت ها و احتمالا مشکلات عروقی موثر هستند.

مشکلات چشمی در بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا بیماری ام اس:

در بروز MS شرایط ژنتیکی، محیطی، عفونت ها و احتمالا مشکلات عروقی موثر هستند. سلولهای ایمنی بدن در حالت عادی قادر به تشخیص سلولهای خودی از غیر خودی هستند، این اعتقاد وجود دارد که در بیماری MS این سلولها قسمتی از سلولهای سیستم اعصاب مرکزی را مورد هجوم قرار می دهد و باعث دمیلینه شدن آکسون سلولهای عصبی می شوند.

تستهای تشخیصی: MRI در تشخیص این بیماری کمک کننده است، بالاترین حساسیت و ویژگی در تشخیص MS با تصویر برداری MRI امکان پذیر است. زمانی که MRI مناطق غیر طبیعی را به خوبی نشان ندهد و یا در افراد مشکوک و افرادی که در مراحل اولیه بیماری هستند تست VEP می تواند کمک کننده و کاربردی باشد. با توجه به اینکه VEP راه های عصبی بینایی را می تواند ارزیابی کند و در این بیماری راههای عصبی تحت تاثیر قرار می گیرند می توان عنوان کرد که درصد بالای از این افراد VEP غیر طبیعی(زمان تاخیر یا latency غیرطبیعی) دارند.

علائم کلینیکی: تغییر در حس ها، اسپاسم های غیر طبیعی عضلات، وجود مشکل در حرکت) ده سال بعد از آغاز بیماری در ۳۰ %افراد)، ضعف عضلانی، مشکلات بینایی، مشکلات کلامی، مشکلات تعادلی، خستگی، افسردگی و مشکلات ادراری(در حدود %۷۰-۸۰)

علائم چشمی:

تاری دید (شایعترین) ، درد در حرکت دادن کره چشم، اختلال در حرکت عضله مدیال رکتوس، اپتیک نورایتیس، نیستاگموس، اختلال دید رنگ خصوصا رنگ قرمز و دوبینی. این مشکلات موقتی هستند و با میلینه شدن مجدد آکسون های عصبی مقدار زیادی بهبود پیدا خواهند کرد. علایم در مراحل اولیه بیماری بصورت موقتی، گذرا و خود محدود شونده هستند. اپتیک نورایتیس می تواند معمولا در یک چشم با کاهش نسبی یا کلی دید رخ دهد، حدود پنجاه درصد بیماران MS یک دوره اپتیک نورایتیس را نشان می دهند. افراد ممکن است دچار درد سریع در یک چشم به همراه تاری دید در یک قسمت میدان یا تمام میدان دید شوند، کاهش دید در عرض ده هفته بهبود می یابد اما ممکن است اختلال دید رنگ ادامه یابد.